Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Помош за мобилни - прашања - совети -генерална - дискусија

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.040
1.010
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Дали некој корисник на ЛГ Г3 имал проблем со трепкање на екранот? Чест проблем на овој модел е, мене ми се јави после 20 месеци користење. Споделете мислење
Цело време се јавува трепкањето? На г3јкава сум немал таков проблем а го користам повеќе од пола година. На друг телефон ми се случувало тоа кога батеријата ќе паднеше под 15 проценти.

Sent from my LG-D850 using Tapatalk

Petkowsky

read-only
5 август 2016
5
0
Може ли да се направи ов?

Атачменти

• Samsung-Galaxy-S5-firmware-upgrade-encountered-an-issue.jpg
    Samsung-Galaxy-S5-firmware-upgrade-encountered-an-issue.jpg
    195,6 KB · Прегледи: 52

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.837
4.977
Писти Охту
Зш бе неќите да научите нешто ново ... Ахххх прогресивна младино... Зошто да плаќаш 1000-2000 кога можеш да си го опраиш сам. Ама тоа е. Секој со фестивалите :)

ОТ: јас немам досега проблем со трепкање на екранот на Г3, често ми иде батеријата до 5-10% пред да се дочепам до штекер. А за загревање, летово е...хаос, на пролонгирана употреба на тешки апликации загрева ама на полесни не сум го имал тој проблем

Petkowsky

read-only
5 август 2016
5
0
Ми го направија но имам андроид 4.4.2 и горе ми се симнува андроид 5.0 изгледа дало да го апдејтнам преку телефон да не ми се деси нешто?

goran_oh

user
26 април 2013
1.468
1.223
Ohrid
Ми го направија но имам андроид 4.4.2 и горе ми се симнува андроид 5.0 изгледа дало да го апдејтнам преку телефон да не ми се деси нешто?
Слoбoднo aпдејтирaј,пoсле ке дoбиеш aпдејт зa 6.0 и тoј aпдејтирaј.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

phylyp

read-only
3 август 2016
6
1
Цело време се јавува трепкањето? На г3јкава сум немал таков проблем а го користам повеќе од пола година. На друг телефон ми се случувало тоа кога батеријата ќе паднеше под 15 проценти.

Sent from my LG-D850 using Tapatalk

Зш бе неќите да научите нешто ново ... Ахххх прогресивна младино... Зошто да плаќаш 1000-2000 кога можеш да си го опраиш сам. Ама тоа е. Секој со фестивалите :)

ОТ: јас немам досега проблем со трепкање на екранот на Г3, често ми иде батеријата до 5-10% пред да се дочепам до штекер. А за загревање, летово е...хаос, на пролонгирана употреба на тешки апликации загрева ама на полесни не сум го имал тој проблем

Трепкањево е многу чест проблем на ЛГ Г3, како што читав проблемот не е до екранот туку до матичната плоча. Сервисериве кај нас ми викаат дека треба промена на екран. Имам уште 2 месеци гаранција на Вип па ќе си ја пробам среќата :)

П.С Шитнете ги додека не е касно... :(

TecaGambinoMK

read-only
4 август 2016
17
4
Факти? кои се тие факти синко?
Факти како:
1.Секоја година ист дизајн ништо иновативно
2.Секоја година проблеми со батеријата
3.Батеријата не се вади, не дај боже да ти цркне тек тогаш правење кај Св.Петар
4.Претерана висока цена за што? За секој година се едно исто да нудат?
Поз МАЛИ.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Факти како:
Поз МАЛИ.

1.Секоја година не е ист дизјајнот, си помешал нешто. А и да е ист, кога телефоните изгледаат толку добро, малите модификации подобро работат него целосен редизајн.

2. Проблем со батеријата нема, проблем со батеријата имаат луѓе кои незнаат како да ги користат телефоните, дали е Samsung или LG не е битно.

3. Батеријата не се вади кај голем број т.е. скоро сите хај енд телефони така да ова не е некој минус, освем ако не мислиш на G5 кој е промашување.

4. За најдобриот дисплеј, камера, дизјан, и чипсет во светот. И воедно најдобриот телефон во светот, за ова има "претерана висока цена" иначе провери ги цените во мобиларите, па после збори што е претерано високо а што не.

Последна промена:

nik0la_

lurker
5 јануари 2012
720
1.380
nik0la_'s setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen™ 5 1600 Processor
Motherboard
Gigabyte AB530m-Gaming1
Storage
Force Series™ MP500 120GB M.2 SSD - Corsair & 500GB Western Digital HDD
PSU
EVGA 600 BQ, 80+ BRONZE 600W
RAM
16 GB 2x8 VENGEANCE® LPX DDR4 DRAM 2400MHz C14
Video card
Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB
Case
ATX Midi Tower Case SAMA Vision III Gaming
Mouse
Bloody v7m
Keyboard
Sharkoon SKILLER MECH SGK3 mechanical RGB
Monitor
Philips 23" Full HD LED IPS
OS
Windows 10

TecaGambinoMK

read-only
4 август 2016
17
4
1.Секоја година не е ист дизјајнот, си помешал нешто. А и да е ист, кога телефоните изгледаат толку добро, малите модификации подобро работат него целосен редизајн.

2. Проблем со батеријата нема, проблем со батеријата имаат луѓе кои незнаат како да ги користат телефоните, дали е Samsung или LG не е битно.

3. Батеријата не се вади кај голем број т.е. скоро сите хај енд телефони така да ова не е некој минус, освем ако не мислиш на G5 кој е промашување.

4. За најдобриот дисплеј, камера, дизјан, и чипсет во светот. И воедно најдобриот телефон во светот, за ова има "претерана висока цена" иначе провери ги цените во мобиларите, па после збори што е претерано високо а што не.

1.За дизајнот не сум помешал ништо, спореди ги од С5 - С7 и ќе ти стане јасно.

2. Проблем со батеријата има, од 5-6 месеци читање на цел ГУГЛ најмногу се жалат на батеријата бидејќи им корнела се разбира АМОЛЕДОТ и таа 4к резолуција а и ваљда 100% брајтнес си го прави своето(бар за почеток, за гејминг да не зборам).

3.За батеријата боље ми е да се вади одколку да ми биде ВАТЕРПРУФ бидејќи што, ќе се бањаш со него ?! Ти имај 2800Мha + уште една батерија тоа ти се 5600mha ако си ХЕВИ јузер во споредба со 3600 на едџот што значи дека си во предност.

4.За дисплеј има подобар да, но и на ЛЏ не би рекол дека е канта. За камерата купи си најдобро очила, а за дизајнот сепак е вкус и пролазно е тоа. За цени во мобилари ги следам секојдневно и според мене ЛЏ секогаш нудел конкретни цени за разлика од Самсунг. НЕ ГЛЕДАЈЌИ ГИ МОБЕЛИКС,ЛЕДИКОМ и другите што бутаат цени за свој џеб.
Мојата поента е дека јас можам да извлечам и искористам повеќе поволности и ``услуги`` од ЛЏ Г5-ката одколку да имам С7/едџ кој ќе ми биде само за фалење дека еј го имам ``брендот``.
Позз.

GreenRoot

user
1 октомври 2011
1.040
1.010
Охрид
mvpring.com
GreenRoot's setup  
Processor & Cooler
i5 4200U
Storage
Samsung Evo 850 240gb
RAM
8GB
Video card
AMD 8670m
Monitor
15,4''
OS
Windows 7 Home Premium
Да го апдејтирам G4 на Android 6?

На интернет најдов различни мислења, но и пногу поплаки за батеријата.

Знам дека повеќето овде биле во контакт со тој телефон, може да добијам неколку мислења што е подобро а што полошо во однос на лолипоп?

Aster MK

hello world
27 јули 2015
330
339
Факти како:
Поз МАЛИ.
1. Од каде дојде Edge екранот? Кај имаш видено emerald green боја како пред S6 Edge? Кај имаш видено сино со портокалови рамки како на Note 7?Кај имаш видено heart rate скенер? Кај имаш видено S Pen?

2. Citation needed

3. Оди на официјален сервис, за минимална сума ќе ти го отворат телефонот.

4. G5 на пример е поскап и од S7 и од Edge, а смешно е да се прави споредба. S7 има подобри:

- дисплеј
- камера
- перформанси (Exynos 8890 е без конкуренција најдобар мобилен процесор)
- издржливост на батерија
- дизајн
- квалитет на изработка
- поддршка
- цена

TL;DR практично се.

Поз ФАНБОЈ.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
1.За дизајнот не сум помешал ништо, спореди ги од С5 - С7 и ќе ти стане јасно.

2. Проблем со батеријата има, од 5-6 месеци читање на цел ГУГЛ најмногу се жалат на батеријата бидејќи им корнела се разбира АМОЛЕДОТ и таа 4к резолуција а и ваљда 100% брајтнес си го прави своето(бар за почеток, за гејминг да не зборам).

3.За батеријата боље ми е да се вади одколку да ми биде ВАТЕРПРУФ бидејќи што, ќе се бањаш со него ?! Ти имај 2800Мha + уште една батерија тоа ти се 5600mha ако си ХЕВИ јузер во споредба со 3600 на едџот што значи дека си во предност.

4.За дисплеј има подобар да, но и на ЛЏ не би рекол дека е канта. За камерата купи си најдобро очила, а за дизајнот сепак е вкус и пролазно е тоа. За цени во мобилари ги следам секојдневно и според мене ЛЏ секогаш нудел конкретни цени за разлика од Самсунг. НЕ ГЛЕДАЈЌИ ГИ МОБЕЛИКС,ЛЕДИКОМ и другите што бутаат цени за свој џеб.
Мојата поента е дека јас можам да извлечам и искористам повеќе поволности и ``услуги`` од ЛЏ Г5-ката одколку да имам С7/едџ кој ќе ми биде само за фалење дека еј го имам ``брендот``.
Позз.

ахахаха сега ми е јасно со кого дискутирам, терај.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.505
31.946
psyside's setup  
Processor & Cooler
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
Video card
Case
Mouse
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Да го апдејтирам G4 на Android 6?

На интернет најдов различни мислења, но и пногу поплаки за батеријата.

Знам дека повеќето овде биле во контакт со тој телефон, може да добијам неколку мислења што е подобро а што полошо во однос на лолипоп?

Немој вакви прашањa на ит форум :)

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

ИТ маркет

На врв Дно