@NecrotoX
Моливчето се полни или?
Зависи од панелот многу. Имаф va na 144hrz и ips na 75hrz. Најбрз некако го осеќам 4к мониторов со тн панел и 1мс одзив. Ако сакаш брзина без гостинг само тн панел или новиве нано ипс.benq zowie серијава на 144хрз плус е малку скапичка гледам во анхоч али за гејминг се створени. Штета што за таа цена не одат со g sync или free sync.Benq Zowie XL2411 по "дилерска дена" за 5000ден.До сега секогаш сум користел 60hz монитор но од кога ја увидов разликата со сопствено око,жалам што порано не сум ја направил оваа променаПогледнете го атачментот 89636 Погледнете го атачментот 89637
@TylerMkD Иако цената е дилерска, сепак треба да се пише. Прочитај правилата
Рамот на колку mhz е?Не можам да едитирам, претходно се пишуваа дилерски цени само, гледам сега требало стандардна од продавница да се наведе...
MSI B450 Tomahawk Max - 6.500 den
Kingston HyperX Black 16GB DDR4 - 4.860 den
970 Pro 512GB - 11.400 den
Ryzen 7 3700X - 18.400 den
NZXT H500 - 4.800 den
3200MHzРамот на колку mhz е?
Како е со bleed? Кај мене има малку на два ќоша.Погледнете го атачментот 90017
AOC FullHD LED Backlit Gaming monitor C24G2U
Гледам се продава како алва. Па ај си реков ќе го земам за синот. Се разбира за играње.
Вечерва уклучен на HDMI порт од лаптоп. Нвидиа контрол панел веднаш дозволи да се зададе рифреш од 144 херци.
IPS панел со релативно добра униформност како во поглед на осветлување така и кај целосен приказ. Со самото тоа и добар агол на гледање.
Фабрички спецификацијата е 250 кандели макс. Како да има малку повеќе потенцијал но не можам да бидам сигурен зашто не сум го ставил глава до глава со друг монитор.
Се забележува дека го надминува sRGB стандардот. Според спецификација 126%. Вака од око ми е тука некаде. Апсолутно не пречи при гејмање, сурфање, мултимедија. Се разбира со дефаулт сетинзи не го бива за прецизна работа со бои или за верен приказ на sRGB материјал.
Ме зачуди што има sRGB сетинг кој ми изгледа добар. За жал не може да се менува ниво на осветлување при овој сетинг. Не пробав да играм со кастом сетингот но мислам дека нема да дозволи добра калибрација ако и таму нема можност за подесување на брајтнес. При исклучување мислам дека сите поставки се ресетираат. Но не ме држете за збор оти толку е времето.
Менито е релативно ограничено но функционално.
Држачот т.е. подлогата е доволно стабилна и нуди комодитет дури и за пивот.
Има звучници кои не се којзнае што. Но сепак ги има. Во пакувањето доаѓа со вака од око квалитетен HDMI и DisplayPort кабел.
Со оглед на намената на мониторот мислам дека е добра набавка.
Не ме прашувајте за Freesync / G-Sync зашто тешко дека јас лично ќе ги тестирамА и уште некое време нема да биде врзан на десктоп. Од интернет гледам дека e G-Sync компатибилен а инаку поддржува Freesync Premium.
Како е со bleed? Кај мене има малку на два ќоша.
Не се забележува во нормална работа така да нема да се замарам и јас, фала ти.Не приметив никаква аномалија. Но не постои IPS панел без ронка блид. Јас не се замарам со тоа освен кога се забележува и пречи. И во таков случај со масажа по рабовите на панелот може да се корегира до одреден степен. Иако може да доаѓа од панелот, сепак најчесто причина е надворешната пластика на куќиштето од мониторот / рамките.
По препорака на некој од членовите тука, заменет фабричкиот ргб кулер на 212 Blacck, кој исто како да не свети..
Купен DeepCool TF120 од Анхоч, околу 500 денари.
![]()
![]()
Sent from my Mi 9T using Tapatalk
WEB CAMERA ELGATO FACECAM 4K STUDIO USB TYPE C, Black, 10WAF9901
15.260,00 ден
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro REVERSE, 3-Pack, 500-3000 RPM, BLACK, ACFAN00332A
1.560,00 ден
VGA ASUS DUAL RX 9060 XT 16GB GDDR6 2xDP, HDMI, Black, 90YV0LG2-M0NA00
31.950,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND ROUND TUBE FREESTANDING SINGLE NEXT LEVEL RACING, 21"-65", 24kg MAX, NLR-R010
14.880,00 ден
MOUSEPAD BLIZZARD World of WarCraft 20th Anniversary XL 900x420x4m
1.690,00 ден
HEADPHONES HAMA NHS-P100, w/microphone, 2x3,5mm, Black
640,00 ден