FLEGMA
sensei
- 2 август 2012
- 11.622
- 19.361
Во Samsung Magician е под името Performance OptimizationКако се праи тоа трим барав ама нигде нема =/
Во Samsung Magician е под името Performance OptimizationКако се праи тоа трим барав ама нигде нема =/
Само брзината е повеќе од доволна причинаСега ќе идам да земам ссд, па кажете ми што друго ке придобијам освен брзина?
Jaс немам пробано, обично пробувам ствари што би ги подобриле перформансите но за SSD не се замарам толку, не префрлам редовно големи фајлови така да не му ја мислам многу.Све што имам направено е ништо од твикови само regфалј За Win8 за побрз бутап и работа,максимунм перформанс повер опшанс,изгасена хибернација и толку.А колку троши едно SSD Па да се штеди?Штознам не се замарам со ефикаснонст туку стрикно Хорсповер.Дали некој ја пробал форава и дали дава било какви резултати?
How to Enable HIPM and DIPM for your SSD and HDD in Windows 7 and Windows 8
http://www.sevenforums.com/tutorials/177819-ahci-link-power-management-enable-hipm-dipm.html
AHCI Link Power Management is a technique where the SATA AHCI controller puts the SATA link to the internal HDD and/or SSD disk into a very low power mode when there's no IO (input/output) activity for awhile. The controller automatically puts the link back into active power state when there's real work to be done. This is done to save power consumption by the HDD and/or SSD disk.
@psyside , @dejan_str ? @останати?
AMD radeon R7 SSD ,Импресивен скор а цената е одлична, дали ова е новото бест бај SSD?
http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_r7_series_240gb_ssd_review,17.html
Е, сега:
Intel RST(e)
или
Intel RST
?
Кој RST драјвер (верзија) е најдобар? Имам мали проблеми после sleep (споро се буди) со RST
E Што им текна вака, и AMD се расипаа готовоThe prices of the Radeon R7 SSDs will begin at $100 for the 120GB model, AMD said. That’s not a great price, as at press time you could buy the slightly slower Crucial M500 120GB SSD at Amazon for $74.99. Given AMD’s branding, however, we’d say that an SSD/graphics card bundle might not be too far-fetched.
http://www.pcworld.com/article/2465...line-made-by-enthusiast-manufacturer-ocz.html
Па добри беа со цениве досега да бидеме искрени.Не па ти. Тие од AMD мочаат колонска вода..
Какво расипување![]()
Што е тоа 31 К BAD во Winsows XP и 58605151 К BAD во Winsows 8 64 bit.
Дискот е поделен на две партиции по 55 Гб во дуал бут мод.
31 К BAD ми даваше и кога беше инсталиран само Winsows XP а втората партиција беше неформатирана RAW.
Што е тоа 31 К BAD во Winsows XP и 58605151 К BAD во Winsows 8 64 bit.
Дискот е поделен на две партиции по 55 Гб во дуал бут мод.
31 К BAD ми даваше и кога беше инсталиран само Winsows XP а втората партиција беше неформатирана RAW.
Ова е таа алатка.
Paragon Alignment Tool 4.0 Professional
http://www.paragon-software.com/home/partition-alignment/
На сликата (во линкот) графички, на едноставен начин е прикажано што е проблемот. Ова е единствена, мене позната, алатка која ќе ги порамни партициите без реинсталација односно без бришење на партициите. Ако имаш екстерни дискови најидеално е да направиш бекап и да ги турниш партициите со diskpart clean all
Претходно треба да ја клонираш системската партиција со Acronis 2011 и понова верзија. Старите Acronis ја нарушуваат геометријата исто како и Windows XP инсталацијата.
Има уште една квака а тоа е што и новите верзии на Acronis ќе ја запазат оригиналната геометрија што во превод значи: backup misaligned <> restore misaligned
Да не тупиме! Најди ја онаа алатка на торент, добро прочитај го упатството и фрли се на порамнување. Операцијата е ризична ако снема струја но има опции во алатката за заштита кои, ако се уклучени, нудат заштита со подолго времетраење на процесот.
Го имам правено ова и не одзема многу време.
ВршиДали врши работа Paragon Alignment Tool v3.0
Сега е добро,само валда може да се подреди за подобри 4К резултати ама на XP Незнам како и колку може.Мене 4К read/write ми е 40мб/с/140мб/с на тазе инсталиран систем но сепак понов чипсет,процесор и тн.Но сепак ке ги дотераш до кај 35мб/с со 80-90Мб/с мислам со некој твикови.
gokica дојде ... и повторно исчезна во мракот![]()