Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Совет за бела техника-очајни домаќинки

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora
Ок, ме проваливте, работам за big heat pump dryer индустрија пробувам да ви утрапам поскапи сушари.

Pulse

user
26 октомври 2014
1.552
1.665
127.0.0.1
Топла препорака за правосмукалка.
Ја земав вчера и денес пробана.
Одлична изработка, супер се покажува против корона за домашна употреба.
Највеќе ме бендисуа инокс телескопската цевка со прилагодлива должина.
Доаѓа со 2 години гаранција.
SAMSUNG VCC4550V36/BOL

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
View: https://www.youtube.com/watch?v=dcrtAd4ZBPM

Слобода Чачак врати се. Се ти е простено
sloboda.jpg

Првата правосмукалка за која сум станал свесен уште како дете. Нејзиното пуштање во употреба беше пратено со тешки трауми и тоа го решавав со излегување пред зграда додека не пројде опасноста.
Млазен турбо мотор со неверојатна бука, испушта прашина на сите страни и може(ше) да се поправа практично се додека има куќиште на неа.

Цревата, нормално,беа исполепени со кафеав селотејп. Оној кој не можеш да го извадиш од никаде.

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Ова не е баш за бела техника, но некој да препорача туш батерија чешма. Ми треба нешто што ќе е квалитетно и евтино. Не мора да е со убав дизајн. Пресудна е цената и квалитетот. За викендица ќе ми треба.

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Ова не е баш за бела техника, но некој да препорача туш батерија чешма. Ми треба нешто што ќе е квалитетно и евтино. Не мора да е со убав дизајн. Пресудна е цената и квалитетот. За викендица ќе ми треба.
Пред 3 години излегов и ја купив најевтината која постои од тезга. Округла со подесување на млазот (она..широко, малку потесно и најтесно)
Еве ја здрава и жива досега. Нит црево се промолкнало нит ништо

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Дечки ме интересира мислење за слим варијантите на машините за перење и сушење. Машините ќе се стакуваат, една врз друга. Колку што видов, некои компании дури имаат и постоље за таква намена. Ваше мислење? (Да скратам мака, простор е тој, до 45цм машина)

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Дечки ме интересира мислење за слим варијантите на машините за перење и сушење. Машините ќе се стакуваат, една врз друга. Колку што видов, некои компании дури имаат и постоље за таква намена. Ваше мислење? (Да скратам мака, простор е тој, до 45цм машина)

Имав и освен маици, панталони и гаќи неможе да пере потешки работи. Ја дадов на поклон и земав Беко Оптидрајв со капацитет од 8кг и пере без проблем по 2 ќебиња одеднаш, прекривачи за гарнитури итн.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Имав и освен маици, панталони и гаќи неможе да пере потешки работи. Ја дадов на поклон и земав Беко Оптидрајв со капацитет од 8кг и пере без проблем по 2 ќебиња одеднаш, прекривачи за гарнитури итн.
Добро ќебиња и остали тешки работи ќе одат на хемиско. Мене ми е да не има некакви други ограничувања. Поготово сушарата.

lumixoid

hello world
22 септември 2008
217
257

Два пати ми се има случено тие ефтините од пазар да се расцветаат на телото, што значи дека многу лесно може поплава по дома да ти се случи.
За релативно ефтино, а квалитетно препорачувам Арматура од Електроелемент. Следно скалило Унитас.

Sent from my iPhone using Tapatalk

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.554
19.228
Уф, извини. Не прочитав добро.
Евтините батерии се расцветуваат и на најмало замрзнување.

bxxxn

user
11 март 2011
1.660
1.812
Rosan, купени пред неколку години по разумни цени беа.

Делува дека се квалитетен месинг и хром, ги има на доста места, вклучително и зелено пазарче, дуќаните позади, кисела вода продавниците за водовод и слично, можно е да се истите што ги препорачува @nikola_bb бидејќи гледам дека по ново логото им е сменето во Rosan Armature.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.388
12.327
Скопје
androgaming.com
Добро ќебиња и остали тешки работи ќе одат на хемиско. Мене ми е да не има некакви други ограничувања. Поготово сушарата.

