Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

најдобра банка во мк?

Viko

hello world
28 јуни 2022
321
295
стариов ми вика овие Халк преку пошта наплаќале 80 денари за сметка плаќање.
Тоа е цена на готовински налог (уплатница) од 60-100+ денари
Мислењето е автоматски споено:

Убо. Ќе одам само за да ја подигнам. Не одам за да потпишам барање. Имам потпишано пред ехехехе години...
Претпоставувам за Master World станува збор ако можат за џабе да ти ја изработат ќе ти биде супер хаха пошто ја покачија од 4000 на 6000

Последна промена:

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.372
2.795
Тоа е цена на готовински налог (уплатница) од 60-100+ денари
Мислењето е автоматски споено:

Претпоставувам за Master World станува збор ако можат за џабе да ти ја изработат ќе ти биде супер хаха пошто ја покачија од 4000 на 6000

Пљачка права. Сметката 550 денари тие бараат 80 у пошта.

Viko

hello world
28 јуни 2022
321
295
Пљачка права. Сметката 550 дрнари тие бараат 80 у пошта.
Отвараш ПП30 налог во онлајн банкарството твое (ако нејќеш да се замараш со апликации, веб-страни…) пополнуваш инфо го зачувуваш како шаблон секој месец менуваш инфо и сума. 5 секунди работа ни човекот да се малтретира, ни провизија да плаќа

lumibi

hello world
5 јуни 2008
270
77
Комерцијална Банка го имплементирал Visa Direct на својата мобилна апликација но не е пуштена во употреба сеуште, се чека другите банки да ја имплементираат истата, кој ја има апликацијата нивна веќе има добиено нотификација. Но, мислам дека ќе биде само за картички Visa од издадени од македонски банки. Да е и за странски Виса картички тогаш во прашање се брзите трансфери на пари!

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.497
572
Користам и ProCredit и ТТК

ProCredit мене ми се допаѓа што уште од кога направив договор за нивно користење ми вклучија и апликација да користам додека пак застарениве ТТК мора да потражиш барање за да може да користиш.

Банкиве на ProCredit од пред некоја година се така добро средени да банкоматите им се внатре и може да влезеш и кога во банката не работи никој вработен. Не си надвор на сонце летно време, ни зимно време да ти мрзнат рацете додека подигаш пари.

ТТК дури и самиве банки се застарени внатре баремколку што ги гледам често оние во Тетово. Да не пишувам за апликацијата нивна.

Колку и да има неуки во државава што од помлади и стари луѓе сепак мора да се модернизираат банките, да се воведува и прифаќаат новиве технологии. Не е нормално банкиве уште да имаат банкомати со пикање на картичка во дупката за да ти ја вчита картичката и кога ќе погрешиш неколку пати пин да ти остане во банкомат картичката.

Viko

hello world
28 јуни 2022
321
295
Користам и ProCredit и ТТК

ProCredit мене ми се допаѓа што уште од кога направив договор за нивно користење ми вклучија и апликација да користам додека пак застарениве ТТК мора да потражиш барање за да може да користиш.

Банкиве на ProCredit од пред некоја година се така добро средени да банкоматите им се внатре и може да влезеш и кога во банката не работи никој вработен. Не си надвор на сонце летно време, ни зимно време да ти мрзнат рацете додека подигаш пари.

ТТК дури и самиве банки се застарени внатре баремколку што ги гледам често оние во Тетово. Да не пишувам за апликацијата нивна.

Колку и да има неуки во државава што од помлади и стари луѓе сепак мора да се модернизираат банките, да се воведува и прифаќаат новиве технологии. Не е нормално банкиве уште да имаат банкомати со пикање на картичка во дупката за да ти ја вчита картичката и кога ќе погрешиш неколку пати пин да ти остане во банкомат картичката.
Прокредит многу ја хејтаат ради тоа што има 0,5% провизија на секоја трансакција во валута различна од денар, меѓутоа тоа е сосем незабележително и горе долу секоја банка си го наплаќа преку конверзијата на валута. Не сум клиент на Прокредит ама сигурно не е полошо од конверзијата на Халк...

Со Халк картичка во Србија платени 1524 РСД (799-801 мкд) типците ми наплаќаат 822 денари... Стопанска на 2100 и нешто МКД потрошени исто во Србија ми наплати +10/15 денари а ако одиме по математиката на Халк тоа ќе беа +70 МКД...

krema

OG
24 јуни 2009
15.766
15.850
youtu.be
Со Халк картичка во Србија платени 1524 РСД (799-801 мкд) типците ми наплаќаат 822 денари... Стопанска на 2100 и нешто МКД потрошени исто во Србија ми наплати +10/15 денари а ако одиме по математиката на Халк тоа ќе беа +70 МКД...
Ќе си сметаш по среден курс на банката и таман ќе дојде математиката.

M@RKO

user
3 јуни 2009
1.497
572
Прокредит многу ја хејтаат ради тоа што има 0,5% провизија на секоја трансакција во валута различна од денар, меѓутоа тоа е сосем незабележително и горе долу секоја банка си го наплаќа преку конверзијата на валута. Не сум клиент на Прокредит ама сигурно не е полошо од конверзијата на Халк...

Јас картички не користам за плаќање, освен за сметки. ProCredit највеќе ми е за штедна сметка во евра ставам. ТТК највеќе за плати, фискални поврат ДДВ и сметки ако треба да се плати.

Viko

hello world
28 јуни 2022
321
295
Mал апдејт за ProCredit, тие три бесплатни повлекувања се за трансакции само до 4000 денари, за поголема сума без провизија само од нивен банкомат. Трагикомедии.
Не е точно, со оваа понуда што ја имаат 1 година бесплатно сметка, онлајн банкарство и картичка искрено топ избор моментално.
Со исклучок на тоа што немаат известувања за приливи и одливи преку апп на телефон и мора да се проверува ако очекуваш некој прилив…

Атачменти

• IMG_3343.jpeg
    IMG_3343.jpeg
    216,8 KB · Прегледи: 61

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.425
1.653
Не е точно, со оваа понуда што ја имаат 1 година бесплатно сметка, онлајн банкарство и картичка искрено топ избор моментално.
Со исклучок на тоа што немаат известувања за приливи и одливи преку апп на телефон и мора да се проверува ако очекуваш некој прилив…
Мислам дека имаат, само ќе треба да си доплаќаш дополнително по 2ден/смс или така нешто беше.

DonFrozex

user
9 јуни 2011
1.425
1.653
Автоматски им е уклучено?
мислам не, јави се прашај си најдобро.
јас кога праев downgrade од 300 на 60мкд / месечно ми спомнаа „ама ќе треба да ти наплаќаме Х денари за секој sms вака...“ - и реков изгаси го и тоа - они ОК..

• ми се допаѓа
Реакции: Viko

Viko

hello world
28 јуни 2022
321
295
Као сфаќам и безбедност и сѐ тоа, ама ОТП на плаќање од 4$…

Атачменти

• 87C07287-C933-43A5-AD9C-E598B64B4AAF.jpeg
    87C07287-C933-43A5-AD9C-E598B64B4AAF.jpeg
    139 KB · Прегледи: 56

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.317
1.552
Skopje
Стопанска банка преку нивниот сајт за електронско банкарство дава можност за активирање на VISA DIRECT услугата

Ако ова „наскоро“ не е 2 години, ондак услугава ќе биде добра опција за трансфери со странство. Иначе без тоа, џабе им е, ништо ново...

visastr.png

kosmos78

lurker
9 јули 2023
773
860
Тоа „наскоро” ти значи минимум октомври, за кога е предвидена имплементацијата на СЕПА, зошто токму СЕПА ќе го олесни и практично овозможи трансферот со странство.

Alex3

hello world
20 декември 2018
225
267
Ако ова „наскоро“ не е 2 години, ондак услугава ќе биде добра опција за трансфери со странство. Иначе без тоа, џабе им е, ништо ново...

Погледнете го атачментот 151213
цело сабајле на јутуб излегуваат реклами за виза директ на македонски, за трансфери дома и во странство. сигурно не рекламираат 2 години пред имплементација, веројатно ќе биде како што пишува во постот над мене (се чека СЕПА)

Gilfoyle

lurker
10 септември 2009
572
2.037
Некој заборавил да стави robots.txt no crawl Google, anyway слики од новата апликација на Комерцијална.

ZykmxoN.png

zJ5AhCG.png

4iN2t9z.png

d5MPyIa.png

Предпоставувам дека чим страницата е спремна значи дека ќе ја видиме за брзо во живо. Бар така се надевам :) Оти старава апликација е веќе очобол.

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.343
1.358
Значи уште стопанска ќе остане со апликацијата у камено доба.

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.433
5.590
Некој заборавил да стави robots.txt no crawl Google, anyway слики од новата апликација на Комерцијална.

ZykmxoN.png

zJ5AhCG.png

4iN2t9z.png

d5MPyIa.png

Предпоставувам дека чим страницата е спремна значи дека ќе ја видиме за брзо во живо. Бар така се надевам :) Оти старава апликација е веќе очобол.
А има ли број од Николина? :D

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно