Jovan2389
lurker
- 22 април 2013
- 719
- 700
http://www.mobelix.com.mkПрепорака од која мобилара да се земи?
http://www.mobelix.com.mkПрепорака од која мобилара да се земи?
Pazar3.mk - Оглас Samsung Galaxy S8 SITE BOI - MOBI SMART Се продава, Скопjе, Аеродром, ЕЛЕКТРОНИКА, Мобилни телефони, Samsung, Galaxy S8, Samsung Galaxy S8 SITE BOI - MOBI SMART, 2642137Дали има шанси пред да се купи с8/с8+ да се знај дали е ufs 2.0 или 2.1?
Помалото ми лежи многу на рака, а и местото на fingerprint скенерот ми е ок, ама сакам да го пробам и плусот. Други разлики освен екранот помеѓу двата модели по спецификации? Некој со овој телефон на територија Битола?
edit: статија на xda кажува дека exynos моделите се 2.1, true or false?
Препорака од која мобилара да се земи?
Ако не ти се брза, би требало за 3-4 дена да ми стигне С8+ со ексинос верзијата(ако не ме зезне доставата), па ќе ти кажам дали е со UFS 2.0 или 2.1. Инаку освен поголем екран имаш и поголема батерија.Дали има шанси пред да се купи с8/с8+ да се знај дали е ufs 2.0 или 2.1?
Помалото ми лежи многу на рака, а и местото на fingerprint скенерот ми е ок, ама сакам да го пробам и плусот. Други разлики освен екранот помеѓу двата модели по спецификации? Некој со овој телефон на територија Битола?
edit: статија на xda кажува дека exynos моделите се 2.1, true or false?
Препорака од која мобилара да се земи?
Ако не ти се брза, би требало за 3-4 дена да ми стигне С8+ со ексинос верзијата(ако не ме зезне доставата), па ќе ти кажам дали е со UFS 2.0 или 2.1. Инаку освен поголем екран имаш и поголема батерија.
Треба да ми стигне од Италија. За 630 евра, нов, незаклучен, со гаранција, едноставно беше топ зделка за менеСупер, очекувам информација. Од каде ти е порачан?
Прво, споредуваш фингерпринт кај Ајфон со ирис скенер кај С8, различни начини на отклучување, така да не држи вода. Ако веќе споредуваш, спореди фингерпринт со фингерпринт, и океј, тука се согласувам, Ајфон(ЕДИТ: Епл) подобро го има решено, пошто е напред и лесно достапно, додека Самсунг ја утнал позицијата и големината.Iris скенерот бил добар?
Споредба на две сценарија:
Fingerprint scanner кај iPhone:
1. Го притискаш копчето од предна страна, те чита за милисекунда и веќе си во мени - 1 чекор
Iris scanner кај Galaxy S8
1. Го притискаш Home копчето да се активира екранот
2. Правиш swipe up/down за да се активира скенерот
3. Го местиш телефонот 25-30 цм до лице
4. Ги центрираш очите правилно во круговите
5. Откако ќе се отклучи телефонот, пак правиш Swipe up за да одиш во мени
Во првата варијанта имате 1 чекор, во втората имате 5 различни чекори, неброејќи го фактот што телефонот мора да го подигнете од маса да го отклучите, додека кај iPhone не мора. И Apple да го имплементира ќе биде на овој начин, така да Iris скенер по дифолт е глупава работа засега.
Од наведените чекори, јас ги користам само 1 и , ретко 5.Нели имаше некои опции директно да се пали со што се избегнуваат 1/2?
Немам доволно инфо, заради тоа што оваа година не гледав доволно рецензии, ама знам дека читав дека процесот се убрзуваше.
Кога се хејта, секогаш се одбира најлошата варијанта. Конечно некој што користи 8-ца да заземе страна против тие фамозни 5 чекори кои ги читам на два-три пати по темава, а уште од сам старт не ми беа веродостојни.И за крај, пак ќе повторам, незнам зошто си имал потреба толку чекори да правиш за да го отклучиш со ирис скенер
Нема потреба да лажам, ако лажам, сам се лажам, пошо нели, на крај јас го користам секојдневно (во интерес на вистината можам да го снимам сценариото, не е проблем). Инаку, пред да го земам Самсунгот, сакав да се префрлам на иОС, па размислував за 7+, но кога ги споредив еден до друг, некако не ми се земаше ајфон со дизајн од 2010, наспроти футуристичкиот дизајн од С8. Би почекал некоја наредна итерација од Ајфон, да видиме што ќе сторат со 8цата. Моментално освен iOS vs. Android, друга предност Ајфонот нема, туку обратно.Кога се хејта, секогаш се одбира најлошата варијанта. Конечно некој што користи 8-ца да заземе страна против тие фамозни 5 чекори кои ги читам на два-три пати по темава, а уште од сам старт не ми беа веродостојни.
