Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mislenje za 3g internet od cosmofon

Miki Petrovski

Баниран/a
30 март 2008
185
3
Me interesira dali nekoj ima,ili koristi 3g internet od cosmofon.Se raboti za onoj internet preku 3g usb modem.
Dali e dobar,los.Dali paga mnogu pati konekcijata.Zainteresiran sum da zemam(ne mi treba mnogu za download,tuku poveke za pregled na web stranici)Vasi mislenja za nego.

lifehacker

Баниран/a
24 јануари 2009
391
16
Немам јас но еден (ДРУГАР) има на лап топ . Добар е вели и не му паѓа конекцијата . Ама вели дека е многууууу скапо !:)

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Одличен и не е толку скап за да го имаш секаде со еден усб модем.

4ГБ - 580 ден
8 ГБ 1100 ден

Кај што фаќаш 3 Г мрежа е одличен. А кај што фаќаш EDGE ili GPRS e послаб.

Miki Petrovski

Баниран/a
30 март 2008
185
3
Mislam deka nudat samo od 1,2 i 4 giga.Za 2 giga cenata mislam deka e okolu 450 denari,a za 4 gb okolu 600 denari.Cenata mi odgovara,no me interesira dali brzo se trosat gigata t.e dali kradat.

reng

lurker
13 август 2007
683
19
Крадат ненормално, штом сите околу мене се жалат значи ситуацијата е алармантна. Пример мене ми собраа 600 ден зошто сум пратил порака на 140 број. А за интернет да не зборам и не е баш секогаш стабилен, зависи каде си.:ua:

Miki Petrovski

Баниран/a
30 март 2008
185
3
Крадат ненормално, штом сите околу мене се жалат значи ситуацијата е алармантна. Пример мене ми собраа 600 ден зошто сум пратил порака на 140 број. А за интернет да не зборам и не е баш секогаш стабилен, зависи каде си.:ua:

Fala,no sepak mi treba mislenje od korisnici koi koristele ili koi koristat.

gdamjan

poweruser
3 април 2008
4.133
3.623
Скопје
damjan.softver.org.mk
gdamjan's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 Pro 4650G / Cooler Master Hyper 212 Black
Motherboard
MSI MAG B550m Mortar Wifi
Storage
NVME: 1TB AData XPG SX8200 Pro / 2x 2TB Samsung NVMe 990 Evo Plus / HDD: 2x 2TB Toshiba P300
PSU
Gigabyte G750H
RAM
DDR4 3200MHz Kingston Fury Renegade Kit CL16 (2x32)
Video card
Vega 7 on APU
Case
Bequiet! PureBase 500
Mouse
Logitech MX Master 3
Keyboard
ThinkPad USB Keyboard With TrackPoint (sk-8855) / Keychron Q2
OS
ArchLinux
Крадат ненормално
ова е прилично сериозно обвинение, ако имаш документирано како и колку ти украле можда не е лошо тие информации да им ги приложиш на Космофон, а и на агенцијата за заштита на потрошувачи.

конечно, не е дека некое дете во Космофон седи и наплаќа и краде од сметки - сето тоа е некој автоматизиран систем кој космофон го набавиле од некој vendor, а ништо чудно и во тој систем да има bug кој ако не го пријавиш нема да се реши.

А за интернет да не зборам и не е баш секогаш стабилен, зависи каде си.:ua:

би било згодно кога Космофон би имале мапа на покривање - а нормално дека ако нема 3G мрежа нема да имаш којзнае каков интернет.

пс.
јас имам 3G usb, службен, ама ретко го користам ... кога ми требало ок било.

Miki Petrovski

Баниран/a
30 март 2008
185
3
fala ti.Posto gledam nema nekoe poopsirno mislenje od clenovite na forumov,ke kupam eden 3g usb modem i ke probam,pa ako bide dobro o.k,no dokolku ne bide ke go frlam nekade i gotovo.

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Тоа што го кажав јас е од мое лично искуство го користев неколку месеци, сега го дадов усб модемот на едно другарче он го користи и е презадоволен. И ве молам не трескајте глупости од памет за цениве, отвори страната на космофон и ќе видиш кои се цените!

HocusPocus

user
3 јули 2007
1.031
641
Погледни ТУКА ако уште не си ги нашол.

За крадењето навистина крадеа. На програмчето за статистика покажува дека имаш 1300 МБ потрошено а од космофон те исклучат и ти велат дека си потрошил 1536 МБ. (кога пакетот беше од 1.5 ГБ)

bilokoj

hello world
1 октомври 2007
98
8
3G Интенретот на космофон е супер лично го користам GO NET 490 пакетот со припејд број.
Пакетот е 4GB - 490+ддв - 580 денари, и плус ако си претплатен за бонус програмата (и ако бројот е стар повеќе од 2 год.) на крајот на месецот ке ти дадат бонус 100 ден значи ќе ти се фане 480 ден за 4GB.

Плус ако имаш мобилен со 3G не ти треба усб модем ќе го користиш телефонот како модем. Јас го користам со Nokia E51, досега немам никаква забелешка, нема врска тоа што викат дека крадат бидејќи на телефонот имаш бројач и го брои секој бајт, може слободно да се јавиш во центарот за корисници и да прашаш колку имаш потрошено ќе ти кажат точно.
Предност е и тоа што каде и да одам имам интернет и во случај да нема 3G покриеност има EDGE.
Штом не ти треба за download 4GB ти е повеќе од доволно, 1 мислам дека ќе ти е малку.
Друга предност НЕМА ДОГОВОРИ значи можеш еден месец да користиш еден не итн...

Ако те интересира друго нешто слободно прашај

Поздрав

Miki Petrovski

Баниран/a
30 март 2008
185
3
3G Интенретот на космофон е супер лично го користам GO NET 490 пакетот со припејд број.
Пакетот е 4GB - 490+ддв - 580 денари, и плус ако си претплатен за бонус програмата (и ако бројот е стар повеќе од 2 год.) на крајот на месецот ке ти дадат бонус 100 ден значи ќе ти се фане 480 ден за 4GB.

Плус ако имаш мобилен со 3G не ти треба усб модем ќе го користиш телефонот како модем. Јас го користам со Nokia E51, досега немам никаква забелешка, нема врска тоа што викат дека крадат бидејќи на телефонот имаш бројач и го брои секој бајт, може слободно да се јавиш во центарот за корисници и да прашаш колку имаш потрошено ќе ти кажат точно.
Предност е и тоа што каде и да одам имам интернет и во случај да нема 3G покриеност има EDGE.
Штом не ти треба за download 4GB ти е повеќе од доволно, 1 мислам дека ќе ти е малку.
Друга предност НЕМА ДОГОВОРИ значи можеш еден месец да користиш еден не итн...

Ако те интересира друго нешто слободно прашај

Поздрав

FALA ti mnogu.Bas vakov sovet mi trebase.Inaku koristam i jas internet na mobilen no preku t-mobile.O.k ke zemam ovie denovi modem pa ke ti pisam za sovet.Pozdrav

lifehacker

Баниран/a
24 јануари 2009
391
16
Јас имам 10 гб за 400 денари , 2МБ брзина плус е вајрлес . И сега кој се исплаќа поќе !?

Taurus

Модератор
13 октомври 2007
2.615
1.569
dribbble.com
Taurus's setup  
Processor & Cooler
i5-2500K Quad 3.3GHz LGA 1155 6MB + Cooler Deepcool Gammaxx 200
Motherboard
Gigabyte Z68P-DS3
Storage
WD 1ТB SATA3 Caviar Black 7200rpm 64MB + SSD 2.5" Samsung 850 Evo 250GB
PSU
460W Gigabyte Superb Real Power
RAM
2x4GB DDR3 1866Mhz Kingston CL11 HyperX Genesis
Video card
Sapphire ATI PCX R9 270X 2GB GDDR5
Case
Gigabyte LUXO X140
Mouse
Zalman ZM-M300 Black
Keyboard
Sweex Illuminating
Audio
DeLux 2.1
Monitor
Dell UltraSharp U2311H 23" e-IPS
OS
Win 8.1
@lifehacker

Објасни подобро каков интернет имаш, од каде, каде имаш мрежа и слично...

— членови онлајн
—мислења
—теми
—членови

Последни теми

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно