theKatmer
hello world
- 10 јули 2022
- 106
- 112
Па не си избрал точна држава, на едното пишува со и без данок.Еве ги најдов скриншотовите од пред 2 дена, цената на се е зголемена.. Не само на продуктот кој што го гледав.
Погледнете го атачментот 121659Погледнете го атачментот 121660
Мислењето е автоматски споено:
Толку е и кај мене
Инкогнито со ВПН а другото си е регулар без логиран акаунт.Сум проверил цена на еден и на друг пребарувач во ист момент, на тој што имав колачиња повеќе пати отворен продуктот цената беше 10% поголема од на приватниот пребарувач, исто така се логирав на приватниот да не е до доставата нешто да видам, не беше до тоа.
Споделувам мое искуство проверено неколку пати, не мора да верувате ама таа е вистината.. алгоритмот така им работи.
Еве ги најдов скриншотовите од пред 2 дена, цената на се е зголемена.. Не само на продуктот кој што го гледав.
Толку е и кај мене
Провервај дали е МК како држава за испорака секогаш, ако имаш incl. VAT значи не е.Еве ги најдов скриншотовите од пред 2 дена, цената на се е зголемена.. Не само на продуктот кој што го гледав.
Толку е и кај мене
Навикнат од кај нас така да ти прат, посебно и од Wizzair и толку хахах. Два пати карта проверив за Германија преку Wizz, 50% скокна.. отвори инкогнито, оп нормална еНе забележав државата, на двете сум логиран со ист акаунт па си реков државата си е на место.. Во право сте иначе сега видов таман е немаат таков алгоритам многу на лошо умот ме тера![]()
Ако нешто сум научил од македонијава наша е не верувај никомуНавикнат од кај нас така да ти прат, посебно и од Wizzair и толку хахах. Два пати карта проверив за Германија преку Wizz, 50% скокна.. отвори инкогнито, оп нормална е![]()
Што порача - пиши не се срами - или сакаш да не изненадишАко нешто сум научил од македонијава наша е не верувај никомуУствари цел свет е ист..
Напраив нарачка вечерва од CU, па да видиме ајде сега за колку време ќе ми стигне.
Мислам дека се зафркнав што не зедов 5600x ама нема преправање сегаШто порача - пиши не се срами - или сакаш да не изненадиш![]()
Одличен избор - матична и од 1000е да земеш - ништо подобрувања нема да видиш. (Јас гледаш во профилот 5600Х на В350 матична возамМислам дека се зафркнав што не зедов 5600x ама нема преправање сега
Има царински тарифник, треба да си провериш. Во глобала 5% на компјутерски делови, со одредени исклучоци за кои треба да си провериш таму.Дечки малку оф-топик прашање, сигурно се дискутирало до сега по други теми/подфоруми. Како се одредуваат царински трошкови, пример еве сакам да нарачам нешто од Computer Universe во вредност од 150-200е.
Tака, на компјутерски делови и компјутери е 5%, за телефони е 18%. И напојувањата се компјутерски делови, ама некој лепотан во царина (со IQ помал или еднаков на двеве ДДВ стапки) сметал дека напојување можело да се користи на напојувања на други уреди освен компјутери (go figure).Дечки за телефони 18 посто е даночната стапка?
Исто и за напојувања така?
Тоа е најверојатно затоа што не постои само компјутерско напојување, т.е. може да се искористи и во други цели иако примарната намена му е компјутер. Дополнителна збунка им направија со модифицираните напојувања за ASIC мајнери кои се воедно и компјутерски и за други цели, па во недостатокот на IQ како што рече, се прават забуни, како и недореченоста и нецелосните или двосмислени закони кај нас. Технолошки сме многу заостанати во секоја сфера нажалост, ама тоа е веќе друг муабет.сметал дека напојување можело да се користи на напојувања на други уреди освен компјутери
Вкупно цена на транспот+цена за лаптоп - па на тоа 5% .Да се надоврзам, за лаптоп од 1200 евра со транспорт, само 5% ДДВ ќе наплатат или на тоа има и царина посебна ставка па после 5% ДДВ?
Па евтино е тоа тогаш, да не речам џабе.Вкупно цена на транспот+цена за лаптоп - па на тоа 5% .
Си има поназад во темата, над 800 евра каква постапка си има. Не е само ДДВ 5%, си има шпедиција итн ...Да се надоврзам, за лаптоп од 1200 евра со транспорт, само 5% ДДВ ќе наплатат или на тоа има и царина посебна ставка па после 5% ДДВ?
За шпедицијата читав, не е проблем тоа. Мислев дека има царина плус 18% ДДВ, шпедицијата не е голем трошок.Си има поназад во темата, над 800 евра каква постапка си има. Не е само ДДВ 5%, си има шпедиција итн ...
Лаптоп има само 5% ДДВ и 0% царинска стапка.Мислев дека има царина плус 18% ДДВ
Напајање е 18%,ама ако најдеш некоја промоција каде што има, пример, графиќка + напајање, и напајањето е гратис (фиктивно, нели, никој не дава гратис ништо) онда ќе си платиш 5% на целиот пакет, само треба да приложиш документ дека е "гратис"Дечки за телефони 18 посто е даночната стапка?
Исто и за напојувања така?
SSD M.2 1TB WD Green SN3000 NVMe Gen4 5000MB/s WDS100T4G0E
8.940,00 ден
WEB CAMERA LOGITECH MX BRIO 4K/30fps USB Type-C, Grey, 960-001554
15.270,00 ден
USB Flash Drive 3.2 Gen1 32GB INTENSO TWIST LINE, USB-A&USB-C, 3539480
570,00 ден
NET ROUTER WIRELESS DUAL BAND AC1200 4G LTE CUDY LT500D, w/4 antennas, 1x WAN/LAN port, 3x LAN ports, LT500D
3.950,00 ден
HDD 3,5" 12TB WD PURPLE PRO 7200RPM 512MB 24x7 SATAIII WD122PURP
30.120,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден