Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342
Пази да не ти се слоши колку е лош сири во споредба со асистентот на гугл. Ова глупостиве од самсунг може да се игнорираат. Батерија не знаеме дали има подобрување, екранот ако не е подобрување не знам што друго има да се смени на телефон. Дизајнот е сменет од лани. Ова со волуменов поретардирано нешто искрено немав прочитано пред да почнам да ја следам темата за ајфон на форумов.

Последна промена:

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Забораив...

и особено ми се свиѓа иновативното, уникатно, некецарошко имe> „ПЛУС“ на поголемиот модел.

А уште појќе, што конечно ради оние фамозни фенбој безели немаа место кај да го турат она одвратно САМСУНГ од напред, и конечно имаме прв модел без идиотското брендирање на предна маска. +1

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Коментари нема затоа што е рано, кога ќе искочат првите рецензии тогаш повеќе коментари, вака се ова што го видов ми е недоволно инфо за да коментирам.

Процесорот не е 5% побрз, ама за детално да се знае мора рецензија, порано носев одлука за тоа кој каков телефон е пребрзо - сега чекам. Сеедно, темата е Samsung, не јас - следно лично обраќање, и идете на белизе.

BTW, фантастични вести!

"The biggest change for everyday phone users is the Galaxy S8's switch to stereo speakers, with the phone's earpiece doubling as a second speaker for full-volume playback"

Последна промена:

The_Real_Vojvoda

poweruser
26 октомври 2012
2.151
3.443
Скопје
The_Real_Vojvoda's setup  
Processor & Cooler
i7 4790k @4.5ghz - 1.2v || Noctua D14
Motherboard
Asus z97-A
Storage
OCZ Vector 128gb (OS) + Samsung 840 pro 512gb + WD Blue 320gb + WD Blue (EZEX) 1TB
PSU
Antec TPC 650w 80+ Gold
RAM
2x8gb DDR3 G-Skill Sniper CL11 @2400mhz
Video card
XFX RX 580 GTS
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Logitech G502 Proteus Spectrum/Logitech G400S/Logitech mx310
Keyboard
Asus Strix Tactic Pro ( CherryMX Brown)
Audio
E-MU 0202 + Marantz sr5500 + DIY speakers + Eltax Atomic A 10 sub + SteelSeries 9h
Monitor
Dell U2414H 1080p @74hz
OS
Windows 10 Enterprise LTSB
И пак волуменот го утнале. Можеби да беше 2010 ехххх... ќе беше супер. Вака, прилично боринг и неинвентивно.
И мене ме разочара волуменот.
S8+ има за 6% поголем волумен од 7 Plus. 90cm3, vs 95cm3.
Небитно што има 0.7 инчи поголем дисплеј. Намерно ставиле поголем дисплеј, за да ја прикријат неспособноста да креираат уред со помал волумен.
Иначе незнам дали ме лаже видот.. што пишува тука кај тоа Рам? Некако не ја гледам убаво бројката. :)
BTW, фантастични вести!

"The biggest change for everyday phone users is the Galaxy S8's switch to stereo speakers, with the phone's earpiece doubling as a second speaker for full-volume playback"
Фала богу! Им текна :D
Е ова е веќе добра вест, ако ставиле добри звучки.. у стерео мод... мераци. :)

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342
Според мене нема што да се коментира. Ќе бидат истите коментари како секоја година, интерфејсот тапа, камерата и екранот топ. Ќе плачат за сензорот сите и тоа е тоа.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Сеедно, темата е Samsung, не јас - следно лично обраќање, и идете на белизе.

Не бе срцка не си ти темата, не си придавај значење. Ти си конкретно супер типче (без иронија!)

Тема се твоите ставови/мислења за Самсунг. Ако не смеат да се дискутираат туѓи мислења, тогаш нема да има дискусија, али ти си знаеш.

И мене ме разочара волуменот.
S8+ има за 6% поголем волумен од 7 Plus. 90cm3, vs 95cm3.
Небитно што има 0.7 инчи поголем дисплеј. Намерно ставиле поголем дисплеј, за да ја прикријат неспособноста да креираат уред со помал волумен.
Иначе незнам дали ме лаже видот.. што пишува тука кај тоа Рам? Некако не ја гледам убаво бројката. :)

Војвода, па барем ти не треба „волуменот“ да го користиш толку површно.

Се работи за ПРАВЕЦОТ кој го фатиле - наместо да се намалува ВОЛУМЕНОТ, тие пази уште го зголемуваат (без разлика што непотребно зголемиле и екран). Задржи го истиот екран, и намали го волуменот - тоа е иднината. Ова е лошо решение, али добро - маркетиншки кај некој ќе запали.

toshex

the fool
18 септември 2013
6.578
8.228
Мелмак
Забораив...

и особено ми се свиѓа иновативното, уникатно, некецарошко имe> „ПЛУС“ на поголемиот модел.

А уште појќе, што конечно ради оние фамозни фенбој безели немаа место кај да го турат она одвратно САМСУНГ од напред, и конечно имаме прв модел без идиотското брендирање на предна маска. +1
плус на поголемиот модел кога стаија твоите епл да се потсетиме? ааа да откоа водеа инает дека повеќе од 3 инчи екран не треба и решија да извадат големи екрани како сите андроиди.

иначе топ вести за стерео звукот. а за волумен уште не ми се верува дека сериозно зборите.

бтв крале споредувај го обичниот С8 со ајфон плус пошо тој има 5.8 инчи екран шо е пак поголем од на ајфонот. па таму мери волумен.

Испратено од SM-G928F преку IT.mk форум апликација

Harrabed

user
22 април 2013
1.370
1.542
Искрено, новиов дизајн на икони (кхм, флет iOS 7 ама да не навлегуваме)...како телефон за деца до 5 години. Сериозно убаво ви изгледаат? :)
Не изгледа убаво. По убаво изгледа ифон со крт телевизорски рамки

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
плус на поголемиот модел кога стаија твоите епл да се потсетиме? ааа да откоа водеа инает дека повеќе од 3 инчи екран не треба и решија да извадат големи екрани како сите андроиди.

иначе топ вести за стерео звукот. а за волумен уште не ми се верува дека сериозно зборите.

бтв крале споредувај го обичниот С8 со ајфон плус пошо тој има 5.8 инчи екран шо е пак поголем од на ајфонот. па таму мери волумен.

Испратено од SM-G928F преку IT.mk форум апликација

Се работи за класични кецароши, кога си толку неинвентивен што мораш да го наречеш ПЛУС (исто како Епл).

Нејсе.

За волуменот - читај горе, не критикувај мој непостоечки став. Критикувај го реалниот став ако нешто имаш да кажеш. Не е дека не е намалена пропорцијата на волуменот, што е ок, но најмалиот премиум Самсунг е се уште цели 25% поголем во волумен од најмалиот премиум iPhone (којшто како дизајн излезе 2014та година). 3 светлосни години одамна.

Значи ај донт кер колкав екран му бапнале, луѓето немаат избор. Кај сте да се буните што не нудат избор а? Ништо а? Ок. Дека напредни.

Кога луѓето имаат избор околу 80% го избираат телефонот со помал волумен (i7) наспроти оној со поголем иако има и поголем екран (i7+). Ама секако дека сериозна и непристрасна анализа нема да чуеме од фенбојс. Немој да ми кажете дека и големината на екран е „јер напредни“? хаха...

Тек сеа приметив дека во 2017та некој се уште се пали на РАМ. Дал ти бог добро, ме врати во младоста.

13_mix-tape.gif

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

Ќе се среди кога ќе искочи телефонот, на Note 7 не беше можно - а колку што знам треба да е истиот скенер.
Се работи за ПРАВЕЦОТ кој го фатиле - наместо да се намалува ВОЛУМЕНОТ, тие пази уште го зголемуваат (без разлика што непотребно зголемиле и екран). Задржи го истиот екран, и намали го волуменот - тоа е иднината. Ова е лошо решение, али добро - маркетиншки кај некој ќе запали.

Иде у потпис ROFL!!!

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.500
31.940
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

TylerMkD

poweruser
7 ноември 2014
4.764
10.096

Глупости, ова е доказ дека предната камера е толку добра, што не може да распознаеш дали е слика или реалност. Да сликаш со iPhone, нема шанси да се отклучи. :D

Али ќе ви каже чичко Psy инсајдерски информации, дека ќе се среди до излегување, дека се работи на тоа итн... :)

DaVoRkNe

poweruser
1 септември 2011
4.082
4.347
Скопје
Ајде вака имам неколку прашања,бидејќи незнам околу работите на галакси с7 па се надевам ке бидете од помош.

Дали троши батерија (Always on display)-кога ке се заклучи телефонот што стои календар,саат?

Дали има некаква разлика што екранот е на(WQHD)во опција Change screen resolution?

Дали опцијата (Fast cable charging) ја оштетува батеријата при брзо полнење?

Ви благодарам на одговорите :)

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.099
2.342
Можам само да ти кажам за батеријата дека фаст чарџ не ја оштетува батеријата, дури и подобро е. Но најубаво е да не го празниш повеќе од 40% за да се зачува батеријата максимално.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
@DaVoRkNe колега мој има с7ца, не еџот, нормалниот, во однос на Always on display, од негово искуство, разлика е само 3%-5% батерија (3%-5% батерија троши повеќе кога е уклучено Always on). за другите работи би требало да го прашам пак. за батеријата и он не би знаел да ти каже.

mkextremer

user
4 февруари 2014
1.275
1.145
Galaxy S8 и S8+ доаѓаат од кутија со default Full HD резолуција LOL , нешто овде мириса

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно