Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.117
2.343
Многу мразам хоризонтално да се гледаат апликациите листата активни апликации, многу полошо е откако што си е сега и непрегледно.

9 август 2018
1.172
477
Многу мразам хоризонтално да се гледаат апликациите листата активни апликации, многу полошо е откако што си е сега и непрегледно.
Сигурно за Android 9 ќе може преку Good Lock да се сменат у вертикално.
Мене хоризонтално не ми праи проблем.
Тоа дека на почетокот малце чудно ми беше да, ама со текот на времето се навикнав.

7 февруари 2013
951
1.090
Мене хоризонтално ми е подобро, една страна системски, втора социјални, трета фотогрфија и така натака..

cyberbaze

hello world
20 јуни 2009
291
250
На app switcher-от мисли :)

За секоја промена е потребно време на навикнување.

Во последните неколку години немаме некои револуционерни features како на пример можноста за хотспот.

Имам чувство дека најголем дел од вниманието се посветува на пеглање на дизајнот и евентуално промена на начинот на интерација.

Впрочем, двоен тап на recent = алт+таб и најверојатно најголем дел од корисниците имаат потреба да менуваат меѓу последните две отворени апликации.

Чисто информативно: дали некој од вас има потреба да менува од некоја од претходните апликации или app switcher-от ко користите само за clear all ? :)

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.117
2.343
Нека го тргнат скроз поарно него ли да го отежнуваат користењето. Гугл одамна има изгубено визија за сите свои продукти.

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.152
1.577
Скопје
На app switcher-от мисли :)

За секоја промена е потребно време на навикнување.

Во последните неколку години немаме некои револуционерни features како на пример можноста за хотспот.

Имам чувство дека најголем дел од вниманието се посветува на пеглање на дизајнот и евентуално промена на начинот на интерација.

Впрочем, двоен тап на recent = алт+таб и најверојатно најголем дел од корисниците имаат потреба да менуваат меѓу последните две отворени апликации.

Чисто информативно: дали некој од вас има потреба да менува од некоја од претходните апликации или app switcher-от ко користите само за clear all ? :)

Го употребувам ова чат-пат, поготово кога препишувам нешто од слика. Ама во право си за се што кажа.

9 август 2018
1.172
477

OMG ЛЕЛЕ ЗАСТРАШУВАЧКА РАБОТА!!11!!!1 САМСУНГ ГО ТРГНАА ЏЕКОТ ЗА СЛУШАЛКИ ЛЕЛЕ ЛУЃЕ ГОТОВО Е ЛЕЛЕ АУУУ НЕ КУПУВАЈТЕ S10 СЛЕДНАТА ГОДИНА И САМСУНГ ОТИДОА,СТРАШНА РАБОТА ГОТОВО ЌЕ ГО СНЕМА ЏЕКОТ ЗА СЛУШАЛКИ ПО СИТЕ ТЕЛЕФОНИ OMG :(((((( :eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

Ова беше чист сарказам,не го сваќајте ова озбилно.

Последна промена:

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391

Доста често го користам. А никогаш, ама баш никогаш не користам "clear all".

После Android 5-ка или 6-ка, никогаш не сум стиснал на "clear all". Зарем некој сеушти ги "чисти" апликациите на Android?
Се` си мислев дека само Ајфончиите сеуште мислат дека Android има потреба од "clear all".
Пошто нели, Android кочи бе браат! Лагој! Посебно Samsung со нивниот TouchWiz, кој патем веќе 2-3 години е во историјата.

cyberbaze

hello world
20 јуни 2009
291
250
И јас чистам цело време + optimize од widget-от да исчисти кеш + рефреш на widget-от за прогноза :)

Иако знам дека апликациите повторно се вчитуваат, кажа Тоше .. OCD :)

se007

read-only
11 септември 2018
18
6
Dali ako fleshnam ova N960FXXS2ARK1 - Galaxy Note9 SM-N960F MBM Macedonia (T-Mobile) so ova upatstvo dali ke imam problemi? i dali ke ima podobruvanja so ovaj firmware?
  1. Download Odin v3.13.1
  2. Extract the firmware file you just downloaded. You should get 5 files:
    AP (System &Recovery)

BL (Bootloader)

CP (Modem / Radio)

CSC_*** (Country / Region / Operator)

HOME_CSC_*** (Country / Region / Operator)

3. Add each file to it's respective field in Odin v3.13.1. Use CSC_*** if you want to do a clean flash or HOME_CSC_*** if you want to keep your apps and data.
  4. Reboot your phone in Download / Odin mode (make sure your device is off) with the following button combo: POWER + VOLUME DOWN + BIXBY
    Other options in case first option did not work or isn't possible.

Option 2 VOLUME DOWN + VOLUME UP than USB cable

Option 3 POWER + VOLUME DOWN + VOLUME UP

Option 4 POWER + VOLUME DOWN + HOME BUTTON

Option 5 (Note9) USB cable + VOLUME DOWN + BIXBY

5. Once in download mode, connect your phone to the PC, preferably using the original USB cable you got with your phone. Odin should detect your device and a BLUE box will show up with the COM port number. (Be sure, the SAMSUNG-drivers are installed on your PC!)
  6. Do NOT tick any extra boxes. The only options to be ticked are F.Reset Time and Auto-Reboot.
  7. Click the start button, wait for Odin to say 'PASS' in a GREEN box. Once the flash is complete, your phone will reboot, and you can disconnect your phone from the PC.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Screenshot_20181211-211916_Settings.jpg

Еве колку го употребувам мојот телефон :) За тие кои не следат станува збор за Note 9.

Dali ako fleshnam ova N960FXXS2ARK1 - Galaxy Note9 SM-N960F MBM Macedonia (T-Mobile) so ova upatstvo dali ke imam problemi? i dali ke ima podobruvanja so ovaj firmware?
  1. Download Odin v3.13.1
  2. Extract the firmware file you just downloaded. You should get 5 files:
    AP (System &Recovery)

BL (Bootloader)

CP (Modem / Radio)

CSC_*** (Country / Region / Operator)

HOME_CSC_*** (Country / Region / Operator)

3. Add each file to it's respective field in Odin v3.13.1. Use CSC_*** if you want to do a clean flash or HOME_CSC_*** if you want to keep your apps and data.
  4. Reboot your phone in Download / Odin mode (make sure your device is off) with the following button combo: POWER + VOLUME DOWN + BIXBY
    Other options in case first option did not work or isn't possible.

Option 2 VOLUME DOWN + VOLUME UP than USB cable

Option 3 POWER + VOLUME DOWN + VOLUME UP

Option 4 POWER + VOLUME DOWN + HOME BUTTON

Option 5 (Note9) USB cable + VOLUME DOWN + BIXBY

5. Once in download mode, connect your phone to the PC, preferably using the original USB cable you got with your phone. Odin should detect your device and a BLUE box will show up with the COM port number. (Be sure, the SAMSUNG-drivers are installed on your PC!)
  6. Do NOT tick any extra boxes. The only options to be ticked are F.Reset Time and Auto-Reboot.
  7. Click the start button, wait for Odin to say 'PASS' in a GREEN box. Once the flash is complete, your phone will reboot, and you can disconnect your phone from the PC.

Би требало некој што флешал да знае повеќе па да те упати. Јас одамна немам менувано ромови. На времето имаше и различен модем за различни региони па можеше работата да тргне низбрдо. А зошто не го вратиш телефонот од кај што си го земал па да го средат. Си купил телефон и тој треба да работи како што треба.

7 февруари 2013
951
1.090

Нема да имаш никаков проблем, ова е официјална процедура, гаранција си важи и се, флешнувај, а за подобрувања, после ова треба да имаш телефон без маани, што си држи одлична(најдобра) мрежа и батерија.
5ГБ е фирмверот и од Sammobile и другите е многу спор download, користи SamFirm за да го симнеш, најбрзо е. Флешни со CSC, не HomeCSC. и имај Телеком СИМ во телефонот.
После ова ако е исто единствено нешто што ми текна е да пробаш нов Сим кард од телеком, и овие две ако не го решат проблемот враќај го телефонот.

se007

read-only
11 септември 2018
18
6
Нема да имаш никаков проблем, ова е официјална процедура, гаранција си важи и се, флешнувај, а за подобрувања, после ова треба да имаш телефон без маани, што си држи одлична(најдобра) мрежа и батерија.
5ГБ е фирмверот и од Sammobile и другите е многу спор download, користи SamFirm за да го симнеш, најбрзо е. Флешни со CSC, не HomeCSC. и имај Телеком СИМ во телефонот.
После ова ако е исто единствено нешто што ми текна е да пробаш нов Сим кард од телеком, и овие две ако не го решат проблемот враќај го телефонот.
I za duos e isto taka?

7 февруари 2013
951
1.090
Нема врска што е Дуос истиот фирмвер е за Ноте9, N960F се двата и дуос и обичниот. Флешнувај слободно.

ПС Јас сум сега на ОнеУИ Бета2, проверени сите постапки флешувања не се гриши флешни како што пишува погоре како што ти кажав.
Порано ДУОС имаа други фирмвери, сега немаат. На мојов СИМот се чита како СИМ1 без нигде да прикаже опција за сим2 пошто нема.

9 август 2018
1.172
477
Со таа цена, алаварс'н 1800 парчиња да продадат, ништо појќе. @The Geek Boy те бендисвит ценава?
Па гледајки дека Galaxy S10 ќе биде нешто големо,со многу повеќе и подобри ствари за 1,800 е океј,секако ако мислат 1TB Internal. И без тоа 512GB е доста за еден телефон искрено. Мене дури и 64GB ми се многу. Секако со цените од ајфонот можда и малце повисоко,ама дефинитивно ќе вреди.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Прашањето е дали Note 9 за 38000 од ледиком, наспрема Oneplus 6T за 35000 од Donfrozex. Koe e подобро?

Ако се погоди Ноте 9, треба да е подобар. Ама ако се погоди. Ако не... СSC, MSC, RFC мењај, флешнуј, пусти, штури...

Ficho

hello world
9 јули 2015
391
285
Скопје
Прашањето е дали Note 9 за 38000 од ледиком, наспрема Oneplus 6T за 35000 од Donfrozex. Koe e подобро?

Ако се погоди Ноте 9, треба да е подобар. Ама ако се погоди. Ако не... СSC, MSC, RFC мењај, флешнуј, пусти, штури...

Десижнз десижнз десижнз

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно