Ne znam zasto tolku mnogu spomnaa deka poslednata verzija na firefox trosela mnogu memorija, kolku sto se sekavam na poslednite 10tina testa za sporedba na browseri na lifehacker.com, firefox sekogas ubedlivo vodese vo delot za minimalna potrosuvacka na memorija
Ne znam zasto tolku mnogu spomnaa deka poslednata verzija na firefox trosela mnogu memorija, kolku sto se sekavam na poslednite 10tina testa za sporedba na browseri na lifehacker.com, firefox sekogas ubedlivo vodese vo delot za minimalna potrosuvacka na memorija
А тоа дека кај хром се ослободува меморија откако ке се исклучи некој таб се чисти глупости. Види ја сликава подолу, имам отворено само 4 таба, а во таск менаџерот има 16 chrome процеси од предходните табови што сум ги затворил.
![]()
@Vlatce
То бе брат вирус го викаја, кај мене твитер си отвара најнормално.
Нема врска, не е вирус. Видов на интернет дека и кај многу други го има тој проблем, па го решиле со пишување https пред адресата.
Enter Selects by Mardak.Искрајно убаво е што табовите се на некој начин земени од CHROME (тоа ни е убаво), но имам една најголема замерка, кога пишуваш некоја адреса не прави AUTO COMPLETE на наjкористената адреса од тие букви, него мора со стрелката надоле да се отиде. За таа работа CHROME е дзвер.
абе дали ќе ја биде Фајрфкс 4 бета на Убунту 10.04?![]()
Прво изгаси го другиот Firefox кој го имаш стартаноја симнав, се' ок, ја инсталирав и кога ја стартувам, ништо. Не ми се ни отвара.