Е мојата немаше сушара, за тоа незнам. А маици и нормална облека переше, не шеташе и слично.

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Два пати ми се има случено тие ефтините од пазар да се расцветаат на телото, што значи дека многу лесно може поплава по дома да ти се случи.
За релативно ефтино, а квалитетно препорачувам Арматура од Електроелемент. Следно скалило Унитас.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Фала ти ќе разгледам. Препорака некој друг за казанче. Претходново некое си CR (италијанско) што го зедов во дуќаните кај зелено пазарче не издржа ни една недела. Се расипа пловката

Noumenon

hello world
14 ноември 2009
215
151
Разгледував машини за садови и оваа некако ми дојде според моја проценка и буџет,како best bang for buck, сметајќи и на 5 годишната гаранција: WHIRLPOOL WFE 2B19. Да напоменам, не сум воопшто упатен во вакви машини, едноставно WHIRLPOOL ми изгледа на ок бренд и мислам дека овој модел ги има нешто повеќе од основните функции и не е премногу скап, можеби сум тотално во грешка. Гледам дека ја има оваа машина во Техномаркет и Сет (500 денари разлика, мислам секаде се 5 год. гаранција) и Нептун кај што е нешто поскапа. Според вас, во кои од овие продавници можам да се надевам на најдобар третман во однос на почитување на гаранција и експедитивност при поправка, ако евентуално дојде до такво нешто? И дали сервисот зависи од брендот, во тој случај дали Whirlpool е најдобриот избор?

I

itstheigyg

Гостин
Препорака за правосмукалка до 7000 денари ?

Ја земав вчера и денес пробана.
Одлична изработка, супер се покажува против корона за домашна употреба.
Највеќе ме бендисуа инокс телескопската цевка со прилагодлива должина.
Доаѓа со 2 години гаранција.
SAMSUNG VCC4550V36/BOL

Оваа ја имав до сега прво ми откажа потенциометарот и одма после истек на гаранција моторот почна да смрди и цркна

dekomote

Скептик
11 ноември 2014
2.846
6.401
Скопје
dekomote's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 9950x + Arctic Liquid Freezer ||| 360
Motherboard
X870 Aorus Elite WIFI7
Storage
Samsung NVME 980 Pro, Synology DS 920+
PSU
NZXT C850 ATX3.1
RAM
2x16GB G-Skill 6000 CL32
Video card
EVGA RTX 3080Ti FTW3 Ultra
Case
Fractal Design North XL
Mouse
Razer Basilisk v3 Pro, Logitech Master MX 3
Keyboard
Keychron Q1 Max
Audio
Presonus Eris 3.5, Mackie CR8S
Monitor
Dell S2721DGF 165Hz HDR
OS
Fedora

Оваа ја имав до сега прво ми откажа потенциометарот и одма после истек на гаранција моторот почна да смрди и цркна
Philips со сад што се. 6 години and counting. Сега почна да мириса позади на мувла, па и ја се мислам пак да ја освежам со иста.

goce03

user
20 јануари 2015
1.599
3.203
Skopje
goce03's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-10500
Motherboard
ASUS PRIME B460M-A
Storage
SSD Kingston NVMe A2000 1TB /HDD Toshiba P300 2 TB
PSU
Cooler Master MWE 600W White
RAM
2x8 DDR4 Kingston HyperX Predator
Video card
INNO3D RTX 2060 SUPER
Case
CoolerMaster Case K350
Monitor
HP EliteDisplay e232
OS
Win 10
Не ти се погодила ја имам оваа SAMSUNG VCC5240S3R/BOL, 1800W, 2.4l, веќе 6-7 години, мука нема. Моќен мотор во мала димезнија, единствена мана е е што кесата за ѓубре е релативно мала, ама има на пазарче евфтини кеси 10 за 300 ден.
ЕДИТ : Или новите верзии не се погодени.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.961
6.054
Skopje

Правосмукалка само со воден сад. Ја купив на жена ми оваа и сега со песна ми чисти по дома...

I

itstheigyg

Гостин
Philips со сад што се. 6 години and counting. Сега почна да мириса позади на мувла, па и ја се мислам пак да ја освежам со иста.
Твојата е под 900w или од постарите над 1500w?
Не ти се погодила ја имам оваа SAMSUNG VCC5240S3R/BOL, 1800W, 2.4l, веќе 6-7 години, мука нема. Моќен мотор во мала димезнија, единствена мана е е што кесата за ѓубре е релативно мала, ама има на пазарче евфтини кеси 10 за 300 ден.
ЕДИТ : Или новите верзии не се погодени.
Дефинитивно немам среќа со правосмукалкиве :)
Не знам дали да земам од новиве по 750 вати или пак некоја ваква варијанта како твојава, ги гледам овие две моментално
Техномаркет - ROWENTA RO-3724 ПРАВОСМУКАЛКА
Техномаркет - ROWENTA RO4825EA ПРАВОСМУКАЛКА СО САД
Правосмукалка само со воден сад. Ја купив на жена ми оваа и сега со песна ми чисти по дома...
Имав со воден филтер пред самсунгот ама и таа почна слабо да влече па ја фрлив Aqua Filter 1500, малце проблем со вода е што мора да се чисти после секое користење ама океј тераше 3-4 год негде.

nashinec

read-only
8 ноември 2016
25
37
Разгледував машини за садови и оваа некако ми дојде според моја проценка и буџет,како best bang for buck, сметајќи и на 5 годишната гаранција: WHIRLPOOL WFE 2B19. Да напоменам, не сум воопшто упатен во вакви машини, едноставно WHIRLPOOL ми изгледа на ок бренд и мислам дека овој модел ги има нешто повеќе од основните функции и не е премногу скап, можеби сум тотално во грешка. Гледам дека ја има оваа машина во Техномаркет и Сет (500 денари разлика, мислам секаде се 5 год. гаранција) и Нептун кај што е нешто поскапа. Според вас, во кои од овие продавници можам да се надевам на најдобар третман во однос на почитување на гаранција и експедитивност при поправка, ако евентуално дојде до такво нешто? И дали сервисот зависи од брендот, во тој случај дали Whirlpool е најдобриот избор?
Ако немаш уште земено види за техномаркет како се со гаранција зошто не пишува на сајтот нивни колку има гаранција. Во сет 2 години е фабричка од видео дата (исто и техномаркет). После 3 години е сервисот на сет. Затоа прашај за техно дали има плус гаранција, дали се доплаќа и кој е сервис после. Првите две години со видео дата недај боже да имаш некој проблем независно од кај ќе земеш

hehexd

hello world
18 септември 2019
156
239

Alek7

hello world
2 април 2020
87
118
Skopje
Правосмукалка PHILIPS FC9351/01, 1900W, 1.5l, сад - 370W , имаат доста често попуст и доаѓа околу 7000
Правосмукалка PHILIPS FC9350/01, 1800W, 1.5l, сад - исто и оваа со попуст е 6500
Јас ја имам првава правосмукалка -> PHILIPS FC9351/01, 1900W, 1.5l (со сад), и многу сум задоволен. Лично ја препорачувам.

Претходно имав PHILIPS FC8293/01, 1800W, 3l (со кеса), земена од Сетек, и после 3 месеци користење цркна. Беше под гаранција и ја однесов во Филипс сервисот. После два дена ми јавија дека моторот цркнал, ќе ми дале ваучер за нов филипс уред од Сетек, но инсистираа да и ја однесам кутијата од првосмукалката. Среќа што ја чував :)
Доплатив нешто ситно за да ја земам PHILIPS FC9351/01.

Испратено од ONEPLUS A6013 преку IT.mk форум апликација

NikolovskiM

hello world
20 април 2019
161
279

Дај уште 2.000 и начекај го Шаркот од топшоп за 9.000. Моментално е 10.000, редовна е 12.000 али од време на време ја пуштаат на 9.000. 2 иаме у фамилија, едната е 6 години стара, другата околу година и пола, презадоволни, никакви замерки до сеа, ќе се препороди тој што ќе чисти со неа ;)

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв