Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
Planiram da zemam LG V10 H960A no kako sto gledam cenata vo Anhoch e malku napumpana dodeka realnata e okolu 400 evra vo Germanija a za taa cena go najdov i vo Slovenija so toa sto ako go zemam od Slovenija ke si napravam povrat na DDV od okolu 50 evra i telefonot ke mi izleze 350 evra.Ako nekoj znae kade moze najevtino da se nabavi telefonov kaj nas i za koja cena bi mu bil blagodaren:http://www.anhoch.com/product/38739/lg-v10-h960a-lte-black-leather

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Ахх медиатек. Уште ли јадра. Како работи софтверот на андроид, дали скалира на сите јадра што ќе ги најде паралелно или треба да се оптимизира за да ги искористи 2,4,6,8 па сега и 10? Ако треба да се оптимизира, тешко дека ќе видиме бенефит од толку јадра ако се само на медиатек чипови.

rvfPV7N.jpg

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
И ние би ти биле благодарни во иднина да се изразуваш со помош на твојата матична кирилица како што си личи.
Сега на пример, и да знае некој како да ти помогне, нема да се замара, оти нели и ти не се замараш.

Стварно после некое време почнуваат очи да болат од македонскава латиница, така да и јас почнав да ги игнорирам ваквите постови, особено ако се километарски.

Audiofil

user
28 октомври 2007
1.155
556
И ние би ти биле благодарни во иднина да се изразуваш со помош на твојата матична кирилица како што си личи.
Сега на пример, и да знае некој како да ти помогне, нема да се замара, оти нели и ти не се замараш.

Стварно после некое време почнуваат очи да болат од македонскава латиница, така да и јас почнав да ги игнорирам ваквите постови, особено ако се километарски.
Ти благодарам на твојот одговор но има една поговорка која треба да ја научиш а таа е НЕ ГО ПРАВИ ОНА ШТО НЕ САКАШ ТЕБЕ ДА ТИ ГО ПРАВАТ!

Avid

senior
21 јануари 2009
6.444
11.501
Скопје

Се извинувам за оф топик но уште појаки се следниве 2 изговори:
1. Ot mob sum izvinite nemam kriica
2. U druga drzaava sum na laptopov neam mk podrska

Astraion

poweruser
24 ноември 2012
2.166
3.219
Струмица
Ти благодарам на твојот одговор но има една поговорка која треба да ја научиш а таа е НЕ ГО ПРАВИ ОНА ШТО НЕ САКАШ ТЕБЕ ДА ТИ ГО ПРАВАТ!
Ти благодарам и на тебе за твојот одговор на кирилица. Поговорката ептен си ја погоди. ПоздраF.
No hard feelings.

А изговорот "ot mob sum..." е толку lame шо дури треба да се стави во правилникот на форумов, инстант бан за ИТ гикови шо немаат ставено македонски на мобилните тастатури.
Дури е полесно да се куца на мобилен со македонски (Swiftkey) со предвидувањата шо ги предлага тастатурата.

kjosmofon

Баниран/a
7 октомври 2011
3.740
5.916
skopje
k2laptop.mk
Малку офф, али старите штракачи на тастатура до пред 7-8 год ретко користеа кирилица, си користел 20+ год латиница и тешко е да се прифати ново правило. Но правилата се променија, кирилицата добро изгледа, секој збор си е напишан како треба, а и учиме правопис. Лично јас до пред 5-6 години само латиница користев, и не бев во право.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Ахх медиатек. Уште ли јадра. Како работи софтверот на андроид, дали скалира на сите јадра што ќе ги најде паралелно или треба да се оптимизира за да ги искористи 2,4,6,8 па сега и 10? Ако треба да се оптимизира, тешко дека ќе видиме бенефит од толку јадра ако се само на медиатек чипови.

rvfPV7N.jpg

Скејлира и тоа одамна одлично. Проблемот на медиатек е делумно ефикасноста, и послабите графички чипови, (драјверите) јадрата си се ок и повеќе од тоа.

ARMac

senior
2 октомври 2010
9.392
12.333
Скопје
androgaming.com
Скејлира и тоа одамна одлично. Проблемот на медиатек е делумно ефикасноста, и послабите графички чипови, (драјверите) јадрата си се ок и повеќе од тоа.

Тоа е одлично. Јас сум искрено презадоволен од Х10 и не би го мењал во догледно време. Сеуште е брз, сега со последниот апдејт се подобри батеријата на РМН2 терам од 4:30 до 5 СОТ и со игри. Поголем проблем гледам во ефикасноста, точно, ама не толку на главниот чип колку на модемот. Во стенд бај на wifi не троши скоро ич батерија додека на 3г/4г троши и премногу. Особено преку ноќ. Мене не ми смета до толку пошто сум стално во вифи зона ама пошто бев навикнат на модемот од предходниот qualcomm, многу ми е чудно зошто не се потрудиле да ја подобрат ефикасноста.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Па реално многу малце луѓе би се замарале за ефикасност, кога се толку ефтини телефоните со X10, се идеше на макс перформанси/за парите мора да има компромиси, но сега со X20, и A72-те, мислам дека нема да има фрки, колку што знам исто така нови модеми има имплементирано, подобар ISP, подобар производствен процес итн.

Дури и графичката е доста солидна, T880 MP4, мислам дека е далеку од спора и за разлика од MP8/16 скоро ич не и дропа фреквенцијата.

TecaGambinoMK

read-only
4 август 2016
17
4
Поздрав. Во план ми е да купам ЛГ Г3 од Мобеликс. Дали мобилниот вреди и споделете ваши мислења и искуства од Г3-ката.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391
Поздрав. Во план ми е да купам ЛГ Г3 од Мобеликс. Дали мобилниот вреди и споделете ваши мислења и искуства од Г3-ката.

Според мене не вреди. G4 е некои 19.000, па доколку можеш да го истегниш буџетот, топло го препорачувам. Ова од лично искуство - сум ги користел и двата.

Доколку се одлучиш да биде G3, инсистирај да е EU верзија - D855 и нормално, 32/3GB верзијата. Никако 16/2GB.

TecaGambinoMK

read-only
4 август 2016
17
4
Според мене не вреди. G4 е некои 19.000, па доколку можеш да го истегниш буџетот, топло го препорачувам. Ова од лично искуство - сум ги користел и двата.

Доколку се одлучиш да биде G3, инсистирај да е EU верзија - D855 и нормално, 32/3GB верзијата. Никако 16/2GB.

Мене првично во план ми беше Г4, но од Мобеликс ми препорачија да не го купувам тој продукт бидејќи бил со многу неисправности, и не ми го препорачаа тој мобилен. Како алтернатива го избирам Г3 и да ќе гледам да го земам со 32/3ГБ.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.239
5.559
Скопје
Мене првично во план ми беше Г4, но од Мобеликс ми препорачија да не го купувам тој продукт бидејќи бил со многу неисправности, и не ми го препорачаа тој мобилен. Како алтернатива го избирам Г3 и да ќе гледам да го земам со 32/3ГБ.
Стар модел е телефонот, не знам зошто мора баш тој... Не знам по која цена се нуди, но погледни од Xiaomi моделите на hi.com.mk во ценовен ранг од ~250 евра. Искрено попрво така би купил отколку модел од пред 2/3 години на ново.

tupacan

user
10 септември 2007
1.733
2.391

WTF? o_O

6 месеци го користев без никаков проблем - презадоволен. Го поклонив на девојка ми пошто ми е жал да го огласам, посебно по цената по која се продава моментално. Мислам дека има уште неколку членови кои сеуште го користат.

Пред G4 земав G3, но не издржав ни 2 недели со него. Мое мислење, мобеликс имаат останата залиха од G3 кој тешко се продава, па сакаат да ти убутат еден. Пак - мое мислење.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно