DarkEnchanter
user
Не не ево ке си зеам
Фала
Поручек ке турам колку крева на бенч xD
Фала
Ќе ја клонираш моменталната инсталација, така? Ако е така Flegma има два три совети пред да го направиш тоаНе не ево ке си зеам
Фала
дада 100 посто ради него, ќе пишам една пофалница за тебе сеаЈас мислам дека caddy-то ептен ти се погоди, па затоа се вака добри резултативе![]()
![]()
![]()
јас кликнав apply all, и сеа?Ниски ти се впишувачките перформанси write IOPS, не е страшно ама ниски се. Другото горе доле е ок како за лаптоп.
Aко си ги следел советите од темава, никако не треба да подесиш, све е веќе подесено.
Не требало да го подесуваш преку Magician но, добро.Ништо не сум местел мануелно, само кај хибернрјт деактив кликнав па после видов има аплеј алл и тоа беше тоа?
само ова не успеав да го најдам :SВо services.msc најди го сервисот од дефрагментерот и стави го на disabled
Затоа што на SSD не смее да се прави дефрагментацијасамо ова не успеав да го најдам :S
Иначе зашто не треба дефрагмент да се прави?
нема таков, прееска симнав дефраглер, значи да ја избришам не ми треба? јас таа си ја користев за хддЗатоа што на SSD не смее да се прави дефрагментација
Сервисот се вика Disk Defragmenter
Како се праи тоа трим барав ама нигде нема =/мавни еден трим преку Samsung Magician и толку.
Со здравје да го служиш.