Sephiroth
Баниран/a
Здраво
Имам едно прашање во врска со примање на пари...
На пример ако на еден корисник сметката на МБ му е во долари а мене ми е во евра, дали ќе може да ми прати пари?
Позз...
Да, ќе може.
Здраво
Имам едно прашање во врска со примање на пари...
На пример ако на еден корисник сметката на МБ му е во долари а мене ми е во евра, дали ќе може да ми прати пари?
Позз...
Отворање картичка во НЛБ е бесплатно,за другете незнам немам од друга банка кредитна.Извесен период можи да ти стои со нула денари на сметката.Епа сега вака имам 1 прашање колкави ќе се трошоците т.е колку ќе ме чини да отворам картичка и манибукерс сметка? (сметката би ја користел само за примање пари) ?
Отворање картичка во НЛБ е бесплатно,за другете незнам немам од друга банка кредитна.Извесен период можи да ти стои со нула денари на сметката.
Креирање account на MB е бесплатно,провизија земаат само за трансакциите.
Во moneybookers ќе ја додадеш сметката од банка, ќе ти дадат информации за нивната банка, и на која сметка треба да уплатиш повеќе од 1.5 евра (или 2 беа заборавив ) . Уплатата ќе ти биде околу 100 денари, и 300-500 ќе имаш трошоци за трансакцијата, зависи која банка е.
1.5евра тоа е за да ја верификуваш картицата на MB потоа ти ви враќаат тие пари на MB account-от,ги земаат за верификување не за членство знали членството не се плаќа.Фала, јас прашав дека CyberSpic имаше напишано дека требало нешто од 300 до 500 денари.
Имам еден проблем со МБ.Сакам да отворам акаунт но за верфикација,ти повлекуваат одреден износ помеѓу 1.01 и 2.99 евра во зависност од средствата од картичката,е сеа проблемот е што мојата картичка е денарска,како да дознаам колку средства ми одзеле од сметката за можам да ја верфицирам.
Please note: Upon receiving your credit card withdrawal request, it is immediately processed by Moneybookers. Depending on your credit card company it may take up to 1 month to show on your statement. We are therefore unable to investigate or put a trace on the payment until 7 days after your request.
If after 7 days you have still not received your withdrawal, please return to the support centre and re-enter your payment enquiry.
Е сега на моето прашањеМБ акоунт имам многу одамна со верифицирана картичка дебитна Visa Electron од НЛБ Тутунска банка, но до сега средствата ми се акумулираа на МБ акаунтот и конечно решив да ги "повлечам".
Здраво, се регистрирав на форумов само поради оваа тема бидејќи имам неколку прашања. А воедно и доколку можам да помогнам на некој како milky.
Епа другарче, имаш две опции мислам дека е доста очигледно но ок.
1) Листа на трансакции од банката каде што ти е картичката и каде точно можеш да видиш колку денари ти повлеке , да си го провериш курсот на еврото тој ден и истата сума да ја конвертираш во евра со две децимали и да го верификуваш
2) Или пак да отидеш во банка и да си прашаш колку во евра ти е последната трансакција ака трансакцијата од МБ. Either way... исто е потоа имаш верифицирана картичка.