Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

PayPal, Skrill и слични сметка за Македонските граѓани и компании

krema

OG
24 јуни 2009
15.726
15.818
youtu.be
Вакви вести убаво е да ги има во повеќе теми, не мора да се брише темата.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Отсекогаш можело да се отвараат странски сметки и користење електронски услуги и тоа не само за комерцијални цели.
Секако под одредени услови!

^^GoRiLLaZ^^

hello world
7 април 2008
254
184
Отсекогаш можело да се отвараат странски сметки и користење електронски услуги и тоа не само за комерцијални цели.
Секако под одредени услови!
Баш така, секогаш имаше алтернатива... без разлика на провизиите ама битно имаше. Дури и WebMoney работи како што треба и тоа со доста мали провизии (1/3$ на трансакција)

Дури и xoom.com беше опција во последната година за PayPal.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Незнам дали некој ја следи групана на ФБ (Сојузен Комитет на Програмери на Република Македонија), али објавија дека Пејпел им функционира на бизнис лица односно оние што имаат компанија. За да имало функционалност, требало да се верифицира бизнис картичката т.е онаа картичка која е врзана со компаниската сметка.

Јас, искрено, 100 пати пробав и со приватни и со бизнис картички (т.е на фирма) и немам таква опција. Админот на групата, како и други членови покажаа скринови дека го поврзале и функционира. Друг член објави дека стварно примал пари од член кој му пратил.

Од 2 различни компјутери, од 3 различни броусери пробував.. и едноставно не успеав никако. Некој со искуство повеќе да каже што како се дешава?

И да, зборувам за МК корисници со МК регистри.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Незнам дали некој ја следи групана на ФБ (Сојузен Комитет на Програмери на Република Македонија), али објавија дека Пејпел им функционира на бизнис лица односно оние што имаат компанија. За да имало функционалност, требало да се верифицира бизнис картичката т.е онаа картичка која е врзана со компаниската сметка.

Јас, искрено, 100 пати пробав и со приватни и со бизнис картички (т.е на фирма) и немам таква опција. Админот на групата, како и други членови покажаа скринови дека го поврзале и функционира. Друг член објави дека стварно примал пари од член кој му пратил.

Од 2 различни компјутери, од 3 различни броусери пробував.. и едноставно не успеав никако. Некој со искуство повеќе да каже што како се дешава?

И да, зборувам за МК корисници со МК регистри.
Screenshot_20200413-024935_Chrome.jpg Screenshot_20200413-024319_Chrome.jpg
a27d24_23956650838c44b292fcba1500f7d337~mv2.webp

Примерот од сајтот не е македонска картичка.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Не сакав да глумам паметен таму, зошто незнам може крив сум, ама еве, мутав не сум, едноставни „чекори“ се објавени кај нив на блогот, и ги следам. Нема шанси кај мене таква опција. Зборам за наши, домашни картички (фирми).

Ама па други, (еден т.е) објави дека успешно е све поврзано и функционира. Дури и админот ја направи таа објава..

И иначе, пишаа дека со домашни картички било направено. Ваљда не лажат

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Не сакав да глумам паметен таму, зошто незнам може крив сум, ама еве, мутав не сум, едноставни „чекори“ се објавени кај нив на блогот, и ги следам. Нема шанси кај мене таква опција. Зборам за наши, домашни картички (фирми).

Ама па други, (еден т.е) објави дека успешно е све поврзано и функционира. Дури и админот ја направи таа објава..
Пробај со мастеркард од payoneer

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
А чек, кај ќе стигне тој пинот? Пример на картичкиве, ми стига порака и внатре е со пин. Овој кај да го барам?
Не ме разбра. Авторот на текстот тврди дека сликите се од реален случај. Прочитај го внимателно текстот и види ги сликите.
Е глеаш, ова не ми текна.. :D Неможе ништо да се „искомплицира“ со акаунтот?
Компликација со акаунтот е кога пејпал ќе побара верификација.

Последна промена:

Ts011

user
31 март 2020
1.428
1.082
Баш така, секогаш имаше алтернатива... без разлика на провизиите ама битно имаше. Дури и WebMoney работи како што треба и тоа со доста мали провизии (1/3$ на трансакција)

Дури и xoom.com беше опција во последната година за PayPal.
Ne uspeav da najdam dali znaes/znae nekoj kolku zema paypal provizija da receme za 30eu plajkajne....falaa...pozz

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Не ме разбра. Авторот на текстот тврди дека сликите се од реален случај. Прочитај го внимателно текстот и види ги сликите.

Компликација со акаунтот е кога пејпал ќе побара верификација.

Не те разбрав..Го читам текстот.. и? Чекори има, што да се врзе што да се прави, картичка и верификација.. и? Ти викаш дека не е домашна картичката? Он вика дека е македонска, на име на фирма.

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.042
1.098
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
За оние што не се дел од фб групата, може некој да стави скриншотс или нешто од таа објава?
Ова леџит е пуштено за бизнис акаунтс во мк или пак е некој workaround? Не најдов баш нешто за ова на пепјал.

Ragnar

poweruser
9 декември 2015
2.539
3.140
Macedonia
Ragnar's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 3 2200G
Storage
Samsung 850 EVO 500 GB SSD
RAM
8 GB
Monitor
DELL S2419H
OS
Windows 10 Pro
Според официјалниот PayPal сајт бизнис акаунт во Македонија не може да се отвори - Mit PayPal weltweit kaufen, verkaufen und Geld senden
Не знам што се глупира Венко со објавиве.

goranzoran

poweruser
21 јануари 2011
3.316
2.808
скопје
Не те разбрав..Го читам текстот.. и? Чекори има, што да се врзе што да се прави, картичка и верификација.. и? Ти викаш дека не е домашна картичката? Он вика дека е македонска, на име на фирма.
Испративме писмо пропратено со преку 1000 потписи од физички лица, фирми и професионалци со барање до државните иниституции да се заложат за воведување на ПејПал (PayPal) во Македонија со можности за наплата на продажбата на производите и услугите преку ПејПал (PayPal)", вели Венко Глигоров.
Сега користи "герила методи" им праќа на пејпал македонци да креираат бизнис сметки.

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.308
1.546
Skopje
Еве повторно, врзано со друга фирма - верифицирана бизнис картичка (според чекорите објавени на блогот). Акаунтот е само активен т.е верифициран но услугата за наплата (пример апи кодот за поврзување) го немам.

Во групата, покрај Венко, админот а и други членови, имаат исто така објавено дека можело. Додека Гораст (Гораст Цветковски, исто како мене вика дека пробал и ги нема 90% од опциите на Пејпел).

Да не има некоја „цака“ со одредена банка? Јас пробував со Стопанска и Халк. Со дебитни Visa картички на компанијата.

И да, користам Edge. Не сака.
h3LJ7vo.jpg

6YWtuZD.jpg

annabanana14

read-only
18 април 2020
17
0
ako otvoram paypal od tuka od mk moze li da m ise prefrlat pari od stranstvo ili ne?
ako ne potoi li nekoja mobilna aplikacija ikoja?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно