narogehtpop
read-only
- 13 март 2016
- 13
- 4
Совети за конфигурација до 38к max,со монитор (за неискусен во пц компоненти)
Јас би одел со најефтина варијанта матична (H110), и заштедата би ја вложил во SSD диск. Секако дека нема да има многу бенефит за гејминг, ама жално е да се има нова конфигурација без SSD.зошто постојано препорачувате B150/H170 плочи? Јас сум многу повеќе за black or white, или H110 или Z170.. Нема никаква корист од B150/H170 над H110...
Ти како почетник и како човек без искуство компјутерот треба да го составуваш по малку "обратен" редослед и сето внимание да го насочиш кон одбирање на добар монитор затоа што тоа е компонента која најтешко се заменува а последиците од лош избор најмногу се чувствуваат.Секој совет ми е добредојден..
Не неможе, или DDR3 или DDR4.Дечки дали на овие матични што ми ги предложивте може во иднина да заменам ддр3 со ддр4 рам?
Тој модел што го имаш е прилично ладен. Имав прилика да си играм со иста таква, на 1500+ мхз не надмина над 60 степени при играње гта 5. Провери колку вентилација имаш во кукиштето, извади сајд панел и слично. Не верувам дека дома ти е 40 степени у соба?Фала на сите за советите
на крај испадна
gtx 960 4gb windforce
8 gb ddr3
1tb wd blue
i5 4460
benq 22''
h81m ds2
corsair 550 w
P.S качува графичката до 80 степени при играње .. ( дали е ок? )
Нема проток на воздух, ставај вентилатори, а и мало е куќиштето.Графичката е GTX 960 4GB WINDFORCE 2X OC EDITION,сместена во куќиште
ATX Micro Case SAMA RTX Black w/o PSU