Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Прашање во врска со GP (AA Size) батерии за полнење

filipkir

user
17 јуни 2009
1.191
1.907
Скопје
Здраво денеска ги купив овие батерии па сакав да ве прашам ако некој имал искуство со нив да ми каже дали се добри или ке ми се расипат набрзо како едни други батерии што ги купив пред пола година. Благодарам однапред за сите одговори.

Батериите изгледаат вака :

http://www.rabhobbies.com.au/estore/catalog/images/400/400GP2700AA.jpg

maci

poweruser
2 април 2008
3.385
972
eden drugar gi imase gp nad 2000mAh,gi koristese za digitalec.3-4 godini sigurno ke gi koristis

од каде ги зема и колку пари?

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Да не те разочарувам ама максималното време на користење верувам дека нема да им биде над една година...
Да додадеше уште 150 денари ке купеше Sanyo eneloop, и ке заборавеше кога ги имаш полнето и колку слики имаш иштракано со нив...
Поздрав :)

maci

poweruser
2 април 2008
3.385
972
санио енелуп 2 ком. со оригинален санио пуњач 750-800 денари во продавниците на оне.а само батерии има пакувања од по 4 ком,па не се повеќе од 500 ден.зборам со резерва за цените + -

п.с.сале не го разочарувај ти одма :) ќе му бркаат работа не се толку лоши.ќе си ги мења има 4 ком. :)

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
Јас купив две батерии во оригинално пакување без полнач за 550 денари пред 3 години мислам...
Сега незнам колку им е цената...Претпоставувам се уште е иста...
Инаку батериите се 2000mAh и се подобри од било кои батерии на планетава земја со подобри перформанси од нив ;)

filipkir

user
17 јуни 2009
1.191
1.907
Скопје
eden drugar gi imase gp nad 2000mAh,gi koristese za digitalec.3-4 godini sigurno ke gi koristis

од каде ги зема и колку пари?

Ги земав од логинг електроникс и ме чинеа по 285 денари/батерија значи околу 1450 комплет 4 батерии. Ги земав најскапите со надеж дека ке ми траат највеке.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.191
1.907
Скопје
Да не те разочарувам ама максималното време на користење верувам дека нема да им биде над една година...
Да додадеше уште 150 денари ке купеше Sanyo eneloop, и ке заборавеше кога ги имаш полнето и колку слики имаш иштракано со нив...
Поздрав :)

Овие батерии ги платив 285 денари парче или 1450 сите заедно не се пазарските. А што се однесува за Sanyo барав такви ама никаде нема. Ги имам користено и знам дека се најбољи

SaleSk

Arzt
20 април 2007
4.697
5.491
285 денари е грабеж за тие батерии.Со здравје да си ги користиш, но за таа сума на пари никогаш не би ги земал...
Знаеш како викаат...
Еднаш енелооп, секогаш енелооп...Еднаш пума никогаш пума :LOL::LOL::LOL:

lynx

poweruser
4 септември 2008
3.722
3.573
Ги земав од логинг електроникс и ме чинеа по 285 денари/батерија значи околу 1450 комплет 4 батерии. Ги земав најскапите со надеж дека ке ми траат највеке.

Никој не купува од Логинг вакви работи освен ако не му се брза во моментот и нема време да бара по други дуќани во околината. Цените им се пута три и се што не е морално да се купи од кај нив поарно да се избегнуваат, да си знаеш за другпат.

filipkir

user
17 јуни 2009
1.191
1.907
Скопје
285 денари е грабеж за тие батерии.Со здравје да си ги користиш, но за таа сума на пари никогаш не би ги земал...
Знаеш како викаат...
Еднаш енелооп, секогаш енелооп...Еднаш пума никогаш пума :LOL::LOL::LOL:

Важи ке си знам за друг пат. Само да ти кажам дека ја 10 продавници пребарав и никој немаше енелоп батерии :(

krema

OG
24 јуни 2009
15.718
15.813
youtu.be
еве и јас се интересирам за енелооп батерии, ако некој знае каде ги има нека пише

поздрав :)

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Важи ке си знам за друг пат. Само да ти кажам дека ја 10 продавници пребарав и никој немаше енелоп батерии :(

Tocno e deka tesko se naogaat no mozes da gi najdes ako tocno znaes kade da gi pobaras.Jas prvpat vo Makedonija gi vidov tuka:
http://www.pixplus.com.mk/index.aspx?tabindex=0&tabid=1&mid=178&directoryid=+125&ctrl=productlist
Inaku Sanyo Eneloop se najdobrite NiMH baterii na svetot bez konkurencija i so najdolg vek na traenje vo odnos na ostanatite firmi sto proizveduvaat.Ako te interesiraat polnaci vo istava klasa broj eden vo svetot se LaCross koi bukvalno gi imaat site mozni karakteristiki koi treba da gi poseduva eden profi polnac.Steta sto nema koj da gi donese kaj nas no so vleguvanjeto na pay pal vo Makedonija ke moze da se kupi bilo sto od internet:
http://www.lacrossetechnology.com/power.php

maci

poweruser
2 април 2008
3.385
972
еве и јас се интересирам за енелооп батерии, ако некој знае каде ги има нека пише

поздрав :)

ги има на повеќе места,во ѓорче во сп планет,во бившите продавници на германос-оне во карпош 3=лептокарија.јас кога го купував пуњачот и батериите имаше комплети од по 4 од по 2 имаше разни комбинации.
а и можете директно кај застапниците за македонија кој воедно се и застапници за сандиск РЕФОТ.REFOT M РЕФОТ М, ексклузивен увозник и дистрибутер за NIKON, San Disk, LowePro, Sanyo и Manfrotto производи за Република Македонија.
телефон: (02) 3215 985. телефон 2: 3215984 телефоните незнам дали се овие.

последната локација им е кога ќе одиш од фискултурно кон мвр,одма вртиш десно по улицата кон државна болница.од лево има нови згради.втората или третата беше.види има табла.на приземје се.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Denes slucajno pominav vo Ramstore i vo TNT market imase poveke vidovi na Eneloop.Komplet 4 komada od pogolemite so kapacitet od 2000Mah cinea 870 den.:)

Нови мислења

Последни теми

На врв