Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Нови модератори 2019 [Завршено]

Гласање за нов модератор

• JunkieMKD

Гласови: 51 16,8%
  • shifty

Гласови: 205 67,4%
  • Pulse

Гласови: 64 21,1%
  • -={K-O-R-U-N}=-

Гласови: 65 21,4%
  • tupacan

Гласови: 26 8,6%
  • steff_maja

Гласови: 31 10,2%
  • M.Pix

Гласови: 188 61,8%

• Вкупно гласале
    304
  • Анкетата е затворена .
Статус
Затворена за нови мислења.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.786
33.903
roka.mk
Предвидено со новите измени на проектот it.mk, се појави и потреба од нови модератори кои ќе управуваат со содржината на форумот.
Доколку се сметате за некој кој може добро да се снајде со оваа обврска/привилегија и некој кој е креативен и често на форумов, зошто да не бидете дел од оваа заедница но како уредник на истата.
Ние имаме одредени услови кои е пожелно мора да ги исполните за да бидете модератор.

Услови:
1. Да бидете најмалку 2 години член на форумов
2. Да не сте биле банирани ни предупредувани никогаш.
3. Да имате идеи за подобрување на содржината на форумот и вие самите да придонесувате за истата.
4. Да знаат добро да ги водат дискусиите во вистински правец.
5. Да има доволно време за оваа задача.

Обврски:
1. Колегијалност
2. Толеранција
3. Времно да реагирате на сите предизвици кои ги нуди заедницата
4. Објективност
5. Посветеност
6. Лојалност

Што нудиме:

1. Целосен пристап до вип делот на форумот каде можете активно да учествувате во сите дискусии што се водат таму, како и да ги кажете сите идеи и предлози и да побарате мислење/помош за некоја модераторска акција.
2. Комплетни модераторски пермисии на целиот форум
3. Можност за Self-improvement

4. Загарантирано добри колеги кои секогаш се расположени за дружење и кафана :)

Пријавувањето ќе трае до 08.04.2019 кога ќе биде затворено.
Одбирањето ќе биде во две фази:
1. Администтрација прави селекција на кандидати кои ги исполнуваат сите услови да бидат дел од тимот (доколку има малку кои ги исполнуваат условите ќе бидат разгледани и оние кои не исполнуваат некој од погоре наведените услови).
2. Одкако ќе бадат одбрани и исфилтрирани кандидатите ќе биде поставена јавна анкета во која вие ќе можете да гласате одреден период.
Првите двајца кои ќе имаат најмногу гласови ќе бадат поставени за модератори (и ќе ми ибде објаснето се како функционира и нивните задачи), останатите ќе бидат во листата ако затребаат понатака.

Одбраните модератори ќе бадат во тест фаза каде што ќе биде набљудивана нивната работа, доколку за одреден период се испостави дека не се доволно добри ќе бидат отстранети.

Аплицирање:
Сите заинтересирани, ќе ги замолам да ја пополнат формава најдоцна до 08.04.2019 и да внесат точни податоци со цел да можеме да ги провериме нивните логови.

П.С кандидатите кои ќе пишат прватна порака на некој од админи/модератори нема да биде разгледана. Ќе се разгледуваат само кандидатите кои точно ќе ја пополнат формата за модерирање.

П.П.С
Ви стојам на располагање за сите прашања поврзани со повикот. Пишете во темава и ќе добиете одговор најбрзо што е можно.

Со почит,
it.mk

HardCorec

poweruser
4 ноември 2013
3.599
5.545
dominion.mk
HardCorec's setup  
Processor & Cooler
Intel i5 12400F
Motherboard
Asus B85 Pro Gamer
Storage
SSD Kingston 2TB
PSU
Cooler Master B500
RAM
HyperX Beast 4x16gb
Video card
GTX 1660 Super
Case
Cooler Master HAF
Mouse
Asus Echelon
Keyboard
Cooler Master Storm
Monitor
Philips 276E
OS
Windows 10 Pro 64bit

Pane24

GpuHardware
31 октомври 2012
6.483
7.746
Скопје
www.facebook.com
Не, бидејќи ке направиш геј заедница :p (sorry за офтопик, сечи Симо)
Дај боже да станам модератор има цените што ке ги пишеш на оглас да ти ги изменам за дупло помалце.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.786
33.903
roka.mk
Дај боже да станам модератор има цените што ке ги пишеш на оглас да ти ги изменам за дупло помалце.
Знам дека се шалиш но добро е да го знаат сите:
Имаме лог за секоја акција што ја прави модераторот, доколку нешто прави погрешно од она што треба ќе се дознае инстантно!

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

Mao

user
5 јуни 2007
1.339
1.094
Mao's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 9 3900X + BeQuiet Dark Rock Pro 4
Motherboard
Asus Rog Strix B450-F Gaming
Storage
Samsung Evo Plus 970 M2 nVME SSD
PSU
CM 850W M2 Silent Pro
RAM
Kingston Predator/Fury 32GB 3200Mhz
Video card
Asus Rog Strix 1070 8GB
Case
DeepCool Mattrex RGB
Mouse
Logitech G502 Hero
Keyboard
Cooler Master MK750
Monitor
Alienware 25" 240hz
OS
Win 10 Pro
Ја би се пријавил за редар ако може, за модератор има други позаслужни :D

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.786
33.903
roka.mk
Освежување ако не сте ја виделе темата а сакате да се пријавите.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.786
33.903
roka.mk
Пријавувањето е завршено. Апликациите ќе се разгледаат од администрацијата и наскоро ќе сее отвори анкета во која можете да гласате

gOJDO

sensei
23 јануари 2008
11.065
19.033
Skopje
www.insomnia.mk
gOJDO's setup  
Processor & Cooler
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Motherboard
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&#BGP5555PGBB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Storage
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#G5YY5PB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
PSU
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&GY!^:~7JJJJ??77777??JJY5PGB#&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
RAM
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@#5!: ..:^~~!7??JYYYYJJJJJJYYPG#&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Video card
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&5!. .^!?YPB&&@@@@@@@@@#B#@@@@@@@@@@&&&@@@@@@@@@@@@@@@@@
Case
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@&P7. :?5G#@@@@@&BGB@@@@@@@@PPP&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mouse
@@@@@@@@@@@@@@@@@G7:.~. ^5@@@@@@@@&P5P#@@@@@@BPPG@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Keyboard
@@@@@@@@@@@@#&@@@@@@@@@@@@@@&BY7~^^!7YPGBBB#&&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Audio
@@@@@@@@@@@@@@#Y~~JG&@#Y^ .7G&@@@@@#PPPGB#BBP5PG&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Monitor
@@@@@@@@@@@@&PJ5#@@@@@@@@BY~. :75B&@@@&BGPPPPGB&@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Право на жалба има ли за тие чии апликации се одбиени?

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Пријавувањето е завршено. Апликациите ќе се разгледаат од администрацијата и наскоро ќе сее отвори анкета во која можете да гласате

Технички, пријавувањето би требало да трае и денес. Јас сега ја гледам темава и би сакал да се пријавам за модератор.

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.786
33.903
roka.mk

Технички, пријавувањето би требало да трае и денес. Јас сега ја гледам темава и би сакал да се пријавам за модератор.
технички друже темата е отворена пред 18 дена, чим не си успеал да ја видиш и покрај тоа што на 28.03 направив и бамп за тие што не ја виделе да ја видат, немаше да ја видиш ни сега да не пишев во неа. Технички дали мислиш дека би успевал да модерираш теми на време?

Ти благодарам за заинтересираноста да бидеш модератор. Пријавувањето е завршено неколку часа порано бидејќи немаше нови пријави веќе 10 дена.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Што е битно дали темата е отворена 18 или 180 дена кога ни самиот не знаеш со датите да менаџираш. Пишано е дека трае до денес што се подразбира до 08.04 во 23:59 часот, а не во 9 сабајле затоа што немало нови пријави веќе 10 дена. Рокот што е пишан е тој, а не до 07.04, па на 08.04 сабајле да пишуваш дека е затворено.

И каква врска има мојата способност за менаџирање на теми кога ни самите не знаете да изменаџирате еден обичен рок?

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.511
До 08.04 не подразбира и 08.04.
До 08.04 значи завршува на 07.04 23:59:59.
До е мала заграда во математика.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
До 08.04 не подразбира и 08.04.
До 08.04 значи завршува на 07.04 23:59:59.
До е мала заграда во математика.

Нешто си грешка.
До го опфаќа и датумот после до.

Слабо со рокови, тендери, огласи и слично а?

bonus - Оглас

Доколку сте заинтересирани за позицијата и ги исполнувате условите од огласот, ве охрабруваме да аплицирате најдоцна до 10.04.2019 година, на следниов е-маил: [email protected] со назнака:Референца Бр. 004/2019 - Референт за банкарски операции во Скопје.

Наградно прашање - до кога трае огласот?

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.786
33.903
roka.mk
Биди реален према себе не мораш према нас. Уште месец дена да стоеше огласот ти немаше да го видиш ко што не си го видел изминатите две ипол недели. Да не пишев во него немаше ни сеа да го видиш.

Balanar

Баниран/a
6 декември 2016
1.066
1.220
Биди реален према себе не мораш према нас. Уште месец дена да стоеше огласот ти немаше да го видиш ко што не си го видел изминатите две ипол недели. Да не пишев во него немаше ни сеа да го видиш.

Па реков и претходно - тотално е небитно кога сум го видел огласот.

Треба да трае и денес до 23:59, ама ова е приватен форум, огласов е доброволен и не планирам да изигравам Калимеро. Само смешно е малку да барате кандидатите да потполнуваат форми, еден куп услови и обврски, а не може да се испочитува еден обичен рок (или не се знаат вакви основни работи). И наместо да се извиниш и да го продолжиш рокот - ти продолжуваш со ад хоминем однесување кон мене.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.069
14.167
Забелешката е на место зашто може да има мала недореченост околу датата. Но јас мислам дека не е толку страшно.

Огласот траеше до денот во објавата. Испочитувано е дека ќе биде затворен на 8ми.

Можеби требаше да чекаме до крај на работно време. Можеби до 23:59:59. Но одлучивме дека нема потреба зашто немаше пријави долго време. Убеден сум дека се пријавија сите што имаа интенција и се надеваме дека членовите ќе направат добар избор.

spiritBreaker

LaravelMaster
27 октомври 2015
3.830
4.973
Писти Охту
Кога ќе биде гласањево? Не го прајте само во недела ве молам... :) хахах мала шала :)
Инаку, повеќедневно ќе е или само еден ден ќе се гласа?

Статус
Затворена за нови мислења.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно