Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

најдобра банка во мк?

aleksandarmio

hello world
1 ноември 2023
68
66

Атачменти

• Screenshot_20250523_174759_Facebook.jpg
    Screenshot_20250523_174759_Facebook.jpg
    498 KB · Прегледи: 70

Alex3

hello world
20 декември 2018
225
266
Ова го имаше од сајтот на СТБ па го снема, денес на фб ми излезе ваква спонзорирана објава
имаше некој текст за виза директ пред некој ден некаде по домашниот интернет, веројатно за ова нешто се спремаат

Viko

hello world
28 јуни 2022
321
295
Интересно ако има заинтересирани

Атачменти

• 1748355938062.png
    1748355938062.png
    2,9 MB · Прегледи: 95

kirev

senior
31 мај 2010
9.138
7.820
ShitPay до ден денес не ми функционира мене, пробано со 3 телефони.
HalkPay ми се деинсталирал (лонг стори) и два дена се борам да го реинсталирам - на крај им свртив на Хелп 023296330 и ми викаат „е, да, не работи, нешто инсталираат, ама може да се додаде картичката во Гугле Волет!!!“. Đe me nađe!
Се идентифицирав, им кажав дека сакам и двете - во текот на утрешниот ден ќе можам да ги додам. И нели прашав за Епл пеј - тоа немаме... Емтое гајс.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.812
4.527
Неготино
HalkPay ми се деинсталирал (лонг стори) и два дена се борам да го реинсталирам - на крај им свртив на Хелп 023296330 и ми викаат „е, да, не работи, нешто инсталираат, ама може да се додаде картичката во Гугле Волет!!!“. Đe me nađe!
Се идентифицирав, им кажав дека сакам и двете - во текот на утрешниот ден ќе можам да ги додам. И нели прашав за Епл пеј - тоа немаме... Емтое гајс.
Кај мене уште не дава Виза Платинум да додадам.
Screenshot_2025-05-27-16-46-06-638_com.google.android.gms.jpg

Дали тоа значи дека можам утре или треба и јас да ѕвонам? :D

kirev

senior
31 мај 2010
9.138
7.820
Кај мене уште не дава Виза Платинум да додадам.
Погледнете го атачментот 150716

Дали тоа значи дека можам утре или треба и јас да ѕвонам? :D
Да ѕвониш. Пријави квар и прашај дали е твојата картичка додадена бидејќи Халк пеј не работи.... Тенк ми лејтер
Мислењето е автоматски споено:

Праша?

Последна промена:

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.812
4.527
Неготино
Да ѕвониш. Пријави квар и прашај дали е твојата картичка додадена бидејќи Халк пеј не работи.... Тенк ми лејтер
Мислењето е автоматски споено:

Праша?
Не, ќе ѕвонам за околу саат време некаде, да се приберам од работа.

@kirev ко за беља, успеа ова додека ѕвонев.
Screenshot_2025-05-27-17-51-31-651_com.netcetera.hkb.app.jpg

Арно ама, дадичката ме извести дека апликацијата веќе не работи бидејќи се мигрираат на Google Pay.
Викам дали може да додадам картичка? - ќе можеш за кратко ми вика.
Толку беше, не ми понуди опција за утре. Си имал среќа ете ама јас ќе си почекам.

Последна промена:

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.812
4.527
Неготино
1000007112.jpg

Кај мене е ова на MasterCard, онаа што можеш да вадиш пари на било кој банкомат.
За визата ми дава terms of agreement, на оваа директ ова.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.374
12.016
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Во недостаток на време, отрчав набрзинка до Комерцијална Лептокарија да платам сметка за одржување на влезот. Ја давам сметката и ми дава уплатница, вика мора да си потполните сами уплатница и да си земете ново бројче. Чекај викам, ова нешто ново е или ме зезате? Досега секогаш сум плаќал вака и немало потреба да потполнувам ништо, а и сепак наплаќате провизија за ова. Да требаше да потполнувам сам, немаше да доаѓам кај вас, ќе си платев онлајн. Добив само молк, па си собрав тоа што имав и си отидов без да платам.

Јас грешам нешто, има некоја измена за која не знам или едноставно не и се работеше на чавката? Бидејќи навистина сум плаќал многу пати така, ова првпат ми се случува.

kirev

senior
31 мај 2010
9.138
7.820
Како смее да ме мрдне од шалтер? Со пушка. Ако нема никаде напишано дека такви се правилата ќе дрочам на шалтер додека не пополнам ама не земам ново бројче.
Полека сите ќе останат без работа. Ама пенкалцето со сиџимче…

kirev

senior
31 мај 2010
9.138
7.820
И веднаш !%‚‘‚*(_)!!

Ми наплаќаат некои 434 денари и пријавувам злоупотреба на 24 часовната линија.

1. „Тоа ќе мора сабајлечки. Сакате да ја блокирам картичката?“, јас викам „А колку ќе ме чини тоа?“ она вика 200 денари - викам нејќам, ако вие сакате блокирајте, јас за вакви глупости не плаќам (веќе плаќам 4.000 годишно пута два ;)

2. После некој ден одам во банка да пријавам сабајлечки, таа ми вика ама сте ја блокирале картичката, викам јас тоа не, и ѝ раскажав како бидна. Ме одблокира, испринта еден темплејт за рекламација, потпишав и си отидов (не ми даде копија).
3. Стигнува меил следниот ден:

„Ве информираме дека по Вашата достава на оспорувања од страна на филијала, започнато е официјално барање за поврат на средства од непознатата трансакција. За исходот, ќе Ве информираме веднаш штом добиеме повратна информација. Истотака сакаме да Ви соопштиме дека Вашата кредитна картичка системски мораше да биде затворена со оглед на тоа што е пријавена за злоупотребена. Потребно ќе биде доколку сакате да се изработи нова картичка со нови цифри за да не биде истата подлежна на нови неидентификувани трансакции.

За дополнителни информации Ви стоиме на располагање.“

Им побарав сами да ми изработат на нивни трошок и веднаш одговорија: „Барање за реиздавање на картичка потребно е да поднесете лично во некоја од нашите подружници/филијали.“ Значи ќе наплатат а немам намера да платам за туѓа злоупотреба.

И сега ги прашувам - врз основа на кој член од договорот за кредитната картичка еднострано ми ја укинувате? Мукла. Ќе видиме утре. Или никат. Па ќе си ги укинам сам сите услуги кај нив.

Инаку Шпаркасе пред некој месец (пишав тука) после пријава за пет долари, сами си изработија нова и ми ја дадоа, а после и Виза ми ги одобрија парите... Прошлиот век и Дајнерс клуб автоматски издадоа картичка пошто виделе проблем некаде... А овие глумат лудило.

Ашколсун ем аферим

kirev

senior
31 мај 2010
9.138
7.820
@kirev ова Халк? Ако да, мене ми ја изработија бесплатно последен пат кога беше онаа глупоста со Лајка.
Убо. Ќе одам само за да ја подигнам. Не одам за да потпишам барање. Имам потпишано пред ехехехе години...

coNNectMKD

user
13 март 2017
1.317
1.552
Skopje
Моментот кога ќе ни се отворат врати и ќе влезат сервиси како Revolut,Paypal итн итн итн, банкиве во Македонија буквално ќе плачат да те вратат како корисник.

Може некој ќе каже дека и преку нив банките пак се „ќар“ ама не е баш така. Со Сепа па и со картички на револут или пак само со користење на апликација пејпел/револут за интерни трансакции и трансфери, банките директно ќе имаат конкуренција.

Сега вака кога се монопол ќе си зимаат за право да те верглаат како сакаат.

Иначе, за услугата Виса што ја нуди за директни трансфери од картица на картица (и за тука и за во странство), Стопанска била информирана и се труделе да ја имплементираат услугата.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.371
2.795
стариов ми вика овие Халк преку пошта наплаќале 80 денари за сметка плаќање.

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно