Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Одлични зделки и препораки за хардвер

Aowek

user
14 април 2012
1.220
1.183
Прашано. Пуштаат, но многу време му требаше да одговорат на mail (4 дена+-). Тоа што ми го пишаа е во стилот ќе ти ја испратиме пратката, ако не стигне во МК, ќе ти вратиме парите....
Периодов има екстремно многу поплаки од нив. На што се должи не знам.
Поплаки од корисници ?

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
AOC 24" 24G2U5 , 24', Full HD, 75hz (не е 144), IPS, Vesa Mount, Freesync, 3 години гаранција.

Одлично буџет мониторче за home/office конфигурации и entry-level gaming. На сите други места се продава со цена од минимум 11-12000 денари.

ekupi.mk според @DareDevil се фирма-ќерка на Паком и како што налага законот нагласено им е дека има 14 дена за да се врати производот, така да не се некои шалабајзери.

Gucci

lurker
5 јули 2011
873
779
ASUS 24" Wide VG249Q TUF Gaming

106908193_3660740430620974_6732381691670582735_o.jpg

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Баш го видов синоќа и јас... Делува добро на хартија, IPS 144Hz, за добра цена. Не знам колку го бива само

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Конечно почнаа да се продаваат 24 инчни IPS со 144хз за 200евра и кај нас. И во Анхоч имаше еден Msi (14300ден) и BenQ мислам и се повеќе најави за други слични модели. Аман веќе нека се тргнат TN панелите од пазарот.

fuzzjaw

poweruser
13 јануари 2014
2.062
3.832
Конечно почнаа да се продаваат 24 инчни IPS со 144хз за 200евра и кај нас. И во Анхоч имаше еден Msi (14300ден) и BenQ мислам и се повеќе најави за други слични модели. Аман веќе нека се тргнат TN панелите од пазарот.

И во Нексио има, ASUS VP249QGR, за 13,280 денари. IPS, 144Hz, 1080p, 1ms и FreeSync.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.113
14.235
Дечки извинете само да појаснам дека се избришани мислења кои не припаѓаат во темава. Ве молам држете се до неа кога постирате.

Едит: коментарите со копани карти преместени овде:

Оглас за копани карти - дискусија

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.034
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
И во Нексио има, ASUS VP249QGR, за 13,280 денари. IPS, 144Hz, 1080p, 1ms и FreeSync.
ист панел и електроника носат, но Tuf-от секако е подобар, бидејќи се подесува по висина и се ротита за разлика од другиот

Последна промена:

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.614
6.054
Битола
Од ComputerUniverse ќе купувам монитор за себе и споредував цени. Ми излегоја два нов јапонски бренд монитори коишто на хартина се доста добри а имаат доста ниски цени за тие особини. На интернет читав, луѓе кажуваат на некој му се годеле на некој не, ама ако би бил со ограничен буџет, би ризикувал.

https://iiyama.com/gl_en/compare

https://www.computeruniverse.net/en/c/computer-office/monitors-2?sortBy=Prod-ComputerUniverse_price_asc&range[facets.Bilddiagonale.valuesDisplayOrder]=148:150&range[facets.MaximaleRefresh-Rate.valuesDisplayOrder]=7:&refinementList[facets.Aufl%c3%b6sung.values][0]=3440 x 1440

За карактеристиките што ги нудат, 34 Ultrawide, VRR Tech, 1440p, 144Hz, РЕКЛАМИРАН response rate 1ms, едниот IPS другиот VA, едниот 467 евра другиот 499 евра, сметам дека се многу добар облог. Следниот IPS панел со овие карактеристики е постар модел од LG UltraGear по цена од 767 евра.

Jaс лично ќе одам на безбедно со проверен бренд, но за некој што е на ограничен буџет можеби е добра идеја. Секако онлајн има доста рецензии може да се прочита.

Последна промена:

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.829
Од ComputerUniverse ќе купувам монитор за себе и споредував цени. Ми излегоја два нов јапонски бренд монитори коишто на хартина се доста добри а имаат доста ниски цени за тие особини. На интернет читав, луѓе кажуваат на некој му се годеле на некој не, ама ако би бил со ограничен буџет, би ризикувал.

https://www.computeruniverse.net/en/c/computer-office/monitors-2?sortBy=Prod-ComputerUniverse_price_asc&range[facets.Bilddiagonale.valuesDisplayOrder]=148:150&range[facets.MaximaleRefresh-Rate.valuesDisplayOrder]=7:&refinementList[facets.Aufl%c3%b6sung.values][0]=3440 x 1440

За карактеристиките што ги нудат, 34 Ultrawide, VRR Tech, 1440p, 144Hz, РЕКЛАМИРАН response rate 1ms, едниот IPS другиот VA, едниот 467 евра другиот 499 евра, сметам дека се многу добар облог. Следниот IPS панел со овие карактеристики е постар модел од LG UltraGear по цена од 767 евра.

Jaс лично ќе одам на безбедно со проверен бренд, но за некој што е на ограничен буџет можеби е добра идеја. Секако онлајн има доста рецензии може да се прочита.
Данок уште е 5% на монитори? Со озлогласениов микроорганизам, изгледа и мене единствена опција ми останува ComputerUniverse :/

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.150
3.023
Данок уште е 5% на монитори? Со озлогласениов микроорганизам, изгледа и мене единствена опција ми останува ComputerUniverse :/
5% е за монитори. @DareDevil баш му стигнаа мониторите од computer universe, рачунај 5% ДДВ и за поштенски услуги 100тина денари се давачките, ама види прво кај нас што има

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.829
5% е за монитори. @DareDevil баш му стигнаа мониторите од computer universe, рачунај 5% ДДВ и за поштенски услуги 100тина денари се давачките, ама види прво кај нас што има
Нема кај нас тоа што барам. Најдов во Vision Studio, во Бугарија и во Шведска ама тешко да нè примат било каде во скоро време...

smole

poweruser
18 април 2007
3.902
4.582
Нема кај нас тоа што барам. Најдов во Vision Studio, во Бугарија и во Шведска ама тешко да нè примат било каде во скоро време...

Мислам дека @toshex имаше нарачувано од Visionstudio да му донесат некои што носат ствари од Икеа во МК...

causevd

hello world
4 октомври 2011
472
422
causevd's setup  
Processor & Cooler
Intel Core i7-4790K 4.0GHz Quad-Core Processor
Motherboard
Asus Z97-DELUXE(NFC&WLC) ATX LGA1150 Motherboard
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB 3.5" 7200RPM & Corsair Force LE 240GB 2.5" SSD
PSU
Cooler Master 650W 80+ Gold Certified Fully-Modular ATX Power Supply
RAM
G.Skill Sniper Series 16GB (2 x 8GB) DDR3-2400
Video card
Asus GeForce GTX 980 Ti 6GB STRIX Video Card
Case
Fractal Design Define R5 (White) ATX Mid Tower Case
Mouse
MSI Clutch GM50
Keyboard
G Skill KM570X
Monitor
IIyama G-master GB2488HSU-B3
OS
Windows 10 Pro

Јас имам IIyama G-master GB2488HSU-B3 монитор. Го земав тука од Нексио во 2017 за 17,900 со 2 години гаранција.

Мониторот е супер, малце има посветли бои но сепак тоа се прилагодува. Се подесува исто висина како сакаш и е перфектен за гејминг, ма да јас повеќе го користам за работа така да немам мака.

Од кога ми истече гаранцијата, се појави зелена линија на горниот дел од екранот (баш кога ке отвориш browser во УРЛ барот кај што треба да пишеш адреса на сајт, таму беше линијата) од едниот крај до другиот. Не беше баш толку впечатлива но на пример кога користев дарк мод се приметуваше по малце, додека пак на деј лајт мод не се гледаше уопште. И после неколку месеци да речам од прилика 3-4 месеци исчезна линијата и од тогаш се е пак во нормала.

Rikimaru

Даскал
26 март 2016
3.614
6.054
Битола

Би одела до Шведска за монитор? xD

Јас имам IIyama G-master GB2488HSU-B3 монитор. Го земав тука од Нексио во 2017 за 17,900 со 2 години гаранција.

Мониторот е супер, малце има посветли бои но сепак тоа се прилагодува. Се подесува исто висина како сакаш и е перфектен за гејминг, ма да јас повеќе го користам за работа така да немам мака.

Од кога ми истече гаранцијата, се појави зелена линија на горниот дел од екранот (баш кога ке отвориш browser во УРЛ барот кај што треба да пишеш адреса на сајт, таму беше линијата) од едниот крај до другиот. Не беше баш толку впечатлива но на пример кога користев дарк мод се приметуваше по малце, додека пак на деј лајт мод не се гледаше уопште. И после неколку месеци да речам од прилика 3-4 месеци исчезна линијата и од тогаш се е пак во нормала.

Би ризикувал да бев на ограничен буџет, ама бидејќи го вреднувам мониторот за најважен дел од системот и присобрав некој денар, планирам да земам поквалитетен UltraGear NanoIPS од LG. НО, зачуден сум од цената и зошто им е толку ниска. Треба да проверам кој им ги прави панелите.

Последна промена:
членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно