Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Мислам дека е од Google Chrome, по мое бидејки и на AccuBattery апликацијата ми дава гоогле, фасебоок и андроид системот дека трошат повеќе,
п.с. денеска ја наполнев до 100% батеријата во 12.45, и до 17 Часот имав 65% батерија, сега 22.00 има останато уште 45% проценти батерија...но после 18.00 многу малце е користен телефонот
Избриши cache и data од Chrome и Facebook

Sent from my MI 4W using Tapatalk

Tobey

hello world
23 април 2017
211
48
100% сум сигурен дека е само лош билд на ромот, најверојатно си на глобал стабилен со андроид7, а за телефонот имаш подобро глобал бета андроид8. Или премини на него, или отклучи го и премини на eu beta со андроид8 (орео). Сеуште имам мислење дека еу ромот е подобар од глобал...

Абе туку коментирај многу туку дај добра цена на еден голф или т-рок :)

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
100% сум сигурен дека е само лош билд на ромот, најверојатно си на глобал стабилен со андроид7, а за телефонот имаш подобро глобал бета андроид8. Или премини на него, или отклучи го и премини на eu beta со андроид8 (орео). Сеуште имам мислење дека еу ромот е подобар од глобал...

Од моето искуство со редми 4 про и еу ром, еу ромот е,, подобар,, од глобален стабилен само во трошење на батеријата. На еу ром ми ја јаде побрзо. Ако на глобален вадам два дена, на еу ром оди ден ипол макс.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

psyside

127.0.0.1
4 септември 2008
30.506
31.948
psyside's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 [email protected] + PCCooler X5
Motherboard
Asrock B450 HDV
Storage
970 EV0 Plus 500GB
PSU
Evga 750W BQ
RAM
2x8GB Hyper X Predator@ 3200
Video card
Asus RTX Dual EVO 2060 Super
Case
CM Masterbox E500 with ODD
Mouse
Cooler Master Storm Spawn + Corsair 140/Zalman ZM-F4
Keyboard
Logitech G910
Monitor
Asus PA328Q Pro Art
OS
WIN 10 Pro X64

gamon

user
15 септември 2014
1.670
1.952
orgrimar
Нормално е со гугл камера сликите се по 10 мб просек а со сток камерата по 2-3 мб?

goki1990

hello world
24 септември 2013
455
355
Skopje
Нормално е со гугл камера сликите се по 10 мб просек а со сток камерата по 2-3 мб?
Кај мене е обратно... Зависи се од слика до слика
Иначе 8.0 андроидот за ми 5 сега поддржува нативно гугл камера.

Sent from my MI 5 using Tapatalk

gamon

user
15 септември 2014
1.670
1.952
orgrimar
над 100 слики направив, иста содржина со 2 камери , исто светло исто се, секогаш гугл камерата е околу 10мб а стокот 2-3. Со hdr i hht dodatok na brojot se slikite od stok.
upload_2018-3-3_20-27-18.png

gamon

user
15 септември 2014
1.670
1.952
orgrimar
сликите со гоогле се MVIMG, не најдов како се менува да слиак IMG JPG

edit- сум го нашол. мотион се вика иконче горе во средина, со исклучено сликите се поголеми од сток али се околу 5мб, ова MVIMG секоја слика ја прави кратко видео од 1-2 сек.

Последна промена:

Mister

hello world
27 јануари 2012
165
101
Предлог за добар баџет телефон, до 130 еур?
Во предвид влагаат и постарите модели на шаоми. Батеријата и перформанс се клучни.

Alfa@

read-only
25 февруари 2018
36
6
дали се губи гаранцијата ако го рутирам телефонот,пристигната ми е пораката пред два дена дека телефонот можам да го unlockiram, читав на странски форуми дека не се губи garancijata, но пак страв ми е и нешто да не згрешам при флешување на нов ром, па да ја заебам целата работа :)

Misko6000

user
5 април 2015
1.131
1.005
дали се губи гаранцијата ако го рутирам телефонот,пристигната ми е пораката пред два дена дека телефонот можам да го unlockiram, читав на странски форуми дека не се губи garancijata, но пак страв ми е и нешто да не згрешам при флешување на нов ром, па да ја заебам целата работа :)
од кај ти е гаранцијата?

Alfa@

read-only
25 февруари 2018
36
6
Мејкерот мислам дека не прави проблем за рут (пак ќе си се изјасни тој), е сега пази да не го брикнеш , да не може да се оправи софтверски.
Него го чекам и јас да ми каже :) он си знае подобро и што да направам :)

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Него го чекам и јас да ми каже :) он си знае подобро и што да направам :)
Прво прашуваш дали се губи гаранцијата ако го одклучиш или рутираш, па потоа констатираш дека ти е страв да не зезнеш нешто при флешување.

Значи при одклучување и/или рутирање од кај @the_maker не се губи гаранција (е сега незнам какви се условите за телефон купен од Вип, веројатно и од таму не се губи).

Ако зезнеш нешто при флешување односно го брикнеш е тогаш се губи гаранција и со право. Замисли купуваш кола, ја носиш кај неовластен сервисер (во случајов тоа би бил ти) и одкако ќе оштети нешто, очекуваш производителот да ти ја сервисира без надомест.

Тоа би било тоа.

Alfa@

read-only
25 февруари 2018
36
6
Прво прашуваш дали се губи гаранцијата ако го одклучиш или рутираш, па потоа констатираш дека ти е страв да не зезнеш нешто при флешување.

Значи при одклучување и/или рутирање од кај @the_maker не се губи гаранција (е сега незнам какви се условите за телефон купен од Вип, веројатно и од таму не се губи).

Ако зезнеш нешто при флешување односно го брикнеш е тогаш се губи гаранција и со право. Замисли купуваш кола, ја носиш кај неовластен сервисер (во случајов тоа би бил ти) и одкако ќе оштети нешто, очекуваш производителот да ти ја сервисира без надомест.

Тоа би било тоа.

Bajramo,
Знам другар дека ако нешто заебам тоа нема да подлежи под гаранција, страв ми е така си реков да не заебам нешто при флешување сепак не го знам телефонот првпат со Шаоми сум, бидејќи до сега сум имал и хтс и нексус и нив сум ги флешувал нонстоп без проблеми,
Фала ти

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Bajramo,
Знам другар дека ако нешто заебам тоа нема да подлежи под гаранција, страв ми е така си реков да не заебам нешто при флешување сепак не го знам телефонот првпат со Шаоми сум, бидејќи до сега сум имал и хтс и нексус и нив сум ги флешувал нонстоп без проблеми,
Фала ти
Уживај си,слободно флешувај телефоните се тенкови.Да го зезнеш треба да му ставиш ром што не за него.Прати ги туторијалите и немаш гајле.

bajramo

hello world
25 јуни 2008
491
292
Bajramo,
Фала ти
Ти праша, јас ти кажав чисто колку да знаеш.

Инаку не е многу страшно, а ако зезнеш нешто тука сме да ти помогнеме со Team Viewer.

Прочитај го и следи го туторијалов се е детално пишано, а исто така не е лошо, односно доста корисно е да видиш и некој видео туторијал на јутјуб.
HOT! - Отклучете Bootloader и инсталирајте xiaomi.eu ROM - 100% сигурно

Btw што модел на Xiaomi имаш?

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно