Од таму треба да се почне.
Дај боже да си на платен список.
Од таму треба да се почне.
Знаеш дека не сум, само чиста логика користам.Дај боже да си на платен список.
Знаеш дека не сум, само чиста логика користам.
Партиска логика?партиска логика ?
Таман работа тебе да те прашаа. Бесмислен ти е постов. Од некаде секако треба да се почне, зошто ако се следи твојава филозофија нема никогаш и ништо да се промени.
Flock, Palantir во тандем со власта веќе го прават тоа и веќе има pre-crime во USA.Некој доказ за ова или од рукав?
Значи нема доказ, има само сомнеж?Flock, Palantir во тандем со власта веќе го прават тоа и веќе има pre-crime во USA.
Попрво би рекол дај ми доказ дека нема да го прават тоа, кај се регулативите/кочниците?
Пред 10тина години беа многу луѓе прислушкувани, поради стравот треба да направи механизам за заштита од следење. Т.е. секоја нормална држава би го направила тоа, така се гради доверба.Значи нема доказ, има само сомнеж?
Тоа не беше само во Македонија, имаше афери низ цел свет. Не сум слушнал некаде да има сега некаков механизам за заштита. Напротив, верувам дека уште повеќе се прислушува и следи.Пред 10тина години беа многу луѓе прислушкувани, поради стравот треба да направи механизам за заштита од следење. Т.е. секоја нормална држава би го направила тоа, така се гради доверба.
Значи нема кочници, директ да ја лижиме чизмата?Значи нема доказ, има само сомнеж?
Каде имало организирано нелегално прислушкување на новинари, политичари и бизнисмени во ЕУ? Нема затоа што има механизам за заштита од тоа.Тоа не беше само во Македонија, имаше афери низ цел свет. Не сум слушнал некаде да има сега некаков механизам за заштита. Напротив, верувам дека уште повеќе се прислушува и следи.
Сепак тоа не ме спречува да возам по пропис.
Ова баш е платформата на едно малцинство од пред 1990г. И една некогаш голема партија наместо да ги оправа работите - им се приклучи во барањата од кршењето на ембаргото кон Србија до ден денес…
Граѓанска непослушност чија единствена цел е растурање на македонската држава.
Just saying’
Каде имало организирано нелегално прислушкување на новинари, политичари и бизнисмени во ЕУ? Нема затоа што има механизам за заштита од тоа.
Ти треба да возиш по пропис не затоа што ќе те казнат, туку затоа што можеш да загрозиш нечиј живот.
My point exactlyТоа не беше само во Македонија, имаше афери низ цел свет. Не сум слушнал некаде да има сега некаков механизам за заштита. Напротив, верувам дека уште повеќе се прислушува и следи.
Сепак тоа не ме спречува да возам по пропис.
А као демек ако има кочници НЕМА да ја лижеме чизмата, чунки закони има во Македонија и сите се почитуваат од страна на власта. Yea, rightЗначи нема кочници, директ да ја лижиме чизмата?
Она што јас го пишував одамна и бев обвинет дека сум против напредокот. Ниту телефонот, ниту мејлот е моја законска обврска.![]()
Зијадин Села го оспори „Safe City“ пред Уставен суд: Законот ги крши правата на граѓаните
Зијадин Села од Алијанса за Албанците денеска поднесе иницијатива до Уставниот суд за оценка на уставноста на Законот за прекршоци, кој беше усвоен за имплементација на системот „Безбеден град“. Села истакнува дека законот, кој директно го засега целото население, требало да биде предложен од...mk.tv21.tv
www.instagram.com
Првиот линк ти е шпионирање на друга држава, а за вториот веќе има мерки од европската комисија затоа што се коси со ЕУ директивите.
Проблемот е што 60%+ вака размислуваат и 30 години само назад идеме..Она што јас го пишував одамна и бев обвинет дека сум против напредокот. Ниту телефонот, ниту мејлот е моја законска обврска.
На основа на двојазичноста исто е во право. Дадена им е двојазичност, сега треба да го почитуваат тоа. Ќе мора секој да се изјасни на кој јазик сака да му пристигаат известувањата.
Па и кај нас беше комбинација од домашно шпиунирање и странско. Како и да е, ете и официјални примери, а неофицијално можам да замислам што се случува во Македонија, ЕУ, Кина, Русија, САД и други земји, особено во последниве 5 години.Првиот линк ти е шпионирање на друга држава, а за вториот веќе има мерки од европската комисија затоа што се коси со ЕУ директивите.
А зошто си против реалното размислување? Тоа се непобитни факти.Проблемот е што 60%+ вака размислуваат и 30 години само назад идеме..
Значи на власт која сам тврдиш дека не почитува закони... Викаш да и дадеме бланко доверба без регулација, пошо секако ќе ја злоупотребува позицијата?My point exactly
Мислењето е автоматски споено:
А као демек ако има кочници НЕМА да ја лижеме чизмата, чунки закони има во Македонија и сите се почитуваат од страна на власта. Yea, right
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден
SSD M.2 2TB CRUCIAL E100 NVMe Gen4 4.500MB/s/5.000Mb/s CT2000E100SSD8
16.580,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден