Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

OnePlus паметни телефони - генерална дискусија

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.382
Никаде го нема телефонов а? Ова индијски, кинески верзии не ги бива.. Во Грција освен во котсоволос( кои патем не знам дали враќаат данок) итоа 16/512 никаде на друго место го нема.
Јеботе, телефонов испадна потешко од playstation 5 на времето да најдеш.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Никаде го нема телефонов а? Ова индијски, кинески верзии не ги бива.. Во Грција освен во котсоволос( кои патем не знам дали враќаат данок) итоа 16/512 никаде на друго место го нема.
Јеботе, телефонов испадна потешко од playstation 5 на времето да најдеш.
Купи си го од официјалната страна на oneplus,направи си адреса во Германија со оние сајтовите за шипинг и од таму ќе ти го пратат тука.Ем башка ќе ти стигне за 2-3 недели до дома...Секако ќе ти излезе поскапо него варијантата од Грција...

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.382
Купи си го од официјалната страна на oneplus,направи си адреса во Германија со оние сајтовите за шипинг и од таму ќе ти го пратат тука.Ем башка ќе ти стигне за 2-3 недели до дома...Секако ќе ти излезе поскапо него варијантата од Грција...
950 евра е од Германија. Даноци нешто царина нема ли да платам плус? Враќаат ли данок Германците?
Многу пари испаѓа вака. Преку 1000 евра за телефон што во америка кошта 700е.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
950 евра е од Германија. Даноци нешто царина нема ли да платам плус? Враќаат ли данок Германците?
Многу пари испаѓа вака. Преку 1000 евра за телефон што во америка кошта 700е.
Стварно ептен голема разлика од америчкава страна со европскава/800 долари вс 950 еур...јас сум го гледал изгледа америчкиот сајт...

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.382
Ништо. Чекаме некој да го купи од Ледиком/Мобеликс и да каже дали ја бива индиската верзија или евентуално Плесио да го добијат во Грција.

kirev

senior
31 мај 2010
9.098
7.786

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.382
Good morning. You can visit one of our physical stores to give you a detailed information about the Tax Free.
одговорот од котсоволос :ROFLMAO:

Ali G

hello world
28 мај 2023
219
299
А да си одиш директ во Ледиком и да прашаш дали ќе имаш проблем со бендовите на Индиската верзија? Не би требало да те излажат бидејќи ако те излажат ќе приметиш уште во првиот сат на користење на телефонот, па ќе го вратиш со образложение дека едноставно не е употреблив телефонот. Не верувам да ти прават проблем да го вратиш. (Мада не би ме изненадило и да ти прават хаха) А освен бендовите реално нема што друго да е различно со ЕУ. Веројатно Ледиком најдобро знаат, не верувам да носат телефон во МК а истиот да е неупотреблив на наш пазар, што знам ваљда истражиле пред да го набават.

kirev

senior
31 мај 2010
9.098
7.786
Kakva sporedba? Samo pishav poshto nema pojasnuvanje za tax return na sajtot a ima za vat exemption da si prasha na mail.
Koj ti e problemot?
“ima 24% vat exemption za firmi vo GR, pishi im mail dali i za non EU stranci vazhi” ми е проблемот. Споредба на фирми во ГР (или ЕУ) и “нон ЕУ странци”. И толку е муабетот

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.382
А да си одиш директ во Ледиком и да прашаш дали ќе имаш проблем со бендовите на Индиската верзија? Не би требало да те излажат бидејќи ако те излажат ќе приметиш уште во првиот сат на користење на телефонот, па ќе го вратиш со образложение дека едноставно не е употреблив телефонот. Не верувам да ти прават проблем да го вратиш. (Мада не би ме изненадило и да ти прават хаха) А освен бендовите реално нема што друго да е различно со ЕУ. Веројатно Ледиком најдобро знаат, не верувам да носат телефон во МК а истиот да е неупотреблив на наш пазар, што знам ваљда истражиле пред да го набават.
Немам никаков проблем со тоа меѓутоа нели некој имаше прво напишано на темава дека индијската била иста како глобал сем е-симот, што за мене не е никаков диал брејкер па сеа испадна дека индиската верзија има исти бандови како кинеската и потенцијално не би можел да користа 5г брзини?! Што и не е некаков голем проблем со оглед колку батерија ми троши на моменталниот телефон што го имам со 5г брзини.
Не сум паметен.

Ali G

hello world
28 мај 2023
219
299
Немам никаков проблем со тоа меѓутоа нели некој имаше прво напишано на темава дека индијската била иста како глобал сем е-симот, што за мене не е никаков диал брејкер па сеа испадна дека индиската верзија има исти бандови како кинеската и потенцијално не би можел да користа 5г брзини?! Што и не е некаков голем проблем со оглед колку батерија ми троши на моменталниот телефон што го имам со 5г брзини.
Не сум паметен.
Јас да бев заинтересиран за телефонот би го земал од Ледиком/Мобеликс, мада за вториве рече дека го немаат. И мене не ми е никаков проблем што нема е-сим, а за 5Г-то уште помалце. Имам телефон што поддржува 5Г и го имам ограничено да ми работи само на 4Г. Бенефит од 5г нема никаков, а кога е вклучено троши батерија осетно побрзо.

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Јас да бев заинтересиран за телефонот би го земал од Ледиком/Мобеликс, мада за вториве рече дека го немаат. И мене не ми е никаков проблем што нема е-сим, а за 5Г-то уште помалце. Имам телефон што поддржува 5Г и го имам ограничено да ми работи само на 4Г. Бенефит од 5г нема никаков, а кога е вклучено троши батерија осетно побрзо.
Не сум сигурен но мислам дека исто така фалат и 4г еден или два бенда...

bookoo

hello world
12 декември 2017
246
115
Земен 12R 16/256 пред недела дена од Мобеликс. Ѕвер! Баталив Gcam после долги години, никаков noise на фотки, супер стерео звучници и 120hz екран.
Индиска верзија, мрежата си е топ, не знам зашто толку двоумење има низ коментарите.

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.954
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64
Земен 12R 16/256 пред недела дена од Мобеликс. Ѕвер! Баталив Gcam после долги години, никаков noise на фотки

Кога сакаш ќе ти помогнам да подесиш, па да видиш дали треба или не.

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.382
Земен 12R 16/256 пред недела дена од Мобеликс. Ѕвер! Баталив Gcam после долги години, никаков noise на фотки, супер стерео звучници и 120hz екран.
Индиска верзија, мрежата си е топ, не знам зашто толку двоумење има низ коментарите.
Нема никаков проблем со 5Г мрежа?

Скоти

user
15 октомври 2013
1.281
2.382
Стварно ефтина цена. И по коментари што гледам други што нарачувале и во UK и насекаде по светот никој немал проблем со бандовите. Хммм

Propeller

hello world
5 февруари 2015
214
205
И со царина доаѓа 150 еур поевтин отколку овде. Дефинитивно се исплати.

членови онлајн
мислења
теми
членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно