Ај нека ти текне зашо е попродаван 32 гига моделот, имаш 3 дена рок.Иииии ете тој модел со 32гб е попродаван во едно 5:1 размер во однос на тие со повеќе меморија. Што значи „напредни“, дали е многу или малце си има кој да решава.
Ниедна тактика не може да се бори против вистината. Ниедна!
Хехе добар си. 32гб е максимум на сд карта ? Не бе батка, 2тб како што знам е максимум за СД карда....Абе се ми е тоа јасно мене... ама вие нели НАПРЕДНИ треба да дебатирате за најдобрите можни решенија...
Што е подобро?
64GB онборд
или
32GB онборд + 32GB на сд?
АЈде напредни?
WTF...видеата се на цел екран на с8, а тоа не е возможно на екран со таков сооднос... после приметив дека видеата се развлечени за да се простираат низ цел екран. И фактични се на него, е пошироко, подебело од она што реално е.ЕЈ ЕЈ ЕЈ! СЕ УТЕПАА ЗА ВОЛУМЕН ЗБОРУВАЈЌИ!!!
Чек сеа, ако 32 е доста, а самсунг дава 64 шо е дупло од доста, шо тебе те боли толку шо ставиле и опција за надоградба со повеќе а побавна меморија ако некој сака?
Си има кој да си решава дали меморијата е бавна или не, така?
Моментално андроид нуди повеќе простор, од Ејпл, односно 64 вс 32.
Самсунг те ограничува - те прави мало дете - пошто он ти кажува колку ти треба
Самсунг те ограничува на 64гб + инферорна додатна.
Фалична логика.
На кој што му се доста 32гб си зима таков (а тоа е во моментов 60-70% од популацијата). На кој не му е, си има и 256гб ако сака - без компромиси во брзина на меморија и пристап до содржина.
Самсунг те ограничува - те прави мало дете - пошто он ти кажува колку ти треба, и со колкава брзина ти треба.
И пази - не е дека Самсунг не знае дека ова е лошо решение. Они пробаа S6 и S6 Edge да ја исфрлат инфериорната мемориска картичка. Меѓутоа што се случи? Моделите со 64 и 128гб не можеа да ги продадат (уновчат) и со нив излегоа во загуба. Испадна дека доволно им беше скоро на сите 32гб тогаш.
Сега бидејќи мора да нудат „каков-таков“ избор, па заради ЕКОНОМСКИ ПРИЧИНИ (а не заради дали е тоа добро, или премиум решение) се вратија на мемориски картички.
Тоа е реалноста прифатете ја.
НЕ ми се верува дека не си информиран дека Епл нуди и 256GB (без компормиси во брзината) за оној којшто сака.
256>64
Знам дека Ејпл нуди и повеќе, мислев како основа.НЕ ми се верува дека не си информиран дека Епл нуди и 256GB (без компормиси во брзината) за оној којшто сака.
256>64
аха а тие 32 гига шо се побавни не е компромис некој? или кој ги ебе тие шо не платиле за 128?
Испратено од SM-G928F преку IT.mk форум апликација
Не се побавни од мемориска.
Still.
Се успорил при пристапување. Тоа ѓубре под "class40" треба да се забрани. Има супер картички за ичпари денес.
Затоа е во наводници. Class40 минимум. Убаво си пишав. 40mbpsИма ама никако да си купамИначе не знам дали грешно си напишал 40 ама на 4 мислев. да имав 40 мбс минимум топ ќе беше, вака 4 ми е максимумот ;D
"The 32GB iPhone 7 has 8 times slower storage performance than the 128GB model"
Source:
The 32GB iPhone 7 has eight times slower storage performance than the 128GB model
Ова за брзината на запишување се однесува, брзината на читање е „само“ 2 пати помала.
А гуглав да видам колкави се брзините, и да споредам со СД картичките најјаки...
8 пати побавно ако не е дупење у гз за корисниците не знам шо е.
Е сеа бројки малце:
Ајфон 7 32гб бризни:
Write: 42MBps
Read: 686MBps
СД КАРТИЧКИ:
Write: up to 100MBps
Read: up to 275MBps (можда има и побрзи, ова само од еден производител)
Delkin Devices 128GB 1900X UHS-II microSDXC Memory DMSD1900128G
Кахм... волуменот на податоци шо може да се чита/пишува од/на картица деновиве е импресивен.
You were saying? Ај сеа измисли дека читање е уствари битно а не запишување. Или вади се дека картичкиве се скапи, па да ти најдам поевтини со 90/90 read write шо пак го шијат ајфонот на запишување.
Пример: Amazon.com: SanDisk Extreme PRO 128 GB microSDXC Memory Card + SD Adapter up to 95 MB/s, Class 10, U3, V30 SDSQXXG-128G-GN6MA: Computers & Accessories
Значи Крале, дали има мемориски картици кои се побрзи во запишување од 32ГБ моделот на ајфон 7?
Да или не?
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
MICROPHONE ELGATO WAVE 3 BLACK, 10MAB9901
11.280,00 ден
CONVERTOR EXTENSION/SPLITTER CABLE FOR 5V 3-pin ARGB ACCESSORIES 1-3 (30cm) KOLINK BLACK, ZUAD-1473
410,00 ден
USB Flash Drive 3.2 64GB SANDISK ULTRA ECO, Green, SDCZ96-064G-G46
760,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден