Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Да го продадеме на еден другар сгс6, планира да зема рн4. Гледам у хај го има со МТ процесор само, СД верзија нема. Има некоја значителна разлика меѓу нив или не?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Де бре никој? Ping @the_maker?

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.868
6.019
UNIVERSE
www.miui.mk
Де бре никој? Ping @the_maker?

Ќе има сега за 10-тина дена. Поспор по перцорманси, подобра батерија нели со СД-то, малце подобра камера (незнам дали ќе има приметна разлика) и то... :)

Sent from my MI 5s

Piwcho

hello world
13 јули 2015
397
266
Со mi5c можи ќе утнат со батеријата. Или пак новиот процесор е доста штедлив. 2800-2900 mah ќе има што не е типично за нив.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Фала ти. Се надевам ке го шитнеме Самсунгот дотогаш, па ке наминеме накај тебе.

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Дечки какво искуство имате со Ми Макс( ping @SiPy`)? Build quality ме интересира каков е пошо на net негде викаат дека е лесно кршлив. Задоволни од екран и камера? СД650 сигурно е добар така да не се сомневам дека добро работи.

Tegla

hello world
19 јуни 2014
213
379
Skopje
Tegla's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 7 3700X + Noctua NH-D15 chrommax.black
Motherboard
Asus ROG Strix B550-F Gaming
Storage
Samsung 990 Pro 1TB + Samsung 860 Evo 500GB + 1TB WD10EZEX
PSU
EVGA Supernova G2 750W
RAM
2x8GB G.Skill Flare X DDR4-3200MHz CL14-14-14-34 1.35V
Video card
Asus TUF Gaming GeForce RTX™ 3060 Ti V2 OC
Case
CM Storm Trooper (Window); 2x Noctua NF-F12 pwm (front); 1x Noctua NF-A14 pwm (rear)
Mouse
Benq Zowie EC2-B
Keyboard
Steelseries Apex M500
Audio
Rotel RA-11; B&W 685 S2; B&W ASW608; Audio Technica ATH-M50, Senhheiser HD 560S
Monitor
LG 27GP850 1440p/180Hz Nano IPS
OS
Windows 11 Pro x64
Да го продадеме на еден другар сгс6, планира да зема рн4. Гледам у хај го има со МТ процесор само, СД верзија нема. Има некоја значителна разлика меѓу нив или не?
Во кратки црти Xelio X20 е помоќен процесор, Snapdragon е поштедлив на батерија.

SiPy`

poweruser
23 јуни 2015
3.115
5.321
Дечки какво искуство имате со Ми Макс( ping @SiPy`)? Build quality ме интересира каков е пошо на net негде викаат дека е лесно кршлив. Задоволни од екран и камера? СД650 сигурно е добар така да не се сомневам дека добро работи.
Се е кршливо кога ќе падне, тука нема збор. Заради големината ја има таа мана. Екранот е одличен, камерата солидна, осветленоста е исто така одлична. Да не се мислиш многу земи си го, ќе ти се отворат очите.:D
Купи си само асална маска и накриви си ја капата. Батеријата е одлична, со мое користење си држи 2 дена или околу 11 саата SoT.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
1-1.jpg

worker_x

hello world
17 март 2010
404
416
Се е кршливо кога ќе падне, тука нема збор. Заради големината ја има таа мана. Екранот е одличен, камерата солидна, осветленоста е исто така одлична. Да не се мислиш многу земи си го, ќе ти се отворат очите.:D
Купи си само асална маска и накриви си ја капата. Батеријата е одлична, со мое користење си држи 2 дена или околу 11 саата SoT.
Супер, абе не е за мене, едно другарче знае дека ги симпатизирам и пратам Шаоми, го видел Ми Максот и ме прашуваше за мислење. Сега знам што да му кажам, инаку јас сум намерачен по Mi 5s, па го чекам "правиот момент" :)

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
Exynos-от на Самсунг.. :D:D:eek: Mi5s во право светло. :carefree:

X5SZeo7.png

Избриша под со Snapdragon варијантата..

pJoXhvj.jpg

Последна промена:

maci

poweruser
2 април 2008
3.383
972
Првин излегува кинески, потоа глобален (ако телефонот се продава ван кина) и на крајот европски базиран на кинески девелопер/стејбл. од стабилен 7 може да мигрира на стабилен 8-ка без проблем и отклучување БЛ бидејки е официјален софтвер, и тој оди по ОТА метод. Треба само да ги спушти зипот и да флешува преку апдејтер аоликацијата.

Кај тебе ако преминеш од било кој еу фирмвер на официјален глобал ке добиеш заклучен БЛ. Глобал излегува етапно за група на уреди, тоа никој неможе да ти каже кога со сигурност. Ако отидеш од ЕУ на стабилен кинески, и потоа пак сакаш да се вратиш на ЕУ ке треба да побараш отклучување на БЛ повторно.
уште нешто,
како е најдобро да се апдејтира од стабилен ЕУ,на стабилен ЕУ?
и како е најдобро да се апредира од стабилен ЕУ на неделен ЕУ?
Мислам на процедурата(има ли разлика во инсталацијата од стабилен на стабилен и од стабилен на неделен)?
спушташ ром на сд картичка,reboot to recovery mode....

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
За било каков апдејт, јас препорачувам преку рекавери, нормално со фул вајп после инсталација.

Vandermir

read-only
3 март 2017
4
1
Сакам да поставам едно почетничко прашање бидејќи немам големи познавања во поглед на апдејтирање на телефони на своја рака. Сакам да купам Redmi Note 4 , ама ме интересира дали ќе треба сам да го апдејтирам андроидот со помош на верзии симнати од интернет, а не симнати директно од телефонот? Гледам дискусија за апдејти во темава ама не можам да сфатам за што станува збор.

Gajche-X

poweruser
22 август 2014
3.125
5.482
Gulf Of Aden(Stargate Portal) via Скопје
^
Зависи од кај ќе го купиш и со каков фирмвер ќе биде ко ќе го купиш.
(у принцип има 2-3.начина,
се симиња апдејтот на ПЦ па се флешува.

Или се флешува TWRP recovery па преку рекавери се флешуваат следни апдејти преку телефон.

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk

Vandermir

read-only
3 март 2017
4
1
^
Зависи од кај ќе го купиш и со каков фирмвер ќе биде ко ќе го купиш.
(у принцип има 2-3.начина,
се симиња апдејтот на ПЦ па се флешува.

Или се флешува TWRP recovery па преку рекавери се флешуваат следни апдејти преку телефон.

Sent from my Redmi 4 Prime using Tapatalk
Сакам од hi.com.mk ама некако оваа процедура за апдејтирање ме одвраќа од идеата за купување :)

hipo

user
27 јануари 2011
1.806
1.692
sistrum.mk
Да промениш РОМ или да направиш апдејт не треба да си инжинер во НАСА.
Процерурата не е воопшто комплицитана, следиш чекори по ред и готово.
Полесно е од подесување на ЛИНУКС сервер.

DrMTR

senior
27 март 2014
7.924
8.417
првим додека го средиш еднаш, после тоа се е едноставно. лесно е како 1,2,3.

SimeonS

read-only
4 февруари 2017
49
18
Работното време на hi продавницата да не знае некој од кога до кога е?

maci

poweruser
2 април 2008
3.383
972
уште нешто,
како е најдобро да се апдејтира од стабилен ЕУ,на стабилен ЕУ?
и како е најдобро да се апредира од стабилен ЕУ на неделен ЕУ?
Мислам на процедурата(има ли разлика во инсталацијата од стабилен на стабилен и од стабилен на неделен)?
спушташ ром на сд картичка,reboot to recovery mode....

Испратено од Redmi Note 2 преку IT.mk форум апликација

kojoti2

hello world
29 октомври 2014
257
376
Андроид телефон да земеш а да не флешуваш е трагедија.

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно