k 20 e ufs 2.1 s20 3.0 , i ram mislam pobrz , zatoa inace exynos ne e pobrz.GFXBench, Лево K20 Pro, десно S20+ - двата се на ист андроид 10, на иста резолуција и двата имаат по 8 гига рам.
Погледнете го атачментот 89061
Ги споредував еден до друг, ќе направам уште тестови деновиве, ексиносот е значително побрз од 855 кој патем е секако ултра брз вака на страна а кога ги споредував еден до друг S20-ката отвара приметно побрзо апликации.
Тоа што загрева телефонот на 3д е точно но истото се случи и со К20-ката само што самсунгот беше за нијанса потопол.
Ексиносов е импресивно моќен но S20 како уред не е за гејминг а се виде и Oneplus колку може да издржи на 90 фпс така да за хард кор гејмери има посебни телефони како ASUS ROG или Xiaomi Back Shark.
Самсунг браузерот е побрз но има разлика во рендерирање на форумот на пример некако chrome-от повеќе ми се допаѓа и ми изгледа по среден.
Друго 120фпс екранот, дали прави разлика, на кратко - ДА, но дали може да се живее без тоа мојот одговор и на тоа е ДА. Овие ривјуериве хајпаат работи без убаво да објаснат, значи целата разлиика е во скролање менија, веб страници и слично таму има огромна разлика бидејќи во 90 и 120 фпс екран тоа е мазно и не сецка а во 60 фпс екран е слајдшоу. Во статични содржини нема никаква разлика. Мислам дека самсунг треба да дозволат и 90 фпс мод за во случаи кога се бара повеќе да издржи на батерија а да не се изгуби таа мазност во скролање.
Камерата сеуште не стигнав да ја тестирам ќе треба прво со @psyside да се консултирам околу сетинзите, оваа 64Mpix камерава ми е многу чудна ...
Во овој случај, Exynos - от, може и да е побрз, оти рамниме midrange flagship со actual flagship.k 20 e ufs 2.1 s20 3.0 , i ram mislam pobrz , zatoa inace exynos ne e pobrz.
LOLk 20 e ufs 2.1 s20 3.0 , i ram mislam pobrz , zatoa inace exynos ne e pobrz.
Мислиш дека само ради UFS 3.0 ти отвора побрзо апликации? Се зезаш? Кај се сочитуваат тие апликации? Во UFS меморијата ? Дај просветли не.s20kata e pobrza radi ufs 3 mu otvara pobrzo aplikacii
ako se isto ufs snap > exynos
Мислиш дека само ради UFS 3.0 ти отвора побрзо апликации? Се зезаш? Кај се сочитуваат тие апликации? Во UFS меморијата ? Дај објасни ни.
Грешка ти е споредбата. K20 Pro не можеш да го споредиш никако со S20 ! Едноставно два различни света се. Споредба е можна помеѓу исти телефони со различна архитектура како SD и Exynos. Се друго е погрешно.
Еј дај олабавете сериозно претеравте веќе ...
Не направив споредба снап со ексинос туку мојот претходен уред кој сеуште сметам дека е ултра брз со с20. Но толку врева има тука за ексинос мислиш сите се изгореле од самсунг и сите имале С20.
Јас само дадов лична импресија и трошка бенчмарк да доловам дека уредот е брз колку што очекував од апгрејд од лански флегшип и ете од побрзите со сд855.
Ако не се лажам с20 4г моделите се со LPDDR4X.
UFS2.1 vs UFS3.0 е маргинална разлика во вистински перформанси и двата телефона со иста брзина го стартаа бенчмаркот.
Побрзо отварање на апликации има врска со СЕ не само рам и сториџ а побрзо отварање на веб страни е голем дел и од брзината на процесорот.
Како и да е 0 ми е филингот дека имам инфериорен продукт, ете оставам резерва за лонг терм корекција но оцената е таа ...
Аха значи прочита меѓу линии ексиносот е побрз и одма да ме исправиш?еве што имаш пишано што нема никаква врска со реалноста
"ексиносот е значително побрз од 855 кој патем е секако ултра брз вака на страна а кога ги споредував еден до друг S20-ката отвара приметно побрзо апликации."
