Помислив и јас на тоа, ама не сум баш запознаен со тие работи како функционираат, па да не имам проблем после и затоа.
Како што кажа acikaaa може да им речеш дека имаш ајфон 13 и ќе ти направат есим…телеком ни ме прашаа што уредот користам ни ништо ,ми направија есим и по мејл ми стигна одма активирав , инаку колку што знам а1 земаат 299 ден за промена кон есимПретпоставувам дека и нив им е ново и повеќе од непознавање полесно им е да ти речат не може на тој телефон отколку да се обиде да ти активира, е сега незнам дали се наплаќа кај нив таа услуга за префрлање на есим, кај телеком наплаќаат
299 денари? аман! телеком земаа околу 160 денари (ако не се лажам) треба да побарам по сметките, е сега па незнам дали тој маил што го праќаат може само еднаш да се активира, пример ако сменам телефон дали може со истиот маил со тоа што на стариот телефон ке се деактивира. Тоа не го пробав кога сменив телефон, туку одма во телеком да актвирам од ново и пак ми наплатијаКако што кажа acikaaa може да им речеш дека имаш ајфон 13 и ќе ти направат есим…телеком ни ме прашаа што уредот користам ни ништо ,ми направија есим и по мејл ми стигна одма активирав , инаку колку што знам а1 земаат 299 ден за промена кон есим
149 ден така нешто беше на телеком можи и помалку, инаку штом еднаш се активира тој код неможи да се реискористи, но пример на иос има трансфер опција дирек да се префрли од еден уред на друг така ќе можи299 денари? аман! телеком земаа околу 160 денари (ако не се лажам) треба да побарам по сметките, е сега па незнам дали тој маил што го праќаат може само еднаш да се активира, пример ако сменам телефон дали може со истиот маил со тоа што на стариот телефон ке се деактивира. Тоа не го пробав кога сменив телефон, туку одма во телеком да актвирам од ново и пак ми наплатија
Најдов на сметката, 134,75 без ддв149 ден така нешто беше на телеком можи и помалку, инаку штом еднаш се активира тој код неможи да се реискористи, но пример на иос има трансфер опција дирек да се префрли од еден уред на друг така ќе можи
Ќе ти кажат не ви е од кај нас купен.Како што кажа acikaaa може да им речеш дека имаш ајфон 13 и ќе ти направат есим…
нема врска од каде е купенНесалам работа...
Инаку, ја како што се разбирам нема врска дали телефонов е купен од Америка, Индија или Македонија.
На следна сметка ке видишТелеком за помалку од еден саат ми активираа eSim. Ни збор дека ќе ме кошта нешто.
Ќе пишам приговор зашто никаде ја нема цената за префрлање. Патем, приметив ми активирале некакви пакети минатиот месец, ќе има дискусија денеска. Само мајка ми ми беше скоро цел месец, она да не кликналаНа следна сметка ке видиши јас кога активирав мислам и побрзо од саат време пуштија на маил
Ќе пишам приговор зашто никаде ја нема цената за префрлање. Патем, приметив ми активирале некакви пакети минатиот месец, ќе има дискусија денеска. Само мајка ми ми беше скоро цел месец, она да не кликнала![]()
Јас активирав A1 eSIM на службениот телефон.
Прво пративме барање за замена на обичен сим со електронски, по што ни донесоа хартиена картичка во форма на full size SIM.
Внатре во картичката има QR код и Пин\Пин2\Пук информации.
Откако ја додадов на iPhone Xs како Data Plan, според претходно пратените инструкции, се јавив кај нашиот account manager.
Дечкото го пријави стариот сим за невалиден, и го активираше новиот есим.
Единствен проблем на кој налетав беше дека морав рестарт да направам на телефонот за да проработи есим (претходно вртеше да најде мрежа и ништо не наоѓаше). При ваква ситуација незгодно е дека немаш активен сервис во случај да имаш потреба да се јавиш на техничка поддршка.
Оттогаш се работи најнормално.
Демек од мобилната апликација сум активирал на 17.07 во 14:34. Све све ама Прва не би активирал ни под разно. Или ХД+ за 249 денари што сега има ваљда 4 канали наместо 9. Има други вакви случаи на активирање?Ќе пишам приговор зашто никаде ја нема цената за префрлање. Патем, приметив ми активирале некакви пакети минатиот месец, ќе има дискусија денеска. Само мајка ми ми беше скоро цел месец, она да не кликнала![]()
Немам поим никад не сум активирал. Всушност треба да бара Конто број или сл. НајмалкуДо сега не ми се десило, а нели бе за активирање некој пакет бара лозинка?
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, White, KBS-WPS-01-W
940,00 ден
COOLERS CASE FAN 140mm LIAN LI UNI SL-INFINITY REVERSE BLADE ARGB 1600 RPM PWM, White, 14RSLIN1W
2.010,00 ден
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
PSU 750W LIAN LI SFX SP750 V2 80 Plus GOLD, FULL MODULAR, WHITE, SP750G
8.000,00 ден
VGA ACER RX 9070 Predator BiFrost Radeon OC 16GB GDDR6 256-bit, HDMI, 3xDP, DP.Z4GWW.P01
40.790,00 ден
NOTEBOOK 14" LENOVO ThinkPad E14 Gen 7 Black - Ultra 5 225U/16GB DDR5 5600MHz/512GB SSD NVME 2242/ WUXGA (1920x1200), Backlit KB, 21SX008MRI
61.990,00 ден