Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Најдобар сендвич во Скопје?

25 ноември 2014
1.531
1.961
Скопје
Isak Keyten's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4460 Processor 6M Cache, 3.20 GHz Haswell 22nm Technology
Motherboard
ASUS H81M-K (SOCKET 1150)
Storage
Samsung SSD 850 PRO 120GB
PSU
Thermaltake TR2 Bronze 700W
RAM
Kingston HyperX DDR3 16GB 1600Mhz Dual-channel
Video card
ASUS AMD Radeon R9 280x 3072MB
Mouse
Logitech G603 LIGHTSPEED
OS
Windows 10 :(
Шо е со лоу ефорт темиве ала фемина? Сериозно ќе дискутираме за најдобар сендвич или најдобра пица во Скопје? Не ми ни смета премногу шо ИТ форум има сеа гурмански подфорум (иако не би сакал да ми искача во “нови мислења“ али ајде) ама “најдоброто Х во Скопје“ и шо е дискусијата? Еден ќе пише онде еден овде и толку.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276
Kiosk burger е меѓу најдобрите според мене, непопуларно мислење но според мене 7мица е ѓубре, носталгичен вкус, да, но секад ми делува како гума плескавиците и да ги направиле пред 3 дена па во микро (што така и прават често, делот со микро, ама не знам од кога се плескавиците), baking bread исто е супер зошто е по достапно него киоск, од „балкан-стил“ лесковачка се океј (иако не се споредува со лесковачки плескавици во србија)

Последна промена:

Psycore

Модератор
12 ноември 2013
1.132
1.530
Скопје
Ќе се сложам со членот погоре.

Сендвичара Хамбургер - Седмица и Леска Аеродром
Бургер - Crash Burger (јадење таму), Junkfood (океј е и таму и delivery)

И нема да се сложам со членот над мене
Baking Bread, Burger Slut, Kiosk воопшто не ми се допаѓаат и сите ми имаат некој ист чуден вкус и aftertaste на плескавицата.
Ама секој со свој различен вкус.

thexfiles125

hello world
29 април 2013
409
276

Baking Bread, Burger Slut, Kiosk воопшто не ми се допаѓаат и сите ми имаат некој ист чуден вкус и aftertaste на плескавицата.
Да baking и kiosk се доста слични, ист стил на меки плескавици, што ми се допаѓа, особено тие во киоск што скоро се распаѓаат, оди супер со карамелизиран кромид што ставаат, но неам пробано киоск со месеци реално зошто ми е делаку и е фрка за паркинг а 250 за достава тешко ми е да дадам, burger slut имаат одлични врапови мислам, ghenghis khan врап откај нив е огромно и ќе те најаде за цел ден на пример, а бургерите не ми се ништо специјално, зависи кој како преферира плескавицата во бургер...

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.623
3.174

да кажеш дека седмица ти е добар бургер а бејкинг, слат и киоск не... мислам дека и газдата на седмица не би се сложил со тебе.

Ron26

poweruser
4 мај 2019
2.220
2.653
јадев кај Стоилко многу време едно 2 години може ко студент и тоа редовно по неколку пати неделно. Плеската соја стандард, но за свиња нема лоша помија. Еднаш ми се деси да нарачам тост и пред мене едно девојче не го сакаше кашкавалот. Јас и реков ако можеш на мојот тост стави го. И таа ме погледна демонски и вика, како така во друг тост ќе го ставиме. И од тогаш не се вратив. :ROFLMAO:

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Кај ти текна на Неста, браво :) како деца колку се радувавме кога ќе ни купеа од таму, а и огромни беа :)
Мислењето е автоматски споено:

Од детството памтам имаше низ Скопје едни пластични сендвичари како топка, кога ќе купиш сендвич даваа налик на грепки и се паѓаа мислам сендвич уште еден, вкусот од сендвичот уште ми е врежан :)

Последна промена:

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.803
youtu.be

smole

poweruser
18 април 2007
3.898
4.579
Чичко Стоилко, Генерација М, Неста и Камел беа и останаа најдобри од сите. Овие сега се мижи Хасан да ти бајам.

Најбоље беше хамбургерот кога го измислија у 19 век, се после него не е исто :)

acikaaa

user
22 октомври 2018
1.188
1.190
Скопје
Исто и Kim сендвичара ако ја паметиш, Неста не се секавам, сум заборавил.
Ким не се сеќавам баш многу, ко низ магла ми е
Овие беа од Метропол ако не се лажам. ;)
Даааа друже тие беа, Метропол убаво што ме потсети, вкусот и на плескавицата и на помфритот ми останаа од тогаш во сеќавање и од тогаш немам пробано ништо ни слично :)

FLEGMA

sensei
2 август 2012
11.553
19.225
Добро, во стара чаршија до толку нема(те) добро мелено што мора да се бафтате по фаст фудови кои се преправаат дека прават плескавици?

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.148
16.234
Кај ти текна на Неста, браво :) како деца колку се радувавме кога ќе ни купеа од таму, а и огромни беа :)
Мислењето е автоматски споено:

Од детството памтам имаше низ Скопје едни пластични сендвичари како топка, кога ќе купиш сендвич даваа налик на грепки и се паѓаа мислам сендвич уште еден, вкусот од сендвичот уште ми е врежан :)
Тие се тие Метропол или Генерација М што ги спомнав.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.148
16.234
Исто и Kim сендвичара ако ја паметиш, Неста не се секавам, сум заборавил.

Овие беа од Метропол ако не се лажам. ;)
Па мислам дека Неста е уствари Ким. Прво беше Неста, после можеби ја реименуваа, ама се наоѓаше на автобуската станица Ким, спроти Соборен Храм. Јас таму живеев и се молев на Карл Саган мајка ми да нема ручек дома за да ми купи сендвич од Неста. Ова беше во средните 80-ти.

Исто добра беше и Беко, порано немаше гиро ама имаше сендвичи, добри беа. Али највише материјал сум изел од кај Сунчица. Кој учел во средно економско Борис Кидрич или Васил Антески Дрен подоцна или пак Пелагонија студентскиот дом, меѓу пелагонија и економското имаше маалска сендвичара со фантастични сендвичи. Чикенот беше одличен и кошташе нешто како 70 денари, хамбургерот беше 60 денари а тост беше 50 денари.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Во градов пошто се премина на „бургер“ шема и отиде 200-300-500 денари (кхм Маџо, БКВ....), има една сендвичара во Лисиче кај „трговскиот“ Ем Мер, каде што имаш сендивч со плескавица или стек за 100 денари со салата, или 130 со помфрит а солиден габарит.
Мислам дека пола радничка и не радничка класа иде таму, фрчат нарачки, кутии, луѓено ко мравки внатре.

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.148
16.234
Во градов пошто се премина на „бургер“ шема и отиде 200-300-500 денари (кхм Маџо, БКВ....), има една сендвичара во Лисиче кај „трговскиот“ Ем Мер, каде што имаш сендивч со плескавица или стек за 100 денари со салата, или 130 со помфрит а солиден габарит.
Мислам дека пола радничка и не радничка класа иде таму, фрчат нарачки, кутии, луѓено ко мравки внатре.
Значи сендвичот може да биде 100-130 денари човек да изгаси глад а? Значи можело. Оние што ги фураат за 300-500 денари тие треба масовно апстиненција од цел град. Лаком г'с што би се рекло.

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.623
3.174
Кило месо е 400 денари. 150 грама е 60 денари. Треба да го мелеш, ставиш зачини, спремиш лепињи и да ги испечеш, да платиш кирија, платиш вработени и да заработиш. Грубо 120 е производствена цена, веројатно и над тоа. Ако е под 150 денари, веројанто многу нешто не е како што треба.
Хамбургер беше храна за работничка класа, не за буржоазија. Наредно е да почнат бурекџилниците да продаваат четврт за 300 денари.

Necromancer

poweruser
24 февруари 2012
4.233
5.546
Скопје
Кило месо е 400 денари. 150 грама е 60 денари. Треба да го мелеш, ставиш зачини, спремиш лепињи и да ги испечеш, да платиш кирија, платиш вработени и да заработиш. Грубо 120 е производствена цена, веројатно и над тоа. Ако е под 150 денари, веројанто многу нешто не е како што треба.
Хамбургер беше храна за работничка класа, не за буржоазија. Наредно е да почнат бурекџилниците да продаваат четврт за 300 денари.
Не одам често, ама со години работат, не сум слушнал за проблем. А цената веројатно е различна во однос на потрошувачката. Не плаќа он исто како ние пола кило што земаме за болоњезе и мусака по дома :)

JasSum

poweruser
8 мај 2007
2.623
3.174
Не одам често, ама со години работат, не сум слушнал за проблем. А цената веројатно е различна во однос на потрошувачката. Не плаќа он исто како ние пола кило што земаме за болоњезе и мусака по дома :)
цената е претпоставена за на големо за говедско. свинско на мало 400, говедско е 600?

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно