the_maker
poweruser
Нек се угоде
Како бе да учам у темница, запали светло

Како бе да учам у темница, запали светло
Има Редми Ноте 2..Се наоѓа нешо на старо да се купи , Жаоми телефонче?
Ахахаа, јас дракула да сум, па може да промашам некој минутЧетврток фати, @the_maker уште не пишал инфо за РН3П![]()
Од каде ја зема маската пријателе ? Дај линк ?Новиот Xiaomi Mi5...
Само што ја земав новата маска за телефонот Редми Ноте 2, метална рамка стегнато капаче топ изглед, исто така @the_maker гледај и учи како се става tempered glass.![]()
![]()
Bloatware нема, барем на xiaomi.eu верзиите што доаѓаат инсталирани ако го купиш од Hi Communications. А реално големи багови нема дури ни на девелопер ромовите (а има и стабилни еднаш месечно), од септември па досега користам дев ром и ниеднаш сум немал големи проблеми со него (ситни багови да, ама сепак во се има багови).Ме заинтересира Redmi 3 од постот на порталот, а и од пофалбите тука на темава. Мора да прашам за едно нешто што цело време го гледам дека се зборува низ темава - а тоа е софтверот. Не сакам да се занимавам со пронаоѓање во багови и да бидам бета тестер на софтвери од Xiaomi т.е. MIUI и слично, сакам да го купам телефонот и се' да си работи.
Дали постои некоја варијанта со чист Android 5.1 или 6.0 без никаков bloatware, додатни апликации и опции?
Му пишав и на другар ти.. Само тоа багче го има, го знам. И тоа се случува само кога имаш 2 сим картички, а не ти е одбрана која е DEFAULT за вртење. Ако се одбере сим1 / сим2 за вртење како default, тогаш нема никаков проблем. Исто така е ок, и да немаш default сим одбрано, кога ќе држиш на името/бројот во Dialer, ќе излезе опција дали од Сим 1/ Сим 2 да свртиш, и нема проблем ни така.@the_maker, Уште едно прашање... другарчево има проблем со телефонот кога е со две сим картици, во дајлер кога ке кликне на некој контакт, се појавуваат чудни работи наместо бројот на контактот, а додека ако има само една картица, нема таков проблем. Каде е фрката?
Погледнете го атачментот 39482
14 januar 2016 наопачки читано.Дечки ај некој да подобјасни околу верзиите на miui 7 rom некаде пишува 6.1.14 а на некои 7.0.16.
мене не ми е јасно ако е miui верзија 7 зoшто на about phone miui version стои 6.1.14?
Све што е на 7.х.х.х. е стабилна верзија.. Сега најнова стабилна е 7.1, значи бројките се 7.1.6.0 ... Пред тоа беше МИУИ 6, па беа 6.7.1.0. (пример)Дечки ај некој да подобјасни околу верзиите на miui 7 rom некаде пишува 6.1.14 а на некои 7.0.16.
мене не ми е јасно ако е miui верзија 7 зoшто на about phone miui version стои 6.1.14?
Све што е на 7.х.х.х. е стабилна верзија.. Сега најнова стабилна е 7.1, значи бројките се 7.1.6.0 ... Пред тоа беше МИУИ 6, па беа 6.7.1.0. (пример)
А све што е неделна (бета или девелопер) верзија е со датумот одбележана, како што кажа феномен горе, година/месец/ден, 6.2.4 е 4-ти Февруари 2016-та..
Не е кинеска, тука е ЕУ Стабилна верзија.. и тоа последната..значи според ова miui eu стабилна верзија 7.0.16.0 за редми ноте 3 нема туку само кинеска?
Бесплатна достава
KEYBOARD WIRELESS MECHANICAL KEYCHRON Q1 ULTRA 8K ALUMINIUM HS RGB LED 75% Silk POM BROWN switch,Multi-Device (Wired,2.4Ghz,BT), BLACK, Q1U-M3
15.770,00 ден
Бесплатна достава
CABLES NET PATCH FTP CAT5e 20m Gray Secomp, 21.99.0120-20
516,00 ден
Бесплатна достава
NET ROUTER MESH SYSTEM AX3000 Dual Band, CUDY M3000 (1-Pack), 2.4/5 GHz, 574 - 2402 Mbps,
2.360,00 ден
Бесплатна достава
MICROPHONE BOYA USB Type-C BOYA K9, RGB, Cardioid, Black
4.900,00 ден
Бесплатна достава
COOLERS CASE FAN 120mm ARCTIC P12 Pro LN, Low-Noise PWM, 2000 RPM Max, BLACK, ACFAN00348A
740,00 ден
Бесплатна достава
KEYBOARD WRIST REST SILICON KEYCHRON V1/V2/Q2/Q9/Q1 Pro/Q2 Pro, Black, PR47
940,00 ден