Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Moneybookers

Здраво

Имам едно прашање во врска со примање на пари...
На пример ако на еден корисник сметката на МБ му е во долари а мене ми е во евра, дали ќе може да ми прати пари?

Позз...

Да, ќе може.

stk

read-only
5 јуни 2009
18
0
Здраво!

Кога го ставав бројот од Visa Electron, card type го ставив на VISA, но мојата картичка е Visa Electron и се обидов пак да ја ставам картичката со card type VISA ELECTRON но ми вика дека ова картичка е веќе употребена :muahaha::ua:

Кажете ми што да правам... :(

Јован

hello world
20 април 2010
253
10
Епа сега вака имам 1 прашање колкави ќе се трошоците т.е колку ќе ме чини да отворам картичка и манибукерс сметка? (сметката би ја користел само за примање пари) ?

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4570 Processor
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
Elite 600W - V3 | Cooler Master
RAM
Kingston HyperX FURY 8GB Kit (2x4GB) 1600MHz
Video card
XFX AMD Radeon™ RX 580 GTS Black Edition 8GB
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Everest Rampage KB-R88 Black
Audio
Logitech - 5.1 Surround Sound Speakers Z506
Monitor
LG LED IPS 22EA53 + Samsung S22F350 LED
OS
Windows 10 TP
Епа сега вака имам 1 прашање колкави ќе се трошоците т.е колку ќе ме чини да отворам картичка и манибукерс сметка? (сметката би ја користел само за примање пари) ?
Отворање картичка во НЛБ е бесплатно,за другете незнам немам од друга банка кредитна.Извесен период можи да ти стои со нула денари на сметката.
Креирање account на MB е бесплатно,провизија земаат само за трансакциите.

Јован

hello world
20 април 2010
253
10
Отворање картичка во НЛБ е бесплатно,за другете незнам немам од друга банка кредитна.Извесен период можи да ти стои со нула денари на сметката.
Креирање account на MB е бесплатно,провизија земаат само за трансакциите.

Фала, јас прашав дека CyberSpic имаше напишано дека требало нешто од 300 до 500 денари.

Во moneybookers ќе ја додадеш сметката од банка, ќе ти дадат информации за нивната банка, и на која сметка треба да уплатиш повеќе од 1.5 евра (или 2 беа заборавив ) . Уплатата ќе ти биде околу 100 денари, и 300-500 ќе имаш трошоци за трансакцијата, зависи која банка е.

AlexM

lurker
14 јануари 2009
994
587
City of Consuls
AlexM's setup  
Processor & Cooler
Intel® Core™ i5-4570 Processor
Motherboard
Gigabyte H81M-DS2
Storage
Samsung 850 EVO 250GB
PSU
Elite 600W - V3 | Cooler Master
RAM
Kingston HyperX FURY 8GB Kit (2x4GB) 1600MHz
Video card
XFX AMD Radeon™ RX 580 GTS Black Edition 8GB
Case
DEEPCOOL TESSERACT SW
Mouse
Logitech М510
Keyboard
Everest Rampage KB-R88 Black
Audio
Logitech - 5.1 Surround Sound Speakers Z506
Monitor
LG LED IPS 22EA53 + Samsung S22F350 LED
OS
Windows 10 TP
Фала, јас прашав дека CyberSpic имаше напишано дека требало нешто од 300 до 500 денари.
1.5евра тоа е за да ја верификуваш картицата на MB потоа ти ви враќаат тие пари на MB account-от,ги земаат за верификување не за членство знали членството не се плаќа.
Исто е и со paypal кога ќе верификуваш картица.Потоа секоја трансакција ја наплаќаат со 1,9%

FiC DoGG

user
17 април 2007
1.046
1.111
www.behance.net
FiC DoGG's setup  
Processor & Cooler
i7 2600k Noctua NH D14
Motherboard
Asus Sabertooth P67
Storage
840 pro 128GB + 500GB HDD + 1000GB HDD
PSU
CM Real Power 550W
RAM
2x4GB DDR3 1333
Video card
Gigabyte GTX 760 2GB
Case
CM Centurion 5
Mouse
A4tech X7
Monitor
2x Dell U2412m
OS
Windows 8.1 Pro
Јас само го внесов SWIFT и IBAN и ми ја прифатија девизната сметка. Ни ми земаа пари, ни никаква процедура за верификација. Без проблем префрлив пари од МБ на сметката во НЛБ

CyberSpic

lurker
14 април 2007
823
26
howtoformatacomputer.com
@Јован
Толку треба ако верифицираш сметка во банка (уплатуваш на MB сметка 150 денари, и 300 беше провизија - ова во стопанска банка).
А само 1.5 евра е верификацијата на кредитна картичка (тие повлекуваат сума, ти само верифицираш со кодот).

Значи 2 различни сметки.

waRp_

read-only
31 јануари 2008
17
0
Имам едно прашање-
Видов на Moneybookers дека трансферот на сметка со SWIFT е бесплатен, што значи не земаат провизија, доколку оди преку сметка. А земаат некаде 1.9% од сумата доколку иде преку картица. Е сега јас немам директно искуство со ова и ме интересира дали е точно.

Psychoo

hello world
1 мај 2008
374
7
Ohrid
Ај ако може некој детално да ја објасни постапката за верифицирање картица на МВ преку Visa internet (stopanska banka) .. и друго шо ме интересира дали може парите што ке ми ги платат на виза интернет да ги повлечам пошто ми дадоа 2 сметки и кога барав да ми објаснат во банка појма немаа и скроз ме збунија

renegaded

read-only
30 септември 2010
1
0
за moneybookers

Дали некој може да ми даде одговор на прашања поврзани со Moneybookers.

Треба да ми стигнат пари од Канада, и ми кажаа дека ке ги пратат преку moneybookers?

Дали преку moneybookers може да ти стигнат пари директно на девизна сметка у банка, или мора да се направи withdraw на нивниот сајт.

Иначе имам девизна и денарска сметка во Комерцијална банка, и со нив Маестро дебитна картица.

Ако нема можност да стигнат парите директно на банкарска сметка, дали може со оваа картица да ги префрлам у банка?

Фала
Поздрав

milky

read-only
31 октомври 2010
20
0
Имам еден проблем со МБ.Сакам да отворам акаунт но за верфикација,ти повлекуваат одреден износ помеѓу 1.01 и 2.99 евра во зависност од средствата од картичката,е сеа проблемот е што мојата картичка е денарска,како да дознаам колку средства ми одзеле од сметката за можам да ја верфицирам.

reaper

read-only
5 ноември 2010
25
2
Здраво, се регистрирав на форумов само поради оваа тема бидејќи имам неколку прашања. А воедно и доколку можам да помогнам на некој како milky.

Имам еден проблем со МБ.Сакам да отворам акаунт но за верфикација,ти повлекуваат одреден износ помеѓу 1.01 и 2.99 евра во зависност од средствата од картичката,е сеа проблемот е што мојата картичка е денарска,како да дознаам колку средства ми одзеле од сметката за можам да ја верфицирам.

Епа другарче, имаш две опции мислам дека е доста очигледно но ок.
1) Листа на трансакции од банката каде што ти е картичката и каде точно можеш да видиш колку денари ти повлеке , да си го провериш курсот на еврото тој ден и истата сума да ја конвертираш во евра со две децимали и да го верификуваш
2) Или пак да отидеш во банка и да си прашаш колку во евра ти е последната трансакција ака трансакцијата од МБ. Either way... исто е потоа имаш верифицирана картичка.

Е сега на моето прашање :p МБ акоунт имам многу одамна со верифицирана картичка дебитна Visa Electron од НЛБ Тутунска банка, но до сега средствата ми се акумулираа на МБ акаунтот и конечно решив да ги "повлечам". Мислејќе бидејќи ги повлекувам на кредитна дека сета работа ќе биде инстантна но испадна дека не е.
Иако прочитав на МБ
Please note: Upon receiving your credit card withdrawal request, it is immediately processed by Moneybookers. Depending on your credit card company it may take up to 1 month to show on your statement. We are therefore unable to investigate or put a trace on the payment until 7 days after your request.

If after 7 days you have still not received your withdrawal, please return to the support centre and re-enter your payment enquiry.

Бев до банката да прашам ми рекоа дека нема ништо и да дојдам да проверам по некој ден пак. Clearly немаа многу врска што е и како работи МБ бидејќи требаше да се свртат неколку телефони пред да го добијам одговорот да дојдам по некој ден пак и дека нивниот систем секојдневно се "update-ува"

Во темава прочитав дека некои луѓе чекале по недела, пред да им стигнат парите? А читав и дека исто така некои луѓе немали апсолутно никакви проблеми и успешно си префрлиле пари.

Очигледно е дека неможам да направам ништо пред да поминат 7 денови но збунет сум бидејќи иако пишува дека МБ инстантно ја изавршува трансакцијата пораду која причина би било потребно недела две чекање да биде регистрирана во нашиве банки? А пак скраја да е да мора да се чека повеќе па дури и до месец како што е наведено погоре во квотацијата.

Значи кратка верзија од горе пишаното за сите кои ги мрзи да читаат долги постови:
Дали имате слично искуство , колку сте чекалe , дали ви пристигнале средствата на кредитната или не ви стигнале, и какви мерки сте преземале притоа.

ух и навитина е тешко да се пишува на кирилица ...:rolleyes:sometimes :p

Zimrie

hello world
11 април 2008
498
122
Е сега на моето прашање :p МБ акоунт имам многу одамна со верифицирана картичка дебитна Visa Electron од НЛБ Тутунска банка, но до сега средствата ми се акумулираа на МБ акаунтот и конечно решив да ги "повлечам".

На времето се чекаа некои 3 дена за на картичка, во последно време не сум повлекувал средства.

cobanin

read-only
2 февруари 2010
35
4
@reaper: Пред 2 месеца повлеков пари од MB и беа потребни 3-4 дена за да се префрлат на картичката. Сигуно не беше месец.
поздрав

reaper

read-only
5 ноември 2010
25
2
@Zimrie & cobanin

фала на информацијата, значи ми остануваат уште неколку дена чекање тогаш :zbunet3: белки ќе биде побрзо одошто покасно хехе

milky

read-only
31 октомври 2010
20
0
Здраво, се регистрирав на форумов само поради оваа тема бидејќи имам неколку прашања. А воедно и доколку можам да помогнам на некој како milky.

Епа другарче, имаш две опции мислам дека е доста очигледно но ок.
1) Листа на трансакции од банката каде што ти е картичката и каде точно можеш да видиш колку денари ти повлеке , да си го провериш курсот на еврото тој ден и истата сума да ја конвертираш во евра со две децимали и да го верификуваш
2) Или пак да отидеш во банка и да си прашаш колку во евра ти е последната трансакција ака трансакцијата од МБ. Either way... исто е потоа имаш верифицирана картичка.

Иако одговорот веќе го добив на друга тема сепак фала.За првиот начин добив одговор дека и не е баш сигурен,а за втората варијанта би требало да е сигурен.Немам уште пробано,се расправам со колоквиуми:D Штом пробам одма ќе испратам рапорт:rolleyes:

reaper

read-only
5 ноември 2010
25
2
Хехе, јас мојата ја верификував на првиот начин исто е навистина неможе да има толку голема или огромна варијација во курсот на еврото било каде. На карај краишта има calc.exe / google/ xe.com
за тие што се ептен неспретни во математика ? :p

reaper

read-only
5 ноември 2010
25
2
Update за сите што ги занима , повлекување на пари од МБ на НЛБ виза дебитна картица, успешно по чекање од 5-6 денови. А се изначитав по форуми за замрзнати акоунти, пари по 4 месеци, по 76 дена итн итн... lets hope it never comes to that :))

ах и да sry за double post ама нема да се bump-не со едит темата за оние што ги занима ако има такви.

THE_CHOSEN_ONE

read-only
14 септември 2009
17
0
Еј ако има некој искуство со moneybookers нека пише.
Треба да ми префлат пари од Америка, колкава провизија ќе ми земе moneybookers?

Уште две прашања:
-за колку време ќе можам да ги повлечам парите
-дали овој сервис е сигурен?

HijackHacker

poweruser
21 февруари 2008
5.112
305
www.gorjan.rocks
@THE_CHOSEN_ONE
1. Провизијата иде само на повлекувања, некоја статична цена беше ти пишува во самиот профил (2-3 евра).
2. Можеш одма да ги повлечеш, само ќе чекаш едно недела преку сила банката да ти ги процесира.
3. Да, сигурен е.

overrated

hello world
8 мај 2008
191
4
и јас имам едно прашање. пробав да верификувам картица од ИК Банка, но во извештајот од банката ми даваат колку е повлечено во денари, немале информација за сумата во евра, проблемот е што незнам колку бил курсот тогаш и никако неможам точно да пресметам колку е тоа во евра за да ја направам верификацијата :muahaha:

overrated

hello world
8 мај 2008
191
4
пишав погоре, веќе прашав во банката, но ми кажаа сума во денари, немале информација за сумата во евра, а на moneybookers ми бара во евра да внесам

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни теми

Офтопик

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно