Ѝ земав на мајка ми Samsung A20e и гледам дека има некои апликации како OneDrive и Netflix што не може да се избришат. Ватафак?
Стај ги во sleep
Samsung s10+ купен од ледиком(експонат)," snapdragon"SM-G975 кога го земав приметив дека нема најнов софтвер на андроид 9 беше и уште е .Тоа не ми сметаше толку и не го однесов на сервис да ми го "update", но по некое време почна мрежа да ми губи, прашав и во "Mobileks" ми рекоа дека неможе да се направи, мора така да го користам.Прашањето ми е дали знае некој, , дали ке може да се реши проблемот со мрежата. И исто така да се "updated " на најнов софтвер.
Испратено од SM-G975U преку IT.mk форум апликација
Може да се направи, но сервисери не може и не смее да направи нелегачно (наводно) а тоа е да рефлешира преку РУТ односно Custom Rom ги има многу куп во XDA ForumИспратено од SM-G975U преку IT.mk форум апликација
За да се поправи губење мрежа треба custom rom? Самсунг ромот губи мрежа?Може да се направи, но сервисери не може и не смее да направи нелегачно (наводно) а тоа е да рефлешира преку РУТ односно Custom Rom ги има многу куп во XDA Forum
Sent from my SM-N986U using Tapatalk
Тука стапува рефлеш Radio modem, a тоа не е едноставно затоа било кој сервисери нејќе да се нафати поради недостиг за големо искуство вакви работи функцоинира кај снапдрагон додека кај ексинос ЈОК нема шансиЗа да се поправи губење мрежа треба custom rom? Самсунг ромот губи мрежа?
Тука стапува рефлеш Radio modem, a тоа не е едноставно затоа било кој сервисери нејќе да се нафати поради недостиг за големо искуство вакви работи функцоинира кај снапдрагон додека кај ексинос ЈОК нема шанси
Тука има одговор
Sent from my SM-N986U using Tapatalk![]()
G975U and G975U1 Firmware Links and Flashing Discussion Here
For those who aren't already aware, G975U is the model number of all of the US carrier versions of the S10+. The G975U1 is the model number of the same device, but sold by Samsung SIM unlocked and with no carrier bloatware. Firmware is 100%...forum.xda-developers.com
Можно да е така, јас сум правел многу пати за ромови и бесебенди само за ХТЦ , а за Самсунг како што викаш е незамисливо и можно е од главучите од Самсунг намерно прави така за да купиме со ексинос чипсети со нивна цел да елиминира конкурентот снапдрагонМожеби custom romot Ќе обезбеди подобра работа на модемот. Сепак тука има два големи проблеми:
1. самсунг не работи добро со фабричкиот ром. Губи мрежа. Нешто незамисливо за #1 производител на мобилни, а сепак се случува.
2. Мобиларата му продала самсунг телефон кој губи мрежа и му вика: таков е, расипан, не можеме да ти го поправиме. Терај.
Немам искуство со тоа (страв ми е да пробам)Зошто да не го средиш сам со Odin?
Има ли некој од форумот, кој се разбира да го направи??Може да се направи, но сервисери не може и не смее да направи нелегачно (наводно) а тоа е да рефлешира преку РУТ односно Custom Rom ги има многу куп во XDA Forum
Sent from my SM-N986U using Tapatalk
Сам можеш да направиш преку Опда лесна е како песна види на ЈуТуб како се прави инаки во GSM.mk forum таму знаат како
Има ли некој од форумот, кој се разбира да го направи??
Испратено од SM-G975U преку IT.mk форум апликација
Истиот начин како ТВто секој различни модели на тој и тој сервиси само ако има склучено договор . И втора причина,искусните сервисери што ги познаваат и доверливостА зошто да носи нов телефон под гаранција во друга мобилара за сервис. Ова треба да оди во темата за Мобилари.
Бесплатна достава
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M7, w/bluetooth, 30000 DPI, 8000Hz, Black, M7-A23
4.870,00 ден
Бесплатна достава
GAMING CHAIR CORSAIR TC100 RELAXED FABRIC, 120KG MAX, Black, CF-9010051-WW
17.220,00 ден
Бесплатна достава
CE SMART STANDING AIR CIRCULATION FAN XIAOMI, White, BPLDS11DM
6.820,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE WIRELESS SYSTEM BOYA BY-V4U, 2xMIC, USB-C Receiver, Black, BY-V4U
8.490,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден
Бесплатна достава
CABLES AUDIO FIFINE L9 2x XLR M/F 3,0M, L9
810,00 ден