the_maker
poweruser
Нек се угоде
Како бе да учам у темница, запали светло

Како бе да учам у темница, запали светло
Има Редми Ноте 2..Се наоѓа нешо на старо да се купи , Жаоми телефонче?
Ахахаа, јас дракула да сум, па може да промашам некој минутЧетврток фати, @the_maker уште не пишал инфо за РН3П![]()
Од каде ја зема маската пријателе ? Дај линк ?Новиот Xiaomi Mi5...
Само што ја земав новата маска за телефонот Редми Ноте 2, метална рамка стегнато капаче топ изглед, исто така @the_maker гледај и учи како се става tempered glass.![]()
![]()
Bloatware нема, барем на xiaomi.eu верзиите што доаѓаат инсталирани ако го купиш од Hi Communications. А реално големи багови нема дури ни на девелопер ромовите (а има и стабилни еднаш месечно), од септември па досега користам дев ром и ниеднаш сум немал големи проблеми со него (ситни багови да, ама сепак во се има багови).Ме заинтересира Redmi 3 од постот на порталот, а и од пофалбите тука на темава. Мора да прашам за едно нешто што цело време го гледам дека се зборува низ темава - а тоа е софтверот. Не сакам да се занимавам со пронаоѓање во багови и да бидам бета тестер на софтвери од Xiaomi т.е. MIUI и слично, сакам да го купам телефонот и се' да си работи.
Дали постои некоја варијанта со чист Android 5.1 или 6.0 без никаков bloatware, додатни апликации и опции?
Му пишав и на другар ти.. Само тоа багче го има, го знам. И тоа се случува само кога имаш 2 сим картички, а не ти е одбрана која е DEFAULT за вртење. Ако се одбере сим1 / сим2 за вртење како default, тогаш нема никаков проблем. Исто така е ок, и да немаш default сим одбрано, кога ќе држиш на името/бројот во Dialer, ќе излезе опција дали од Сим 1/ Сим 2 да свртиш, и нема проблем ни така.@the_maker, Уште едно прашање... другарчево има проблем со телефонот кога е со две сим картици, во дајлер кога ке кликне на некој контакт, се појавуваат чудни работи наместо бројот на контактот, а додека ако има само една картица, нема таков проблем. Каде е фрката?
Погледнете го атачментот 39482
14 januar 2016 наопачки читано.Дечки ај некој да подобјасни околу верзиите на miui 7 rom некаде пишува 6.1.14 а на некои 7.0.16.
мене не ми е јасно ако е miui верзија 7 зoшто на about phone miui version стои 6.1.14?
Све што е на 7.х.х.х. е стабилна верзија.. Сега најнова стабилна е 7.1, значи бројките се 7.1.6.0 ... Пред тоа беше МИУИ 6, па беа 6.7.1.0. (пример)Дечки ај некој да подобјасни околу верзиите на miui 7 rom некаде пишува 6.1.14 а на некои 7.0.16.
мене не ми е јасно ако е miui верзија 7 зoшто на about phone miui version стои 6.1.14?
Све што е на 7.х.х.х. е стабилна верзија.. Сега најнова стабилна е 7.1, значи бројките се 7.1.6.0 ... Пред тоа беше МИУИ 6, па беа 6.7.1.0. (пример)
А све што е неделна (бета или девелопер) верзија е со датумот одбележана, како што кажа феномен горе, година/месец/ден, 6.2.4 е 4-ти Февруари 2016-та..
Не е кинеска, тука е ЕУ Стабилна верзија.. и тоа последната..значи според ова miui eu стабилна верзија 7.0.16.0 за редми ноте 3 нема туку само кинеска?
Бесплатна достава
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRED EXTRALINK TF500, Black,
660,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 32" BENQ PD3226G 4K, 144Hz,WIDE IPS, HDMI, DP, THUNDERBOLT 4, USB Type-C, VESA 100x100, Anti-Glare, w/speakers, Black, 9H.LMVLA.TBE
67.500,00 ден
Бесплатна достава
CE ACCESSORIES MI ROBOT VACUUM S20 BATTERY 3200Mah, 14.4v, 46.08Wh
2.950,00 ден
Бесплатна достава
MONITOR 24" PHILIPS 24E2N1100LB/00 IPS, FHD, 1ms, VGA, HDMI, 100hz, Tilt, black
4.960,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD MECHANICAL KEYCHRON K10 MAX HS Full Size RGB Keychron super Banana switch, Multi-Device 2.4 GHz & BT Black, K10M-H4
8.840,00 ден
Бесплатна достава
HDD 3,5" 4TB WD BLUE 5400RPM 256MB SATAIII WD40EZZX
10.730,00 ден