Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

pomos za pocetok na programskite jazici

WolverineMKD

hello world
13 август 2008
51
6
baram pomos od poiskusnite kako bi pocnal za programiranje od 0 da pocnam ucev VB visual basic ali mi se skurci neso sakam ponataka da idam pa so treba da ucam od jazicive prvo koi knigi da gi kupam sto kako da pocnam :D fala odnapred :) :)

/BRAINIAC\

Баниран/a
12 август 2009
447
7
Ај и мене ми беше ова на ум, некој да ми препорача добра книга за pascal. Знам дека можам да најдам 100000 на интерне, ама дали ќе ја погодам некоја добра, или ќе се скапам читање за џабе.

Xenor

lurker
12 март 2009
812
41
pa ova so e C , C++ pascal nesto taka kao da pocnam ?

Еве ти за Ц ....линк а за паскал неработам за да ви препорачам нешто.

п.с почни со Ц продолжи со Ц++ ако те интересира

и ако нешто не ти е јасно од линков што ти го пратив или имаш тешкотии во учењето пиши ми пп.

''TcM>>

lurker
6 јануари 2008
961
39
Која книга и да ја прочиташ за програмирање нема да ти биде за џабе..
Ете погоре ви е препорачан линк за C, а еве од мене препорака за C++, која што мислам дека е доста добро напишано...

Откако ќе ги научиш овие два програмски јазици, ќе можеш да почнеш и да си учиш Java и C#...

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Првин кажи која ќе ти е целта на програмирањето, за да можеме да ти препорачаме јазик (освен ако не си се одлучил за С)

Xenor

lurker
12 март 2009
812
41
знам дека не мора да знам C за да го знам C++ само дали уште се употребува C на пример негде за вработување или пак се појќе се употрубува C++?

Па се употребува денеска embedded C, само ако те интересира толку програмирање не размислувај за вработување туку ако почнуваш со програмирање треба да размуслуваш како програмер следи и учи се што интересира а не само тоа што на фирмата и е потребно да го знаеш.

п.с мислам на небиди ограничен ако веќе почнуваш со програмирање

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.133
3.623
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux
зашто луѓево прашуваат за вработување на IT форум ... нели имаше еден форум за „Вработување“ ... више еееееејјјј.

StabiKaa

read-only
23 ноември 2009
8
0
Pa WolverineMKD ke pocnes prvo so pascal najlesen e a ke ti bide i interesno pa c++ koga ke go izucis vo visual basic najlesno ke ti bide bidejki se povrzani c++ i visual basic. Pozz

k.viktor

hello world
19 октомври 2009
89
6
Koj sakas pocni da go ucis jas do lani nemav pojma od programiranje pa pocnav da ucam .NET platforma C# i sea za sea dobro mi ide

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно