Wateva!
hello world
- 7 март 2014
- 270
- 324
Не сум сигурен, на гсмарена вика дека Кина и Индија имаат исти бендови, различни од Глобал.Тие се во ред така? Освен е-сим останатото си е се како глобал верзијата?
Не сум сигурен, на гсмарена вика дека Кина и Индија имаат исти бендови, различни од Глобал.Тие се во ред така? Освен е-сим останатото си е се како глобал верзијата?
Купи си го од официјалната страна на oneplus,направи си адреса во Германија со оние сајтовите за шипинг и од таму ќе ти го пратат тука.Ем башка ќе ти стигне за 2-3 недели до дома...Секако ќе ти излезе поскапо него варијантата од Грција...Никаде го нема телефонов а? Ова индијски, кинески верзии не ги бива.. Во Грција освен во котсоволос( кои патем не знам дали враќаат данок) итоа 16/512 никаде на друго место го нема.
Јеботе, телефонов испадна потешко од playstation 5 на времето да најдеш.
950 евра е од Германија. Даноци нешто царина нема ли да платам плус? Враќаат ли данок Германците?Купи си го од официјалната страна на oneplus,направи си адреса во Германија со оние сајтовите за шипинг и од таму ќе ти го пратат тука.Ем башка ќе ти стигне за 2-3 недели до дома...Секако ќе ти излезе поскапо него варијантата од Грција...
Стварно ептен голема разлика од америчкава страна со европскава/800 долари вс 950 еур...јас сум го гледал изгледа америчкиот сајт...950 евра е од Германија. Даноци нешто царина нема ли да платам плус? Враќаат ли данок Германците?
Многу пари испаѓа вака. Преку 1000 евра за телефон што во америка кошта 700е.
Каква ти е оваа споредба… Едно е поврат на ДДВ, а друго се ДДВ правилата за ЕУ фирми. Немаат никаква врска.Kotsovolos vikaat deka ima 24% vat exemption za firmi vo GR, pishi im mail dali i za non EU stranci vazhi.
Kakva sporedba? Samo pishav poshto nema pojasnuvanje za tax return na sajtot a ima za vat exemption da si prasha na mail.Каква ти е оваа споредба… Едно е поврат на ДДВ, а друго се ДДВ правилата за ЕУ фирми. Немаат никаква врска.
“ima 24% vat exemption za firmi vo GR, pishi im mail dali i za non EU stranci vazhi” ми е проблемот. Споредба на фирми во ГР (или ЕУ) и “нон ЕУ странци”. И толку е муабетотKakva sporedba? Samo pishav poshto nema pojasnuvanje za tax return na sajtot a ima za vat exemption da si prasha na mail.
Koj ti e problemot?
Немам никаков проблем со тоа меѓутоа нели некој имаше прво напишано на темава дека индијската била иста како глобал сем е-симот, што за мене не е никаков диал брејкер па сеа испадна дека индиската верзија има исти бандови како кинеската и потенцијално не би можел да користа 5г брзини?! Што и не е некаков голем проблем со оглед колку батерија ми троши на моменталниот телефон што го имам со 5г брзини.А да си одиш директ во Ледиком и да прашаш дали ќе имаш проблем со бендовите на Индиската верзија? Не би требало да те излажат бидејќи ако те излажат ќе приметиш уште во првиот сат на користење на телефонот, па ќе го вратиш со образложение дека едноставно не е употреблив телефонот. Не верувам да ти прават проблем да го вратиш. (Мада не би ме изненадило и да ти прават хаха) А освен бендовите реално нема што друго да е различно со ЕУ. Веројатно Ледиком најдобро знаат, не верувам да носат телефон во МК а истиот да е неупотреблив на наш пазар, што знам ваљда истражиле пред да го набават.
Јас да бев заинтересиран за телефонот би го земал од Ледиком/Мобеликс, мада за вториве рече дека го немаат. И мене не ми е никаков проблем што нема е-сим, а за 5Г-то уште помалце. Имам телефон што поддржува 5Г и го имам ограничено да ми работи само на 4Г. Бенефит од 5г нема никаков, а кога е вклучено троши батерија осетно побрзо.Немам никаков проблем со тоа меѓутоа нели некој имаше прво напишано на темава дека индијската била иста како глобал сем е-симот, што за мене не е никаков диал брејкер па сеа испадна дека индиската верзија има исти бандови како кинеската и потенцијално не би можел да користа 5г брзини?! Што и не е некаков голем проблем со оглед колку батерија ми троши на моменталниот телефон што го имам со 5г брзини.
Не сум паметен.
Не сум сигурен но мислам дека исто така фалат и 4г еден или два бенда...Јас да бев заинтересиран за телефонот би го земал од Ледиком/Мобеликс, мада за вториве рече дека го немаат. И мене не ми е никаков проблем што нема е-сим, а за 5Г-то уште помалце. Имам телефон што поддржува 5Г и го имам ограничено да ми работи само на 4Г. Бенефит од 5г нема никаков, а кога е вклучено троши батерија осетно побрзо.
Земен 12R 16/256 пред недела дена од Мобеликс. Ѕвер! Баталив Gcam после долги години, никаков noise на фотки
Нема никаков проблем со 5Г мрежа?Земен 12R 16/256 пред недела дена од Мобеликс. Ѕвер! Баталив Gcam после долги години, никаков noise на фотки, супер стерео звучници и 120hz екран.
Индиска верзија, мрежата си е топ, не знам зашто толку двоумење има низ коментарите.
Ќе ми напрајш сеа пак да го нарачамZa ovaa cena (579usd) telefonov e no brainer, pa makar i CN version so Global rom.
Колку ќе има царина на ова ?Za ovaa cena (579usd) telefonov e no brainer, pa makar i CN version so Global rom.