Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Препорака за блендер

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Зборувам за ножот. На него се фаќа од храната и тешко се чисти. Претпоставувам дека може да се извади од лежиштето за да се исчисти ама не можам да укапирам како се вади. Ако знае некој нека каже.
Гумата ја чистам заедно со ножот и целото лежиште пошто ми се чини дека тоа е еден единствен склоп, па кога го чистиш едното го чистиш и другото.

А тоа со пластиката, очигледно дека квалитетот на изработка не им е постојан. Можеби и ги менуваат своите добавувачи па мене ми се паднал неквалитетен дел.

Другар кој нутрибилет го имаш? Дали ти е земен од топшоп? Во топшоп не верувам дека ги менуваат.
Ножот нема ни потреба да се вади кај мене. Јас директно си го ставам под чешма и за неколку секунди е чист, без ни прашинка на него. Зашто да се вади не разбирам

Gaston

user
9 февруари 2011
1.732
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Другар кој нутрибилет го имаш? Дали ти е земен од топшоп? Во топшоп не верувам дека ги менуваат.
Ножот нема ни потреба да се вади кај мене. Јас директно си го ставам под чешма и за неколку секунди е чист, без ни прашинка на него. Зашто да се вади не разбирам
@Astro е мушкарац и он меље дуван чварци за ловачка паштета и тоа тешко се пере. Не се тоа воќки и поврќки па да се перат со млаз вода.

*се зезам нормално :)

Едит: На страна зезање Астро е во право. Дома сме више на трет нож, пошто протекува уље/маст од оската. Порано беа 350 денари, сеа се мислам 600 и плус не се остри ко порано. Задњиов заменски е туп ко такво.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.217
16.370

Од топшоп е купен, мојот е бордо боја на мајка ми е кремав.
Ти можеби веднаш го миеш ама јас немам таков луксуз. Пасирам кашичка за детево ама тоа не може да ме чека јас да мијам, треба одма да му испорачам. А после 15 мин веќе е засушено и ондак то, пробај изми го :(

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Intel i7-3930K CM Hyper D92
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Windows 10, Windows Server 2016
Не се лажи со вакви ѓубриња. Ножевите после брзо време скапуваат и фаќаат рѓа. Наместо здраво ќе јадеш отров.
Турциве се малку мангупи, па лаки дејс си го користат пред се да се ослободат од ѓубрето. Од пријател кој работи во Нептун лично дознав дека повеќе од робата која е со попуст спаѓа во некоја од категориите.
1. фабрички мани,
2 .фалс робата како блендеров и некои од
3. старите модели на техника.

Чист пример им е сони техниката. Телевизорите и на лаки дејс им се поскапи, додека пак аудио системите се прво со качени цени па демек спуштени.
Значи на убавото попуст нема;)
Далеку е овој лаки дејс од првите години кога отворија. Тогаш навистина вредеше, но сега откако се пикнаа на пазарот си почнаа со дубари

За блендер не се лажи на акции. Врска нема. Нека има и 100 додатоци. Јас пред да купам добро се информирав и на српскиве форуми каде се продаваат, најчесто исти модели на блендери и многумина се жалат.

Најголеми замерки наоѓаат на лошо сецкање и особено на рѓата.
ПО ова иако поскап, си земав нутрибулет неколку месеци и се лом прави.
На вакви работи не се штеди.

Или нутрибулет или поскап од нутрибулет.

Во Србија имаш 3 годишна гаранција на истиот и на мотор и на сечива ... пошто фаќаат 'рѓа и немаат попаметна работа србите.

Alucard

poweruser
22 октомври 2012
2.040
2.078
Скопје, Македонија
Екстрактор на хранливи состојки.

Е, поголема превара не можев да прочитам.

Баш, и има некои истражувања што го викаат сосема спротивното, дека со блендање се уништуваат растителните влакна...

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.509
31.965
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Баш, и има некои истражувања што го викаат сосема спротивното, дека со блендање се уништуваат растителните влакна...

Не, со juicing се прави тоа, не се блендање.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Кога ќе ставам нешто топло внатре, се загрева воздухот и прави притисок внатре. Тој притисок ја притиска течноста и истекува надвор право во електрониката. Сега морам се да ладам или да промучкам во рака па да отворам да излезе притисокот па после да блендам.
Или не го затвараш како што треба(сврти го 360 степени види дали е останата една линија простор меѓу капакот и садот) или го пуниш садот над обележаната црна линија. Во овие два случаи може да пропушта инаку работи како што треба.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.732
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Ти можеби веднаш го миеш ама јас немам таков луксуз. Пасирам кашичка за детево ама тоа не може да ме чека јас да мијам, треба одма да му испорачам. А после 15 мин веќе е засушено и ондак то, пробај изми го :(
Ја ете ко и ти слично после fast delivery, знае да ми се запече. Но, ако му ставиш топла вода со сјај и го пуштиш таа смеса да ја меље се самочисти да речам. Само не претерувај со вода и сјај зашто ако претераш, при отварање цела кујна ќе ти биде напраена со сапуница. А и ти и тие околу тебе. Од искуство зборам :)
Но, ако у тебе преовладава авантуристички дух, ондак ова е дури и препорачливо. Плус примателот на кашичка ќе го восприеми како многу забавна и смешна игра.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.217
16.370
Ја ете ко и ти слично после fast delivery, знае да ми се запече. Но, ако му ставиш топла вода со сјај и го пуштиш таа смеса да ја меље се самочисти да речам. Само не претерувај со вода и сјај зашто ако претераш, при отварање цела кујна ќе ти биде напраена со сапуница. А и ти и тие околу тебе. Од искуство зборам :)
Но, ако у тебе преовладава авантуристички дух, ондак ова е дури и препорачливо. Плус примателот на кашичка ќе го восприеми како многу забавна и смешна игра.

Хахаха, хахаха, браво :D си ме насмеал. Кој си го има искуството си знае :D
XgzDG.gif

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294

Јас колку што знам тие од 7000 се само една боја. Таков имаат родниниве пред 4 години земено. Таков ми е и мене сега.

Ножот и јас не го мијам секогаш одма туку често после оброкот. Проблем со миење т.е запекување не сум имал.

Очигледно се работи за друг нутрибулет.

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Во Србија имаш 3 годишна гаранција на истиот и на мотор и на сечива ... пошто фаќаат 'рѓа и немаат попаметна работа србите.
Ако ти е добар тој од нептун купи си го и со убаво да си го користиш. Има секакви луѓе па дури и оние кои велат дека југото е подобро од мерцедес.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Дома користиме Vitamix, може е поскап, ама е врв и вреди секој денар ако се користи. Жена ми секое утро ни прави смути со од прилика 2кг овошје. Кога ќе направам математика тоа се 1000 евра годишно, така да нема поента да се купуваат ефтини ѓубрарии. Тоа Нутрибулет го видов, изгледа и тежи смешно во однос на Витамиксот и тоа шо го бленда не е ни приближно добро изблендано ко она од Витамиксот.

Gaston

user
9 февруари 2011
1.732
3.159
Gaston's setup  
Audio
AR
Така е, малце е поскупичок, али незначително. Па ако не ви се проблем сто двеста динара земете си витамикс.

И да не чујам некој да вози на форумов ѓубрарии ко опел, мазда, форд, гољф или хонда. Сите на Ролс и Мајбах сместа! Може се поскапи (незначително) ама се врв и вредат секој денар. Нема поента да се возат ѓубрарии што немаат масажери и телевизори за малиот.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
Ако ти е добар тој од нептун купи си го и со убаво да си го користиш. Има секакви луѓе па дури и оние кои велат дека југото е подобро од мерцедес.
Производите на топ-шоп се мерцедес а? :eek:h::eek:h::eek:h::eek:h::eek:h::eek:h:

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Така е, малце е поскупичок, али незначително. Па ако не ви се проблем сто двеста динара земете си витамикс.

И да не чујам некој да вози на форумов ѓубрарии ко опел, мазда, форд, гољф или хонда. Сите на Ролс и Мајбах сместа! Може се поскапи (незначително) ама се врв и вредат секој денар. Нема поента да се возат ѓубрарии што немаат масажери и телевизори за малиот.
Збориме за 40-50к денари ☺

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.848
5.013
Писти Охту

Тоа е тој елитизам :)

bogoevski

user
29 ноември 2009
1.706
2.757
Hønsebybotn
bogoevski's setup  
Processor & Cooler
Повеќејадрен со множител
Motherboard
Црна со црвени детали
Storage
Препун
PSU
Предимензионирано
RAM
Доволно
Video card
Нај јака со 8 гигавати
Case
Гломазно
Mouse
Немам, чувам мачки.
Keyboard
Тивка
Audio
Стерео со двигател
Monitor
Прецизен
OS
Џам
Фемина кучки,

Ile bocev

hello world
15 ноември 2015
354
294
Производите на топ-шоп се мерцедес а? :eek:h::eek:h::eek:h::eek:h::eek:h::eek:h:
За тој од нептун да. Абе луѓе блендњриве не се компјутери и процесори па ајде и пентиум ќе се заврши работа.
Се работи за здравје и тука не треба да се штеди. Зарем луѓево се глупи што купуваат нутри, кога има за дупло поевтино блендер во нептун. Демек ние што сме купиле не сме знаеле дека има во нептун и сетек за 3000 денари.

Ако сте го купиле тој нутрибулет од 7000 денари промашај ќе нема сигурно.
Е сега дали има подобар од нутрибулет?
Има најнормално и поквалитетно и поубаво. @gOJDO ете спомена и верувам дека тој е подобар. Добро е што има членови кои се разбираат и не се инатат.

А тоа ѓубрето од нептун за 3000 денари не би го земал ниту безпари да ми го дадат. Уште од старт се гледаат дека ножевите им се тежок крш, а изработка нула x нула.
Пријател еден вели. Абе убав е нутрибулет ама немал пари. Скап му бил.
А телефон s8 од 500 евра.

Поарно не купувај. Јади си ги свежи работите, отколку да се фрлат 3000 денари за отпад.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.614
3.266
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Јас го земав тој од Нептун за послугата. Презаводолни се и некако повеќе работат откако им го купив. Се разбирам за моето семејство имам од Витамикс.

Zippo

user
22 октомври 2014
1.008
899
Zippo's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
ASUS SABERTOOTH X79
Storage
Samsung 750 EVO 500GB
PSU
CM V 650
RAM
32GB DDR3 1333
Video card
Onboard
Case
CM Storm Trooper
Mouse
Gembird Bluetooth
OS
За тој од нептун да. Абе луѓе блендњриве не се компјутери и процесори па ајде и пентиум ќе се заврши работа.
Се работи за здравје и тука не треба да се штеди. Зарем луѓево се глупи што купуваат нутри, кога има за дупло поевтино блендер во нептун. Демек ние што сме купиле не сме знаеле дека има во нептун и сетек за 3000 денари.

Ако сте го купиле тој нутрибулет од 7000 денари промашај ќе нема сигурно.
Е сега дали има подобар од нутрибулет?
Има најнормално и поквалитетно и поубаво. @gOJDO ете спомена и верувам дека тој е подобар. Добро е што има членови кои се разбираат и не се инатат.

А тоа ѓубрето од нептун за 3000 денари не би го земал ниту безпари да ми го дадат. Уште од старт се гледаат дека ножевите им се тежок крш, а изработка нула x нула.
Пријател еден вели. Абе убав е нутрибулет ама немал пари. Скап му бил.
А телефон s8 од 500 евра.

Поарно не купувај. Јади си ги свежи работите, отколку да се фрлат 3000 денари за отпад.
Хахаха што си вака шеговит на празник? Хахаха
Сигурно користиш и маст од полжави за болки во зглобовите. Или тоа лептирите за мускули.
1. Тој од нептун има поголема моќност
2. Сечивата се исти
3. Поефтин е

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно