Ај нека ти текне зашо е попродаван 32 гига моделот, имаш 3 дена рок.Иииии ете тој модел со 32гб е попродаван во едно 5:1 размер во однос на тие со повеќе меморија. Што значи „напредни“, дали е многу или малце си има кој да решава.
Ниедна тактика не може да се бори против вистината. Ниедна!
Хехе добар си. 32гб е максимум на сд карта ? Не бе батка, 2тб како што знам е максимум за СД карда....Абе се ми е тоа јасно мене... ама вие нели НАПРЕДНИ треба да дебатирате за најдобрите можни решенија...
Што е подобро?
64GB онборд
или
32GB онборд + 32GB на сд?
АЈде напредни?
WTF...видеата се на цел екран на с8, а тоа не е возможно на екран со таков сооднос... после приметив дека видеата се развлечени за да се простираат низ цел екран. И фактични се на него, е пошироко, подебело од она што реално е.ЕЈ ЕЈ ЕЈ! СЕ УТЕПАА ЗА ВОЛУМЕН ЗБОРУВАЈЌИ!!!
Чек сеа, ако 32 е доста, а самсунг дава 64 шо е дупло од доста, шо тебе те боли толку шо ставиле и опција за надоградба со повеќе а побавна меморија ако некој сака?
Си има кој да си решава дали меморијата е бавна или не, така?
Моментално андроид нуди повеќе простор, од Ејпл, односно 64 вс 32.
Самсунг те ограничува - те прави мало дете - пошто он ти кажува колку ти треба
Самсунг те ограничува на 64гб + инферорна додатна.
Фалична логика.
На кој што му се доста 32гб си зима таков (а тоа е во моментов 60-70% од популацијата). На кој не му е, си има и 256гб ако сака - без компромиси во брзина на меморија и пристап до содржина.
Самсунг те ограничува - те прави мало дете - пошто он ти кажува колку ти треба, и со колкава брзина ти треба.
И пази - не е дека Самсунг не знае дека ова е лошо решение. Они пробаа S6 и S6 Edge да ја исфрлат инфериорната мемориска картичка. Меѓутоа што се случи? Моделите со 64 и 128гб не можеа да ги продадат (уновчат) и со нив излегоа во загуба. Испадна дека доволно им беше скоро на сите 32гб тогаш.
Сега бидејќи мора да нудат „каков-таков“ избор, па заради ЕКОНОМСКИ ПРИЧИНИ (а не заради дали е тоа добро, или премиум решение) се вратија на мемориски картички.
Тоа е реалноста прифатете ја.
НЕ ми се верува дека не си информиран дека Епл нуди и 256GB (без компормиси во брзината) за оној којшто сака.
256>64
Знам дека Ејпл нуди и повеќе, мислев како основа.НЕ ми се верува дека не си информиран дека Епл нуди и 256GB (без компормиси во брзината) за оној којшто сака.
256>64
аха а тие 32 гига шо се побавни не е компромис некој? или кој ги ебе тие шо не платиле за 128?
Испратено од SM-G928F преку IT.mk форум апликација
Не се побавни од мемориска.
Still.
Се успорил при пристапување. Тоа ѓубре под "class40" треба да се забрани. Има супер картички за ичпари денес.
Затоа е во наводници. Class40 минимум. Убаво си пишав. 40mbpsИма ама никако да си купамИначе не знам дали грешно си напишал 40 ама на 4 мислев. да имав 40 мбс минимум топ ќе беше, вака 4 ми е максимумот ;D
"The 32GB iPhone 7 has 8 times slower storage performance than the 128GB model"
Source:
The 32GB iPhone 7 has eight times slower storage performance than the 128GB model
Ова за брзината на запишување се однесува, брзината на читање е „само“ 2 пати помала.
А гуглав да видам колкави се брзините, и да споредам со СД картичките најјаки...
8 пати побавно ако не е дупење у гз за корисниците не знам шо е.
Е сеа бројки малце:
Ајфон 7 32гб бризни:
Write: 42MBps
Read: 686MBps
СД КАРТИЧКИ:
Write: up to 100MBps
Read: up to 275MBps (можда има и побрзи, ова само од еден производител)
Delkin Devices 128GB 1900X UHS-II microSDXC Memory DMSD1900128G
Кахм... волуменот на податоци шо може да се чита/пишува од/на картица деновиве е импресивен.
You were saying? Ај сеа измисли дека читање е уствари битно а не запишување. Или вади се дека картичкиве се скапи, па да ти најдам поевтини со 90/90 read write шо пак го шијат ајфонот на запишување.
Пример: Amazon.com: SanDisk Extreme PRO 128 GB microSDXC Memory Card + SD Adapter up to 95 MB/s, Class 10, U3, V30 SDSQXXG-128G-GN6MA: Computers & Accessories
Значи Крале, дали има мемориски картици кои се побрзи во запишување од 32ГБ моделот на ајфон 7?
Да или не?
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, Black, KBS-WMS-01
900,00 ден
MOUSE WIRELESS GEMBIRD ONLY BLUETOOTH, 6 BUTTONS, Black, MUSWB-6B-01
450,00 ден
COMBO KEYBOARD MOUSE AND MOUSEPAD WIRED GEMBIRD RGB, Black, KBS-UML-01
1.000,00 ден
MOUSE WIRELESS USB A4TECH Bloody Gaming R72 PRO, 2.4Ghz+USB, 26000CPI, 1000Hz, Black, R72 PRO
2.310,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден
VGA GIGABYTE RTX 5070 Ti WINDFORCE SFF 16GB GDDR7, 3xDP, 1xHDMI, GV-N507TWF3-16GD
66.980,00 ден