Sapphire
user
- 11 ноември 2015
- 1.207
- 810
Баш така, секогаш имаше алтернатива... без разлика на провизиите ама битно имаше. Дури и WebMoney работи како што треба и тоа со доста мали провизии (1/3$ на трансакција)Отсекогаш можело да се отвараат странски сметки и користење електронски услуги и тоа не само за комерцијални цели.
Секако под одредени услови!
Незнам дали некој ја следи групана на ФБ (Сојузен Комитет на Програмери на Република Македонија), али објавија дека Пејпел им функционира на бизнис лица односно оние што имаат компанија. За да имало функционалност, требало да се верифицира бизнис картичката т.е онаа картичка која е врзана со компаниската сметка.
Јас, искрено, 100 пати пробав и со приватни и со бизнис картички (т.е на фирма) и немам таква опција. Админот на групата, како и други членови покажаа скринови дека го поврзале и функционира. Друг член објави дека стварно примал пари од член кој му пратил.
Од 2 различни компјутери, од 3 различни броусери пробував.. и едноставно не успеав никако. Некој со искуство повеќе да каже што како се дешава?
И да, зборувам за МК корисници со МК регистри.
Пробај со мастеркард од payoneerНе сакав да глумам паметен таму, зошто незнам може крив сум, ама еве, мутав не сум, едноставни „чекори“ се објавени кај нив на блогот, и ги следам. Нема шанси кај мене таква опција. Зборам за наши, домашни картички (фирми).
Ама па други, (еден т.е) објави дека успешно е све поврзано и функционира. Дури и админот ја направи таа објава..
Пробај со мастеркард од payoneer
Може ама ќе ја врзеш ко примерот од сајтот.Е глеаш, ова не ми текна..Неможе ништо да се „искомплицира“ со акаунтот?
Може ама ќе ја врзеш ко примерот од сајтот.
Не ме разбра. Авторот на текстот тврди дека сликите се од реален случај. Прочитај го внимателно текстот и види ги сликите.А чек, кај ќе стигне тој пинот? Пример на картичкиве, ми стига порака и внатре е со пин. Овој кај да го барам?
Компликација со акаунтот е кога пејпал ќе побара верификација.Е глеаш, ова не ми текна..Неможе ништо да се „искомплицира“ со акаунтот?
А чек, кај ќе стигне тој пинот? Пример на картичкиве, ми стига порака и внатре е со пин. Овој кај да го барам?
Ne uspeav da najdam dali znaes/znae nekoj kolku zema paypal provizija da receme za 30eu plajkajne....falaa...pozzБаш така, секогаш имаше алтернатива... без разлика на провизиите ама битно имаше. Дури и WebMoney работи како што треба и тоа со доста мали провизии (1/3$ на трансакција)
Дури и xoom.com беше опција во последната година за PayPal.
Не ме разбра. Авторот на текстот тврди дека сликите се од реален случај. Прочитај го внимателно текстот и види ги сликите.
Компликација со акаунтот е кога пејпал ќе побара верификација.
За плаќање нема провизија.Ne uspeav da najdam dali znaes/znae nekoj kolku zema paypal provizija da receme za 30eu plajkajne....falaa...pozz
Испративме писмо пропратено со преку 1000 потписи од физички лица, фирми и професионалци со барање до државните иниституции да се заложат за воведување на ПејПал (PayPal) во Македонија со можности за наплата на продажбата на производите и услугите преку ПејПал (PayPal)", вели Венко Глигоров.Не те разбрав..Го читам текстот.. и? Чекори има, што да се врзе што да се прави, картичка и верификација.. и? Ти викаш дека не е домашна картичката? Он вика дека е македонска, на име на фирма.
Со македонски пејпал неможе да примаш пари. Може само да купуваш.ako otvoram paypal od tuka od mk moze li da m ise prefrlat pari od stranstvo ili ne?
ako ne potoi li nekoja mobilna aplikacija ikoja?
GAME PLAYSTATION 5 DUALSENSE WIRELESS CONTROLLER Nova Pink
4.890,00 ден
VGA INNO3D GT1030 2GB DDR5, LP PASSIVE, DVI-D, HDMI, N1030-1SDV-E5BL
5.520,00 ден
UPS 650VA / 360W POWERWALKER VI 650 SH, 2xSHUKO, USB, RJ11, 10120048
4.460,00 ден
GAMING CHAIR NEXT LEVEL RACING F-GT PRO Cockpit, 150kg, BLACK, NLR-R003
78.600,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
CPU AMD RYZEN 7 9850X3D, Octa Core, 5.6GHz 96MB s.AM5 TRAY 100-000001973
29.990,00 ден