и 855 и екисоност се поише од доволно брзи, ботлнек е сториџот кај што е запишана и респонс тајмот и брзината на рамот.
апликацијата се чита од сториџ и се запишува во рам, како може да нема врска?
еве што имаш пишано што нема никаква врска со реалноста
"ексиносот е значително побрз од 855 кој патем е секако ултра брз вака на страна а кога ги споредував еден до друг S20-ката отвара приметно побрзо апликации."
и 855 и екисоност се поише од доволно брзи, ботлнек е сториџот кај што е запишана и респонс тајмот и брзината на рамот.
апликацијата се чита од сториџ и се запишува во рам, како може да нема врска?
Треба веќе самсунг да прави тел со ист процесор барем премиум моделите за да не испадне дека плаќаш иста цена а добиваш послаб перформанс, од друга страна тешко дека ќе приметиш разлика ако имаш само еден телефон
И ќе му дое 875 и опет иста прича.Ќе прави, следниот Exynos ќе биде beast.
Поентата ми е дека треба да ги имаш 2та телефони со различни процесори и тогаш може да осетиш разлика доколку ја имаш едната верзија од телефонот секако ќе ти е брзЌе прави, следниот Exynos ќе биде beast.
П
Поентата ми е дека треба да ги имаш 2та телефони со различни процесори и тогаш може да осетиш разлика доколку ја имаш едната верзија од телефонот секако ќе ти е брз
Да се согласувам, баш ваква споредба правев но не со исти телефони, значи одделно и двата телефона ми беа пребрзи не можев да осетам дека едниот е побрз или нешто слично но кога ги доближив еден до друг и кликав на исти апликации тогаш приметив дека едниот отвара побрзо апликации и тука не зборам само за апликациите туку сосе пропратните податоци дали тоа е јутуб или фејсбук или некоја слична апликација која прикажува нешто. Значи телефониве веќе се пребрзи за да добиеш некој уау ефект одделно ако го користиш, е сега во мојот случај, да сигурно С20 плус со снап 865 еден до друг ќе биде побрз ама тој телефон неможе никој да го купи тука така да останува некоја ваква споредба или евентуално со некој Ми10 или ОП8 еве некој ако има нека пушти ист бенч мада од тоа што видов во гсмарена е некаде +5% фпс.Поентата ми е дека треба да ги имаш 2та телефони со различни процесори и тогаш може да осетиш разлика доколку ја имаш едната верзија од телефонот секако ќе ти е брз
Ова ко апла стана, нешто немат, ама ќе го имаат во следната генерација. 20 години покасно уште не можат да сменат рингтон.Ќе прави, следниот Exynos ќе биде beast.
нели проблемот беше во гпу?Поентата е дека од следната година Samsung иде на ARM Cortex јадра, (истите кои ќе ги користат QC, Huawei и слични) најверојатно A78 + X1 = монструм. Што значи разликата ќе биде занемарлива, препакувани јадра по иста лиценца/процес. Нема веќе Mongoose/M5 или кое и да е кастом јадро.
Ова ко апла стана, нешто немат, ама ќе го имаат во следната генерација. 20 години покасно уште не можат да сменат рингтон.
нели проблемот беше во гпу?
Па и тоа ќе се смени, за мене и за 95% од популацијата CPU e далеку побитен аспект.
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
VGA PNY RTX 5080 TRIPLE FAN 16GB GDDR7, HDMI ,3xDP, VCG508016TFXPB1
89.450,00 ден
MOUSE WIRELESS USB KEYCHRON M6 WHITE (Premium Wheel), w/bluetooth, 30K DPI, 1K polling rate,All silent micro switch, M6S-A3
4.030,00 ден
MEMORY USB 3.2/Gen.1 Type-C, 128GB SANDISK ULTRA LUXE, Silver, SDCZ75-128G-G46
2.130,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower Pop Air RGB Black, 3x120mm Aspect 12 RGB, w/WINDOW, Front Mesh, FD-C-POR1A-06
5.800,00 ден
PSU 750W SEASONIC CORE BC 750 ATX3.1 w/PCIE 5.1 80+ BRONZE
4.790,00 ден