Прво, споредуваш фингерпринт кај Ајфон со ирис скенер кај С8, различни начини на отклучување, така да не држи вода. Ако веќе споредуваш, спореди фингерпринт со фингерпринт, и океј, тука се согласувам, Ајфон(ЕДИТ: Епл) подобро го има решено, пошто е напред и лесно достапно, додека Самсунг ја утнал позицијата и големината.
Второ, не секој има исти сценарија на користење, еве пример јас 99% од случаите кога сакам да го користам телефонот, го кревам в рака, ретко да некогаш сум имал потреба да ко отклучам додека е на маса.
Трето, незнам од кај извади толку чекори за активирање со ирис скенер, телефонот во моментов е пред мене, па да видиме....
1. Притискам Home Button, автоматски се активира скенерот(незнам зошто ти си морал да правиш swipe up, не го местам на 25-30цм до лице, изгледа тоа ми е природно држење на телефонот во нормални услови, а за ненормални ќе користам фингерпринт, пошо имам избор нели)
2. Краток дел од секунда, и веќе сум во Мени(не ни имам време да погледам во скенерот, телефонот веќе е отклучен и на home screen, и немам потреба да правам swipe пошо главните апликации ми се тука.
Сето ова кај мене работи кога сум во нормална положба и нормални услови. Е сега, кога си легнат, со полузатворени очи, во скроз темна просторија, можно е и да те зафркава, па затоа тогаш ко шо реков, си имаш фингерпринт.
И за крај, пак ќе повторам, незнам зошто си имал потреба толку чекори да правиш за да го отклучиш со ирис скенер, но еве во мојот случај никогаш не се повеќе од два чекори. Секој со различни сценарија на користење.
Прво, јас не фантазирам(за тебе незнам), немам никаков интерес од тоа, а нит од тоа до задутре да си кажуваме приказниДа не си фантазираме, го имав телефонот долго и го тестирав темелно. Не само јас, зашто секогаш знам дека може да бидам пристрасен, туку го давав и на други луѓе да го тестираат од секој аспект. Дури и најголемите фанови на Galaxy S моделите рекоа дека ирис скенерот е недоработен.
Еве ти видео, а јас и ти до задутре може да си кажуваме приказни:
*Освен ако со некој апдејт не го средиле ова Samsung.![]()
Еве и едно аматерско видео во прилог, колку да се долови поентата. (едвај снимив)
Па зато ти зборев бе ТајлерОва е веќе апдејт, на првичната верзија на телефонот го немаше. Погледни ги видеата и ќе ти биде појасно каков УЛТРА ЛОШ систем имаше претходно, имаш среќа што по месец дена го зимаш телефонот.
Пак ќе повторам, мене ми работи супер и сум задоволен. Некогаш може да е и поспоро од тоа што е во видеото, но во просек ми е океј, и го користам како примарен начин на отклучување. Кажав и погоре при темни услови некогаш може и да не препознае, па втор пат не пробувам, веднаш преминувам на фингерпринт. И јас се надевам дека со апдејти би требало да го направат уште подобар. Од видеото може да се види дека си работи и под агол, немораш како некој фрик да го подигаш телефонот горе во висина на очите.
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
HEADPHONES CORSAIR Gaming-Headset HS55 Wired w/microphone, PC/PS5/PS4/MAC, White, CA-9011261-EU
4.710,00 ден
BACKPACK HAMA GENUA BACKPACK BLACK capacity 14L (15,6" LAPTOP), 216597
800,00 ден
CASE LIAN LI ATX Vector V100 ARGB w/2x Tempered glass, 4x120mm RGB Fans, Black, V100RX
5.260,00 ден
CASE KOLINK ATX OBSERVATORY HF Mesh, 3x120mm fan, Black, PGW-CH-KOL-128
3.450,00 ден
RAM DDR5 8GB 5200MHz CL42 Innovation IT, 1.10V, 4251538819961
7.990,00 ден