Речиси целосно се слагам со овој господин. За ладен сендвич - ЧеликСендвич со плескавица - Лесковачка Мајчин дом Аеродром
Бургер - Junk food
Ладен сендвич - Brunch Рузвелтова
Овој е далеку подобар.Речиси целосно се слагам со овој господин. За ладен сендвич - Челик![]()
call me old & sentimentalОвој е далеку подобар.
Челик беше добар кога беше 100 ден. , 230 - 260 не им вредат сендвичите.
Да baking и kiosk се доста слични, ист стил на меки плескавици, што ми се допаѓа, особено тие во киоск што скоро се распаѓаат, оди супер со карамелизиран кромид што ставаат, но неам пробано киоск со месеци реално зошто ми е делаку и е фрка за паркинг а 250 за достава тешко ми е да дадам, burger slut имаат одлични врапови мислам, ghenghis khan врап откај нив е огромно и ќе те најаде за цел ден на пример, а бургерите не ми се ништо специјално, зависи кој како преферира плескавицата во бургер...Ќе се сложам со членот погоре.
Сендвичара Хамбургер - Седмица и Леска Аеродром
Бургер - Crash Burger (јадење таму), Junkfood (океј е и таму и delivery)
И нема да се сложам со членот над мене
Baking Bread, Burger Slut, Kiosk воопшто не ми се допаѓаат и сите ми имаат некој ист чуден вкус и aftertaste на плескавицата.
Ама секој со свој различен вкус.
да кажеш дека седмица ти е добар бургер а бејкинг, слат и киоск не... мислам дека и газдата на седмица не би се сложил со тебе.Ќе се сложам со членот погоре.
Сендвичара Хамбургер - Седмица и Леска Аеродром
Бургер - Crash Burger (јадење таму), Junkfood (океј е и таму и delivery)
И нема да се сложам со членот над мене
Baking Bread, Burger Slut, Kiosk воопшто не ми се допаѓаат и сите ми имаат некој ист чуден вкус и aftertaste на плескавицата.
Ама секој со свој различен вкус.
Кај ти текна на Неста, браво
Исто и Kim сендвичара ако ја паметиш, Неста не се секавам, сум заборавил.Кај ти текна на Неста
Овие беа од Метропол ако не се лажам.даваа налик на грепки
Чичко Стоилко, Генерација М, Неста и Камел беа и останаа најдобри од сите. Овие сега се мижи Хасан да ти бајам.
Ким не се сеќавам баш многу, ко низ магла ми еИсто и Kim сендвичара ако ја паметиш, Неста не се секавам, сум заборавил.
Даааа друже тие беа, Метропол убаво што ме потсети, вкусот и на плескавицата и на помфритот ми останаа од тогаш во сеќавање и од тогаш немам пробано ништо ни сличноОвие беа од Метропол ако не се лажам.![]()
Тие се тие Метропол или Генерација М што ги спомнав.Кај ти текна на Неста, бравокако деца колку се радувавме кога ќе ни купеа од таму, а и огромни беа
Мислењето е автоматски споено:
Од детството памтам имаше низ Скопје едни пластични сендвичари како топка, кога ќе купиш сендвич даваа налик на грепки и се паѓаа мислам сендвич уште еден, вкусот од сендвичот уште ми е врежан![]()
Па мислам дека Неста е уствари Ким. Прво беше Неста, после можеби ја реименуваа, ама се наоѓаше на автобуската станица Ким, спроти Соборен Храм. Јас таму живеев и се молев на Карл Саган мајка ми да нема ручек дома за да ми купи сендвич од Неста. Ова беше во средните 80-ти.Исто и Kim сендвичара ако ја паметиш, Неста не се секавам, сум заборавил.
Овие беа од Метропол ако не се лажам.![]()
Значи сендвичот може да биде 100-130 денари човек да изгаси глад а? Значи можело. Оние што ги фураат за 300-500 денари тие треба масовно апстиненција од цел град. Лаком г'с што би се рекло.Во градов пошто се премина на „бургер“ шема и отиде 200-300-500 денари (кхм Маџо, БКВ....), има една сендвичара во Лисиче кај „трговскиот“ Ем Мер, каде што имаш сендивч со плескавица или стек за 100 денари со салата, или 130 со помфрит а солиден габарит.
Мислам дека пола радничка и не радничка класа иде таму, фрчат нарачки, кутии, луѓено ко мравки внатре.
Не одам често, ама со години работат, не сум слушнал за проблем. А цената веројатно е различна во однос на потрошувачката. Не плаќа он исто како ние пола кило што земаме за болоњезе и мусака по домаКило месо е 400 денари. 150 грама е 60 денари. Треба да го мелеш, ставиш зачини, спремиш лепињи и да ги испечеш, да платиш кирија, платиш вработени и да заработиш. Грубо 120 е производствена цена, веројатно и над тоа. Ако е под 150 денари, веројанто многу нешто не е како што треба.
Хамбургер беше храна за работничка класа, не за буржоазија. Наредно е да почнат бурекџилниците да продаваат четврт за 300 денари.
цената е претпоставена за на големо за говедско. свинско на мало 400, говедско е 600?Не одам често, ама со години работат, не сум слушнал за проблем. А цената веројатно е различна во однос на потрошувачката. Не плаќа он исто како ние пола кило што земаме за болоњезе и мусака по дома![]()
MONITOR 27" GIGABYTE GS27FA SS-IPS, 1ms, 180Hz, 1920 x 1080, 2x HDMI, DP
8.560,00 ден
SSD M.2 NVMe and SATA DOCKING STATION GEMBIRD, USB Type-C, Black, DD-U3M2
1.390,00 ден
CABLES POWER EXTENSION ORVALDI 3m, 5xSHUKO surge protection, ORV5
830,00 ден
KEYBOARD WIRED USB GEMBIRD SLIM KEYS, Black, KB-MCH-05
480,00 ден
PAINTING ART SET FOR CHILDREN EXTRALINK (88 pieces) PINK UNICORN
1.430,00 ден
TABLET AMAZON KINDLE KIDS 2024 6" 16GB 11th Gen, Unicorn Valley
7.950,00 ден