Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

PayPal преку НЛБ Тутунска Банка

Статус
Затворена за нови мислења.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
@krale
Не дополнив со PayPal, директно со картица преку нет.

Епа за тоа зборувам. Картицата си работи најнормално, само не може да се користи веќе преку Пејпал - односно се бара некоја верификација или нешто.

Само ова го слушнав од луѓет што користат, јас лично немам за да потврдам.

iMan

read-only
1 септември 2009
42
2
Здраво . Имам 13 години сакам да земам VISA дебитни картички ,
имам слушнато дека на 14 години може да се подигне па сакам да прашам дали е тоа навистина така :)
извинете за Офтопик!

Едит за членот погоре.
Paypal се користи само за работи што ти стигнуваат преку пошта..
имам купувано преку други картици WC на Archlord
:))

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Ако можеш да отвориш трансакциска сметка, можеш и да земеш картица.

Но да не ја расипуваме темата.

Дали некој што има Виза Електрон и е регистирран на пејпал, нарачал нешто деновиве и успешно извршил трансакција или пак сте блокирани од пејпал?

WorM

read-only
24 јануари 2010
24
1
само што нарачав две поситни работи, успешно извршена трансакција со ВИЗА од Тутунска, и да, може да се отвори сметка и да се земе Виза од 14 години па нагоре...јас од 14 години ја имам мојата

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
само што нарачав две поситни работи, успешно извршена трансакција со ВИЗА од Тутунска, и да, може да се отвори сметка и да се земе Виза од 14 години па нагоре...јас од 14 години ја имам мојата

Еј супер!

Уште едно прашање - дали ова може само со Виза Електрон или може и со кредитните картици од Тутунска (Виза класик итн.)?

dzunko

hello world
26 септември 2007
394
440
Битола
Izvrziv plakanje so Visa electron na ebay-de, preku paypal na 18.01.10(36 euro), i se si izleze vo red so plakanjeto , aj sega ke vidime ponatamu , dosega si funkcionira. Mora da napomenam deka pratkata ne mi doaga direktno vo Makedonija tuku od germanija za germanija. Dosega znaci si tera, ponatamu ako me zabrkaat ,to e to ,pa ke se najdi nekoe care, zdravje.....

WorM

read-only
24 јануари 2010
24
1
Еј супер!

Уште едно прашање - дали ова може само со Виза Електрон или може и со кредитните картици од Тутунска (Виза класик итн.)?

не сум сигурен, али мислам дека само со електрон можи, али најубаво е да прочитаме поискусно мислење

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Па немора да значи дека со другите картички од другите банки нема да може да верификувате PayPal сметка.

Причината што сите отвараат со картичка од Тутунска е тоа што не сме пробале со други картички, односно немав потреба да испробам и со други, таа беше прва и успешно се си работи до денес.

По логиката дека ако картичката е со можност да се купува со истата на интернет може и да се верификува и PayPal, беше причина да пробам и да верификувам PayPal, што логично значи дека е можно и од другите банки истото не само од тутунска и со виза електрон.

Пробајте како мене и ќе дознаете дали и што се може.:bravo:

WorM

read-only
24 јануари 2010
24
1
Па немора да значи дека со другите картички од другите банки нема да може да верификувате PayPal сметка.

Причината што сите отвараат со картичка од Тутунска е тоа што не сме пробале со други картички, односно немав потреба да испробам и со други, таа беше прва и успешно се си работи до денес.

По логиката дека ако картичката е со можност да се купува со истата на интернет може и да се верификува и PayPal, беше причина да пробам и да верификувам PayPal, што логично значи дека е можно и од другите банки истото не само од тутунска и со виза електрон.

Пробајте како мене и ќе дознаете дали и што се може.:bravo:

логично да, али тутунска paypal ја регистрира као словенска банка, бидејќи тутунска и е словенска банка, така да оди преку словенија, не знам за другиве

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
Вака, за кредитни неможе малолетен да има.
За дебитни мислам дека може, прво родител отвара сметка, па вади дебитна, и на таа вади дополнителна дебитна на име на малолетникот.

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Јас пазарам преку VISA дебитна картица. PayPal акаунтот ми е регистриран со моја адреса, само држава Slovenia. На ebay сум си регистриран со моја адреса и материјалните добра ми пристигнуваат на мојата адреса. До сега не сум имал проблем со пратка. Кредитна од VISA не префиќа, мора со MASTER, а јас мојата MASTERCARD ја откажав и ја искршив на парчиња. :D

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Јас пазарам преку VISA дебитна картица. PayPal акаунтот ми е регистриран со моја адреса, само држава Slovenia. На ebay сум си регистриран со моја адреса и материјалните добра ми пристигнуваат на мојата адреса. До сега не сум имал проблем со пратка. Кредитна од VISA не префиќа, мора со MASTER, а јас мојата MASTERCARD ја откажав и ја искршив на парчиња. :D

Интересно ама чудно. Зошто би можело со Виза Електрон (каква што имаш) а не со Виза Класик?

Со Маестро не може - пробав!

Зборувам за картици од НЛБ се разбира.

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
Интересно ама чудно. Зошто би можело со Виза Електрон (каква што имаш) а не со Виза Класик?

Со Маестро не може - пробав!

Зборувам за картици од НЛБ се разбира.

Сигурен си другар дека не можи........мене сега треба да ми дојди маестро.....баш го прашав тој сто ми ја вадеше таму дали че можам со маестро да се регистрирам рече дека можи.

Мене ми мириса работава.........со маестро не можи а виса не даваат...малку ми е сумливо...............

ekonomist

user
17 јуни 2008
1.244
674
VISA не даваат оти НЕМААТ пластики!!! Крајот на февруари ќе се реши тој проблем.
Мислам дека доволно е картичката да може да се користи за меѓународно плаќање за да може некој да се регистрира на Paypal...

Kupe3

hello world
2 јуни 2008
138
1
gOJDO: колку време го користис paypal со верифицирана картичка и адреса под Словенија? Не ти се случило како на други членови да ти побараат скениран документ за идентификација?

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Сигурен си другар дека не можи........мене сега треба да ми дојди маестро.....баш го прашав тој сто ми ја вадеше таму дали че можам со маестро да се регистрирам рече дека можи.

Мене ми мириса работава.........со маестро не можи а виса не даваат...малку ми е сумливо...............

Со маестро не може милион посто. Еве пред мене е, ја пробувам.

Не знам за Виза Класик и за МастерКард, ако има некој нека пробува...

zokipp

hello world
24 јули 2008
146
4
Со маестро не може милион посто. Еве пред мене е, ја пробувам.

Не знам за Виза Класик и за МастерКард, ако има некој нека пробува...
Маестро имаш од тутунска така ?
И мене ми бесе сумливо ама тоа е тоа......
А дали можи да имаш две картички истовремено од една банка маестро и виса?

Gateway

hello world
21 март 2009
103
2
Маестро имаш од тутунска така ?
И мене ми бесе сумливо ама тоа е тоа......
А дали можи да имаш две картички истовремено од една банка маестро и виса?

да можи!

Пробал некој деновиве со верификуван paypal да внеси пари во тутунска банка преку viza electron ? :ermm:
Значи од paypal да внеси пари во банка :rolleyes:

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Дали може некој да ми каже, кои ви се лимитите во пејпал? Кога ќе се регистрираш мислам дека е 1000Е повлекување и 100е праќање. Дали верификацијата ги отстранува овие лимити? (и дали е можна воопшто верификација?)

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Со верификувана картица 3300 долари лимит на трансакции годишно.

За да ги отстраните сите лимити мора да пратите лична карта за верификација.

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Со верификувана картица 3300 долари лимит на трансакции годишно.

За да ги отстраните сите лимити мора да пратите лична карта за верификација.

Одлично. Само мислам дека и тие 3300 долари се така паушално дадени. Ако пробате да испратите поголема сума веднаш (или да повлечете) сигурен сум дека ќе бидете блокирани и ќе ви биде побарана лична карта. Веројатно ако постепено ги користите, тогаш не.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Не е можно затоа што има и друг лимит од 500 долари дневно, така да наеднаш неможеш да префрлиш поголема сума од 500 долари :)

krale

poweruser
6 февруари 2009
2.300
1.396
Не е можно затоа што има и друг лимит од 500 долари дневно, така да наеднаш неможеш да префрлиш поголема сума од 500 долари :)

Е тоа е така веројатно затоа што толку е лимитот за Словенија. Ако се регистираме од друга земја, пример Грција, можеби лимитот е поголем?

Имаше тука такви примери, некои што се регистрирале на Словачка и Грција, па нека пишат какви се тие лимити.

Статус
Затворена за нови мислења.
членови онлајн
мислења
теми
членови

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно