Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Samsung паметни телефони - генерална дискусија

7 февруари 2013
951
1.090
a8584df5326e0ca0e513bec5cde35a3b.jpg

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
А тие другите што се фалат од батеријата ги читаш?
Нема везе, за секој телефон има вакви исклучоци. Погоре немислев да те обвинам него ти кажував како изгледа.
За чаре еве да предложам нешто што знам дека ке смени многу, телефонот незнам од кај ти е купен ама не ти е наменет за македонскиот пазар, Флешни MBM CSC фирмвер со Один и ќе ти се средат сите проблеми со мрежата, а само ради мрежата и го имаш проблемот со телефонот.

Јас кога се префрлив на други цсц имав проблеми со мрежата кој само flight моде ми ги средуваше, од кога се вратив на МБМ (Македонски Телеком) немам проблеми никакви.
Исто како очекуваш телефон со 2 сим картички да има ист стендбај како Ајфон или било кој друг телефон со 1?

Последна промена:

senait007

Баниран/a
15 јули 2014
38
8
А тие другите што се фалат од батеријата ги читаш?
Нема везе, за секој телефон има вакви исклучоци. Погоре немислев да те обвинам него ти кажував како изгледа.
За чаре еве да предложам нешто што знам дека ке смени многу, телефонот незнам од кај ти е купен ама не ти е наменет за македонскиот пазар, Флешни MBM CSC фирмвер со Один и ќе ти се средат сите проблеми со мрежата, а само ради мрежата и го имаш проблемот со телефонот.

Јас кога се префрлив на други цсц имав проблеми со мрежата кој само flight моде ми ги средуваше, од кога се вратив на МБМ (Македонски Телеком) немам проблеми никакви.
Исто како очекуваш телефон со 2 сим картички да има ист стендбај како Ајфон или било кој друг телефон со 1?
Kako da fleshnam? Kaj da simnam? I dali ke moram factory reset?

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
На Ноутот 9 треба да се седне да се средат овие работи:
да се изгаси Always on. (како што и треба да е по дифолт duh)
Да се направи во бекграунд да може да се палат само
- Вибер
- Мессенџер
- Воцап
Аутостарт да имаат само тие три апликации ништо повеќе. (како што и треба да е по дифолт duh)
Да се избрише скоро се и дисејблира од глупендарии. (како што и треба да е по дифолт duh)

Да се стави Јутјуб на блек моуд да работи, како што и треба да е по дифолт на Јутјуб (duh)

Да се користи Internet пребарувачот на Самсунг во Night Mode црн - како што и би требало да е дифолт на сите андроид браузери. (како што и треба да е по дифолт duh)

Да се стави амолед темна тема:

Твитерот да се стави во најт мод. (како што и треба да е по дифолт duh)

Тастатурата да се стави да е темната верзија. (како што и треба да е по дифолт duh)

Е вака уствари кога ќе се нагоди убаво Ноте 9 кој има Амолед екран, треба да се види како е реалната потрошња и колку СОТ вади телефонот. Затоа што вака реално ништо не се губи од јачината на телефонот. Само се губи ќоравењето со бела боја насекаде и непотребно корнење на кутрата батерија зошто на просечниот неписмењак програмер не му текнало дека на Амолед екран се што е дифолтно треба да е 0,0,0 црно. И би требало да може да извади 8ч СОТ, и да истера еден цел ден од сабајле станување со употреба цел ден до полнач без да падне под 10% батеријата и да му се крева притисокот на корисникот.

@DarthJe5us или некој од другиве кориснци, видете ова не е тешко, не треба рут-мут и слични страшни глупости, туку се малку чачкање и средување на телефонот. Реално ова за мене е стандард за било кој Самсунг телефон, да може уопште да се корсити како што инженерите предвиделе - а не како што маркетинг тимот предвидел. Ако не ве мрзи постнете дали ви направило разлика. Кај мене на самсунзите (не на ноте 9) се добил ефект - наместо да завршам на нуларица % во 20Ч, да истера до легнување телефонот па на полнач. Што е огромна разлика.

Последна промена:

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
На Ноутот 9 треба да се седне да се средат овие работи:
да се изгаси Always on. (како што и треба да е по дифолт duh)
Да се направи во бекграунд да може да се палат само
- Вибер
- Мессенџер
- Воцап
Аутостарт да имаат само тие три апликации ништо повеќе. (како што и треба да е по дифолт duh)
Да се избрише скоро се и дисејблира од глупендарии. (како што и треба да е по дифолт duh)

Да се стави Јутјуб на блек моуд да работи, како што и треба да е по дифолт на Јутјуб (duh)

Да се користи Internet пребарувачот на Самсунг во Night Mode црн - како што и би требало да е дифолт на сите андроид браузери. (како што и треба да е по дифолт duh)

Да се стави амолед темна тема:

Твитерот да се стави во најт мод. (како што и треба да е по дифолт duh)

Тастатурата да се стави да е темната верзија. (како што и треба да е по дифолт duh)

Е вака уствари кога ќе се нагоди убаво Ноте 9 кој има Амолед екран, треба да се види како е реалната потрошња и колку СОТ вади телефонот. Затоа што вака реално ништо не се губи од јачината на телефонот. Само се губи ќоравењето со бела боја насекаде и непотребно корнење на кутрата батерија зошто на просечниот неписмењак програмер не му текнало дека на Амолед екран се што е дифолтно треба да е 0,0,0 црно. И би требало да може да извади 8ч СОТ, и да истера еден цел ден од сабајле станување со употреба цел ден до полнач без да падне под 10% батеријата и да му се крева притисокот на корисникот.

@DarthJe5us или некој од другиве кориснци, видете ова не е тешко, не треба рут-мут и слични страшни глупости, туку се малку чачкање и средување на телефонот. Реално ова за мене е стандард за било кој Самсунг телефон, да може уопште да се корсити како што инженерите предвиделе - а не како што маркетинг тимот предвидел. Ако не ве мрзи постнете дали ви направило разлика. Кај мене на самсунзите (не на ноте 9) се добил ефект - наместо да завршам на нуларица % во 20Ч, да истера до легнување телефонот па на полнач. Што е огромна разлика.

Штом се почастиш еден ноут за нова година мислам дека нема да имаш потреба од акробацииве. Батеријата е мазга. Товарај колку ти душа хоче :)

Kako da fleshnam? Kaj da simnam? I dali ke moram factory reset?

Некој вичен нека ти помогне за да не тумараш. Не дека е тешко ама некој со искуство ќе заврши работа за многу брзо. И да, треба ресет т.е. се губиш а после треба да си враќаш од бекап. Како и да е не треба да ги имаш тие проблеми за кои и јас мислам дека е до мрежата/картичката и сл.

DarthJe5us

poweruser
2 јануари 2012
3.117
2.343
Телефонот сам си стави се што не користам во battery saver, а за позадината да ја ставам црна нема поента пошто никогаш не сум на место позадината кај што ми се гледа. AOD не користам.

9 август 2018
1.172
477
Абе за ноте 9 зборите,или за Блеквју?Црни позадини,чуда што зборите бе во 21 век,и тоа за најновиот последен НОТЕ 9 2018 ГОД,ДАЈ НЕ ЗЕЗАЈТЕ ЛУЃЕ ВЕ МОЛАМ.

Испратено од SM-G930F преку IT.mk форум апликација
Црни позадини верувал или не на OLED панели и AMOLED штедат батерија.
Неодамна пред да форматирам телефон, 70% од апликациите ми беа у црна тема преку Andromeda со Substratum, и на самиот систем користам црна тема. Позадината ми е црна исто така, тастатурата исто така, итн...
Не ни ми треба мене нешто посебно па да се правам некој "фраер" со некакви "fancy" или "кул" позадини.
Единствено кога имате можност за нешто што доста ќе ви биде корисно, тогаш искористете ја.
Знам дека чудно ќе ви биде, ама чим ќе почнете се со црни теми, веќе ќе се навикнете.
Црна боја како боја, не само што штеди батерија, туку и намалува замор на очи, особено при ноќно користење.

Сега и со OneUI 1,Android 9 Samsung имаат ставено нешто што се вика Night Mode.
Е тоа сега го темпира целиот систем во црна боја, и не само тоа туку може и апликации симнати од Play Store (како на пр. WhatsApp Instagram, Facebook, Messenger,итн...) што е подобро од симнување тема, каде што темата се базира на системот и ништо друго. Плус и темите не се ставаат инстантно.
За сите тие што имате Theme Store, се до Android 8.1 и имате AMOLED/OLED панел јас ја препорачувам оваа тема:
Screenshot_20181206-235143_Samsung Themes.jpg
Немора ни икони мењавање, ни ништо. Самото става и позадина, и икони.
За Status Bar јас го променив малце со помошта на BadLock што е порта за Good Lock, но со поддршка за поголем дел на Samsung уреди што не се S или Note класа, но имаат Android 8.0+
Еве слики од тоа како изгледа, и како ми е мене наместно:
Screenshot_20181206-235437_BadLock.jpg Screenshot_20181206-235442_QuickStar.jpg Screenshot_20181206-235448_QuickStar.jpg Screenshot_20181206-235504_QuickStar.jpg Screenshot_20181206-235533_QuickStar.jpg Screenshot_20181206-235537_QuickStar.jpg

Но тоа не е се. Ова само го темира системот, а не апликации од трето лице (симнати апликации од Play Store, како WhatsApp, Messenger, Facebook).
Многу од апликациите не ни подржуваат темна тема, а не па камоли цена.

Еве јутуб на пример има таква опција, ама таа е темна тема, но не црна.
Да секако дека и тоа ќе штеди батерија, ама потемна боја е подобра опција.
За тренирање на апликации од трето лице, без рут е можно преку Andromeda, и Substratum Theme Engine, но за тој процес ќе мора преку десктоп да се оди.
За Good Lock исто така не треба рут, но мора барем Android 8 од Samsung, и ако ја нема апликацијата официјално во Samsung Galaxy Apps тогаш ќе мора преку Bad Lock порт.
За овие две ствари ќе ги објаснам наскоро во посебна тема со детална инсталациа. Andromeda се наплаќа, но Substratum не. Ама темата која што јас ја препорачувам исто така се наплаќа, ама за обете знам начин како да се симнат без плаќање.

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Фонтот погоре убија.

Ама среќа малку тргнаа накај црни теми за мобилниве. Црната тема ја намалува потрошувачката за 41% кај амолед. Секако нека не е можеби толку во реалност, ама и 20% да е, огромен бенефит има за оние на кои едвај им стига батеријата до легнување. Наместо 4часа скрин, добиваш 5 часа скрин за било кој амолед екран. Плус што не ослепуваш од непотребната бела белина што ја нудат белите теми.
JES7hkd.jpg

2:05

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-2500k (4.6Ghz OverClocked) + Corsair H80i
Motherboard
Asus Sabertooth P67 B3 Rev 3.0 TUF Military-Grade
Storage
Samsung 840 pro 256 GB + WD5000AAKX SATA3 500GB Blue
PSU
Chieftec APS-650CB A-135 80PLUS
RAM
Kingston Hyper X Genesis 2X4GB DDR3 1866Mhz Dual-Channel
Video card
Asus Radeon R9 290 4GB + NZXT KRAKEN G10 & Corsair H55
Case
Cooler Master CM Storm Trooper
Mouse
Corsair Vengeance m95 White
Keyboard
Cooler Master Storm Trigger Z Cherry Mx Brown
Audio
Marantz PM6005 + Wharfedale Diamond 9.6
Monitor
Dell UltraSharp U2414H 24''
OS
Windows 10 Pro X64
Поголем дел од вас Самсунг корисници, т.е корисници конкретно на тачвиз и не можете да го сфатете проблемот на @se007
Дечкото дошол од ip8 ili + од телефон со A11 чип и ios 12, на Ноте 9 еден со тачвиз снапдрагон 845.

Многу нормално дека телефонот ќе му сецка, лагира, нагли дропови на батерија, рестартирање и сите останати ѓубриња шо идат стандард со Самсунг телефон.

Сите проблеми што тој ги пиша дечкото и Linus-tech tips ги пишува
кажува, особено проблемот со батеријата
View: https://www.youtube.com/watch?v=n46s_iF_IV4

Едноставно Самсунг и неговиот лагивиз или уанју ај како и да го викаат овие денови, така работи. Ако сте дошле од друг андроид телефон, генерациски постар на последен Самсунг уред, ќе ви изгледа се мазно брзо флуидно, бидејќи не сте виделе подобри и не знаете како треба да работи еден уред, ама ако сте се вратиле од a11 и ios 12 на Самсунг, ќе го фрлите телефонот за 5 минути.

И не ви се верува како може толку скап телефон толку лошо да работи.
Како да сте седнале во булдожер.

Многу е едноставно, дечките што користат 2-3 генерации постари андроид телефони, слободно апдејтувајте во ноте 9 или поседен кој и да е телефон на самсунг, ама дечките што користат ios12 па дури и oneplus 6 па дури и оперативниот на хуавеи, ни под закана не треба да купите самуснг, бидејќи ќе сакате за 2 дена да го продадете и губите пари и време на непотребни уреди :)

edit: Најбитното го заборавив, па добро бе ноте 9 кошта 1000 долари коа излезе, и во 2019 година да рутирам флешувам, кастм ромови направени од некои дечишта таму со слободно време.
Па дали сте вие нормални за 1000 долари телефон во 2019 година.
Пази давам тон пари за телефон и јас треба да станувам сеа софтверски програмер, да користам один, па рут на бутлоадеро па да симињам зип па да флеширам, па да подесувам едно 10000000000000 сетинзи, затоа прашувам дали во 2019 за 1000 усд излезна цена на телефон ви е вас нормално да рутирате и флеширате ромови од дечишта.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.116
5.322
Поголем дел од вас Самсунг корисници, т.е корисници конкретно на тачвиз и не можете да го сфатете проблемот на @se007
Дечкото дошол од ip8 ili + од телефон со A11 чип и ios 12, на Ноте 9 еден со тачвиз снапдрагон 845.

Многу нормално дека телефонот ќе му сецка, лагира, нагли дропови на батерија, рестартирање и сите останати ѓубриња шо идат стандард со Самсунг телефон.

Едноставно Самсунг и неговиот лагивиз или уанју ај како и да го викаат овие денови, така работи. Ако сте дошле од друг андроид телефон, генерациски постар на последен Самсунг уред, ќе ви изгледа се мазно брзо флуидно, бидејќи не сте виделе подобри и не знаете како треба да работи еден уред, ама ако сте се вратиле од a11 и ios 12 на Самсунг, ќе го фрлите телефонот за 5 минути.

Многу е едноставно, дечките што користат 2-3 генерации постари андроид телефони, слободно апдејтувајте во ноте 9 или поседен кој и да е телефон на самсунг, ама дечките што користат ios12 па дури и oneplus 6 па дури и оперативниот на хуавеи, ни под закана не треба да купите самуснг, бидејќи ќе сакате за 2 дена да го продадете и губите пари и време на непотребни уреди :)

edit: Најбитното го заборавив, па добро бе ноте 9 кошта 1000 долари коа излезе, и во 2019 година да рутирам флешувам, кастм ромови направени од некои дечишта таму со слободно време.
Пази давам тон пари за телефон и јас треба да станувам сеа софтверски програмер, да користам один, па рут на бутлоадеро па да симињам зип па да флеширам, па да подесувам едно 10000000000000 сетинзи, затоа прашувам дали во 2019 за 1000 усд излезна цена на телефон ви е вас нормално да рутирате и флеширате ромови од дечишта.
Влавот. Свативме до сега дека сме глупи. Во ред е.

Дај олабави со сецкања и кочења и "иПхоне најбољи на свету" муабети. Свиркај си и користи си Ајфон, не пробувај да ни правиш бедови. Немам ништо против тебе, ама постовите ти се "вие сте глупи, јас сум најпаметен". Слободен пазар, кој што сака нека купува. Фала ти на сите постови до сега и тоа што пробуваш да ни ги отвориш очите.

Oktar

Хаќер без дрон
23 октомври 2012
6.208
18.891
Skopje
Oktar's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i9-9900k + Noctua NH D15 Chromax.black
Motherboard
Asus Prime Z370-A
Storage
SM951 256 + PM981 512 + 850 Pro 512 + 840 Evo 250 + WD Blue 1TB + WD Red 2TB + WD Red 3TB
PSU
Cooler Master Vanguard v850
RAM
Kingston HyperX Predator 2x16GB Kit (2x8GB) DDR4 3200MHz
Case
BeQuiet Pure Base 600
Mouse
Logitech MX Master 2, Logitech MX Master 3, Logitech MX Master 4
Keyboard
Keychron Q2, Keychron Q6
Monitor
Dell U2725QE
OS
Windows 11 + MacOS

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Токму заради тие искуства кои лично ги имам со Samsung неможам да се соочам да купам Samsung. Претходно имав Ајфон, па Ноте 4 како главни телефони. Умрев додека го оправив да е подношљив ноте 4. А гледам коментари на видеото:
This is exactly why I'm hesitant to get the Note 9. More than $1K and in a few months the battery will barely get me through the day and then 3 years down the road: no can do and it's sealed in. I'm still putting my Note 4 with the removable one on life support until later, but I'm not looking too much at the Note 9, but the 1+ 6t seems to be a good choice.

На ноте4 имам 3 батерии сменето до сега, секоја година си менувам по една зошто лесно се менува. Вистина телефонот со сток софтвер знае да е топол на секое вадење од џеб. Апсолутно истите муабети. Исто. Ако го гњавиш он си тера, ама во џеб исто троши како да работи бенчмарк. Па барај вејклокови, па фалус па палац, па кастм ром, па и тој не е сјаен, па камера се усрала неможе друг ром... Бла, бла, бла. Накратко истиов муабет. Само за разлика од Linus и остали Амери јас сакам да земам телефон и да го користам барем 4 години, а не ако ме замара да го фрлам низ прозор и да си земам нов.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.125
14.266
Токму заради тие искуства кои лично ги имам со Samsung неможам да се соочам да купам Samsung. Претходно имав Ајфон, па Ноте 4 како главни телефони. Умрев додека го оправив да е подношљив ноте 4. А гледам коментари на видеото:

На ноте4 имам 3 батерии сменето до сега, секоја година си менувам по една зошто лесно се менува. Вистина телефонот со сток софтвер знае да е топол на секое вадење од џеб. Апсолутно истите муабети. Исто. Ако го гњавиш он си тера, ама во џеб исто троши како да работи бенчмарк. Па барај вејклокови, па фалус па палац, па кастм ром, па и тој не е сјаен, па камера се усрала неможе друг ром... Бла, бла, бла. Накратко истиов муабет. Само за разлика од Linus и остали Амери јас сакам да земам телефон и да го користам барем 4 години, а не ако ме замара да го фрлам низ прозор и да си земам нов.

Note 2 вози уште кај мене со првата батерија. Ете различни искуства. Сепак штом ти е мисла земај Ипхоне и мирна глава :)

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057
Има многу телефони меѓу Ноте 9 и Ајфон. Ќе се најде некој, ама осеќам дека ќе треба да го терам ноутов уште...

se007

read-only
11 септември 2018
18
6

Алал да ти е капа ти симнуам, ми ги кажа зборовите, неам толку богат речник. Фала.

Тешка катастрофа еј, стварно, све тие пари за вакво ѓубре. Едвај чекам да го сменам, факт е и 1000 години да постои самсунг, пак ќе уназади зад ајфон, страшки корејци со криви очи.

Изменето од модератор:

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
Алал да ти е капа ти симнуам, ми ги кажа зборовите, неам толку богат речник. Фала.

Тешка катастрофа еј, стварно, све тие пари за вакво ѓубре. Едвај чекам да го сменам, факт е и 1000 години да постои самсунг, пак ќе уназади зад ајфон, страшки корејци со криви очи. Маме да им ебам синуси дури ме фатија од нервози.

Ама овде на темава коа ќе поставиш проблем, те третираат како трол, демек ти лажеш дај скриншот да се увериме.

Ако вистински сакаш андроид земи oneplus 6t, huawei mate 20 pro.

Не си само ти, секој еден шо го имам запознато да дојде од ios на Самсунг го има истото искуство, му иде да го тресне од земја.

Единствено што визуелно е убав Самсунгот, особено па новите модели ако ги извадат со точката како камера итн.
Ама коа ќе почнеш да го работиш...

Sent from my iPhone using Tapatalk

se007

read-only
11 септември 2018
18
6
Ама овде на темава коа ќе поставиш проблем, те третираат како трол, демек ти лажеш дај скриншот да се увериме.

Не си само ти, секој еден шо го имам запознато да дојде од ios на Самсунг го има истото искуство, му иде да го тресне од земја.

Единствено што визуелно е убав Самсунгот, особено па новите модели ако ги извадат со точката како камера итн.

Што предлагаш, да идам на ајфон хс макс или мате 20 про?

mdeni

senior
24 септември 2012
6.111
6.057

Јас пошто имав ајфон, и сега имам самсунг, веќе ја имам поминато голготата и горе доле знам што треба да пазам и да подесам. Затоа и кажав, ама секако тоа е прифатено со исмевање безвезе. А јас баш гледам Ноте 9 откога се нормализираа цените во Ледиком.

vlavot

poweruser
29 октомври 2009
3.150
3.090
vlavot's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Storage
PSU
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Audio
Monitor
OS
Windows 10 Pro X64
Што предлагаш, да идам на ајфон хс макс или мате 20 про?

Ха секако дека XS, близок другар го купи mate 20 pro, стварно е многу убав визуелно, и екранот е добар дури и фингерпрунтот работи под екранот океј, го имаат копирано XS комплетно.
И навигацијата со џесчрс движењата низ менито им е океј.
Пример он доаѓа од Huawei p10 про така нешто и телефонот со тие џешчрс како шо ги имаат X, XS, XS Max, XR нему му се свиѓаат на mate, и му работат добро и мазно, што можам да се согласам ако немаш користено еден од горенаведените телефони од Епл.
Но јас користев 6-7-8 месеци X, и да слични се насоките за движење концептот на mate, ама разлика во прецизност, флуиднист, тачот лизгањето лево десно, навигацијата низ ios12 нема споредба.
На mate некако се е грубо со џешчрс.

Тоа е исто како имам Parkside шрафилица, и мислев колку е добра, и како зашрафува и буши и се.
Истиот тој другар има Dewalt dcd996, и правевме нешо по дома и ми требаше уше една и отидов да ја земам.

Човече, уше коа ја фатиш у рака ти е јасно што всушност треба една шрафилица да биде.

Моќност при бушење, прецизност при заштрафување со копчето, извонредни мали ротации додека да почне, абре се разочарав коа ја земав после мојата Parkside.

Не дека парксиде не чинат, али...

Исто и со ова, ако коритиш mate 20 pro со џешчрш и потоа користиш xs на ios 12, сфаќаш како всушност треба да работи софтверот и навигацијата низ телефонот.

se007

read-only
11 септември 2018
18
6
Ха секако дека XS, близок другар го купи mate 20 pro, стварно е многу убав визуелно, и екранот е добар дури и фингерпрунтот работи под екранот океј, го имаат копирано XS комплетно.
И навигацијата со џесчрс движењата низ менито им е океј.
Пример он доаѓа од Huawei p10 про така нешто и телефонот со тие џешчрс како шо ги имаат X, XS, XS Max, XR нему му се свиѓаат на mate, и му работат добро и мазно, што можам да се согласам ако немаш користено еден од горенаведените телефони од Епл.
Но јас користев 6-7-8 месеци X, и да слични се насоките за движење концептот на mate, ама разлика во прецизност, флуиднист, тачот лизгањето лево десно, навигацијата низ ios12 нема споредба.
На mate некако се е грубо со џешчрс.

Тоа е исто како имам Parkside шрафилица, и мислев колку е добра, и како зашрафува и буши и се.
Истиот тој другар има Dewalt dcd996, и правевме нешо по дома и ми требаше уше една и отидов да ја земам.

Човече, уше коа ја фатиш у рака ти е јасно што всушност треба една шрафилица да биде.

Моќност при бушење, прецизност при заштрафување со копчето, извонредни мали ротации додека да почне, абре се разочарав коа ја земав после мојата Parkside.

Не дека парксиде не чинат, али...

Исто и со ова, ако коритиш mate 20 pro со џешчрш и потоа користиш xs на ios 12, сфаќаш како всушност треба да работи софтверот и навигацијата низ телефонот.

Че си земам ондак. Фала шо те измачив и шо ме разбра.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно