Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

On.Net DUO Extreme

StenmarC

lurker
16 април 2007
716
13
stenmarc.blog.com.mk
Еве резултати од speedtest.net од неколку европски сервери. Ако има некој друг екстрим нека сподели...

365931635.png

365932741.png

365934329.png

365934855.png

386ka

poweruser
22 декември 2007
2.382
217
Хух, над мегабајт у секунда... А инаку максималната брзина е мислам 1,2 мегабајти у секунда, така да :bravo:

kamikaza333

hello world
3 јануари 2009
320
58
Кочани
Видев дека имате доста ставено од Duo Extreme ама конечно колку е лимит за сообраќај. Инаку шом пише дека е On Net ISp не ја користе инфраструктурата на Мт.нет бар кај тој што тестирал горе
Еве резултати од speedtest.net од неколку европски сервери. Ако има некој друг екстрим нека сподели...

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.875
34.169
roka.mk
Максималниот сообраќај е 100-150gb со максимална брзина до 9mbps...барем така кај другар до мене...а мене уште не ги имаат пуштено,а опремата ја земав:bravoska:

kamikaza333

hello world
3 јануари 2009
320
58
Кочани
А бидејќи е 2009 дали има во сите градови мрежа и дали има во Кочани??? Ми рекоа дека од Февруари и не сум одел да проверам пак. И лимитот е мал бар 500Гб. На еден друг форум Badijala администраторот рече
Склучив договор на 18 Септември. Опремата ми ја дадоа на 28 Ноември, а ме активираа вчера, па сега другар пресметај...

Се изначекав ама вредеше. БТВ не е неограничен интернетот, стаиле граничник на 1 терабајт , а може и некад ќе ги потрошам...
Извор http://badijala.com/showthread.php?t=184348&highlight=duo+extreme&page=4

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
за куманово уште нема
уште сум на дуо+
али не сум прашувал неколку недели
ке одам деновиве да прашам

иначе да мислам дека е доста повеке од 150 гига симнување

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
да може и затоа и сум на дуо+ чекав едно месец да ме пребацат сосе фиксен
и кога ке дојде екстрим ке се пребацам за ден максиум +

али колку што знам уште нема во куманово:ermm:

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.875
34.169
roka.mk
А модемот ист е...ја колку што знам за плус има друг модем за екстримот е друг:ha:

MetalGear

poweruser
14 април 2007
3.033
550
devforge.mk
јас не земав друг модем, работам на истиот како што бев на солото
d-link от

а за екстрим не знам али тоа е најлесно земање опрема

goran_67

read-only
12 април 2007
23
0
Ајде колеги малку помош од вас-кој има земено DUO EXTREME дефинитивно да каже дали го препорачува пошто е крајно време да се одлучам.Таман ќе се одлучам на префрлање дознавам за луѓе кои се незадоволни, често им паѓала конекцијата и такви зезанции.Некои од форумов се доволно долго приклучени за да можат да дадат препорака.И ме занима дали исти проблеми се повторуваат на ниво на Скопје или зависат од централата на која си приклучен?

Исто ме занима како им функционира фиксниов телефон,има ли проблеми.Овие од Т-хоме со заднава сметка во која начукаа се што можеше дефинитивно ме тераат да барам друго чаре.,
Инаку сум во Карпош 1 и мометално сум на Кејблтел.

Ајде, чекам пресуда!:zbunet3:

daci92

poweruser
4 февруари 2009
2.120
162
Скопје
vo k1 nemaat problemi duo extreme ,imaat vo lisice novo lisice i ajrodrom,jas sum na duo extreme i da ti kazam odlicen e (sea kaj mene pagja od vreme na vreme konekcija potocno ednas do 2 pati vo den po 10 min , ali jas sum pod lisice) ako sakas da zemes jas ti go preporacuvam ,a za tel smetka nemaj gajle kon site ontel broevi ti e besplatno ,a kon drugite operatori imas 300min gratis od niv ,a cenata na povik da ti kazam ne sum ni videl kolkava e otkako ke go potrosis gratisot ,inace fiksniot im e vklucen vo smetkata(okolu 1840den so ddv) ,ne se plakaat dodatni zaebancii i nemas veke obvrski kon t home(ili mk telekomunikacii ,kako sakas)
@386ka
max brzina so koja jas sum simnuval od direkten server i od rs premium e 1.4-1.5Mbs taka da vidi...
@kamikaza333
mislam deka e flat zatoa sto jas vo mesecot trosam preku 60gb,plus go delam so 2ca i oni trosat poveke od mene ,plus serveri pusteni ,pa izracunaj

goran_67

read-only
12 април 2007
23
0
Фала за постот daci92

Се надевам дека уште некој ќе се јави од мојот реон,Карпош и околина за да го потврди ова што го кажуваш.За Н.Лисиче и Аеродром сум слушал луѓе и на ТВ кои се жалеа.
Е сега едни дечки од фирма блиску до мене имаат проблем со он.нет околу 16-17ч. па мораа алтернативно да земат и АДСЛ од т-хоме.Инаку мене ми е важно навечер или во викендите ептен да не падне брзината како на Кејблтел, некогаш мислам дека сум на dial-up а не на кабловски.Пошто сат.рисивер ми е на нет,гледајќи некој кодиран канал одма знам кога е тапа нетот.:pcuenje:

AMD_fan

poweruser
10 ноември 2007
3.646
139
@fatal1ty_
Кај тие што имаат Extreme на тестот кај ISP пишува ON NET ISP, а кај тебе пишува Makedonski Telekomunikacii AD :rolleyes:

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно