TATA_MATA
poweruser
- 25 март 2013
- 2.149
- 3.023
Излегоа бенчмарковите, ме мрзи да го барам линкот. SD 636 во суштина ги има истите јадра како SD 660 само се андерклокувани и е со нешто послаб GPUKaде е ова официјализирано?
Излегоа бенчмарковите, ме мрзи да го барам линкот. SD 636 во суштина ги има истите јадра како SD 660 само се андерклокувани и е со нешто послаб GPUKaде е ова официјализирано?
Тоа така може на Ми А1. Тука, ставаш Ми Акаунт на телефонот, одиш на Apply for unlocking Mi devices и пишеш една молба со таксена марка 50 ден, и кога ќе добиеш смс со чудна кинеска содржина, можеш со Mi Unlock да го отклучиш во fastbootкако да поднесам барање! Јас мислев дека сам можам да го рутирам како Нексусот, не знаев дека треба барање и каде
I koja e razlikata so gcam, na edno video review sto vidov na youtubeПосле се инсталира TWRP, се рутира, и се инсталира GCam со системските фајлови.
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Ахаха ако имаш специјален код од XiaomiАјде и таксена марка хаха, може ли со кредитна картичка од стопансka да се плати![]()
I koja e razlikata so gcam, na edno video review sto vidov na youtubeView: https://www.youtube.com/watch?v=TRRGJT0KUL0&t=150s
podobro da stoi stock kamerata
http://forum.miui mkIma razlika ogromna, no ne mi e jasno Apply for unlocking Mi devices , sto treba da napravam i kade za da go rutiram
Сега се напредни времиња,не мора да да става таксена марка можи со visa electron да регулираТоа така може на Ми А1. Тука, ставаш Ми Акаунт на телефонот, одиш на Apply for unlocking Mi devices и пишеш една молба со таксена марка 50 ден, и кога ќе добиеш смс со чудна кинеска содржина, можеш со Mi Unlock да го отклучиш во fastboot![]()
Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Дали на Миуи8 или Миуи9 со андроид 7 си отклучил бутлоадер по официјален пат? До пред некој ден се занимавав со едно Ми4ц, никако да отклучи... Најбезбедно е china beta latest, па twrp па xiaomi.eu колку ќе трае батеријата ќе си видиш... Според мене повеќе ќе трае во однос на линеаге.@the_maker, едно прашање: на ми 4c имам lineage 8.1 и одлично работи ама недостаток е што има проблем со gps, а и мислам дека пребрзо ја троши батеријата. Сакам да го вратам на 7.1, дали треба да направам downgrade на кернел (и кој?) или може и вака да пробам? Не ми е толку за gps-от колку за батеријата, до скоро тераше по 2 дена со 3h SOT, сега е на пола од тоа. Прашав и на форумот кај што е ромот ама дечкото е школарец па нема време ни за апдејт ни за одговор ( Cozzmy13, na Xda).
Sent from my Mi4c using Tapatalk
Искрено не се сеќавам по кој пат го отклучив, одамна беше а дома имам 3 шаоми па ми се измешало се. Имаше еден начин преку ADB, без официјалната алатка, само кој телефон го отклучив така, не се сеќавам. Не знам баш дали би идел на миуи, чајна поготово пошто ќе го заклучи гарант, а јас сакам да си играм со xposed, модови, ромови... До сега мислам дека AICP ми се покажа како најдобар ама излезе орео и морав да пробамДали на Миуи8 или Миуи9 со андроид 7 си отклучил бутлоадер по официјален пат? До пред некој ден се занимавав со едно Ми4ц, никако да отклучи... Најбезбедно е china beta latest, па twrp па xiaomi.eu колку ќе трае батеријата ќе си видиш... Според мене повеќе ќе трае во однос на линеаге.
Sent from my MI 4W using Tapatalk
Со Миуи на андроид7 најверојатно ќе ти го заклучи, за другите ОС инсталирај ги од Тврп, не би требало да има проблем.Искрено не се сеќавам по кој пат го отклучив, одамна беше а дома имам 3 шаоми па ми се измешало се. Имаше еден начин преку ADB, без официјалната алатка, само кој телефон го отклучив така, не се сеќавам. Не знам баш дали би идел на миуи, чајна поготово пошто ќе го заклучи гарант, а јас сакам да си играм со xposed, модови, ромови... До сега мислам дека AICP ми се покажа како најдобар ама излезе орео и морав да пробам, само за орео гпс-от не е среден и deep sleep изгледа не работи. Се сеќавам на миуи или aicp преку ноќ трошеше само 2-3%, а ова сега оди до 12-13%. Немам официјална фб и гапс ми се на минимум, рака да до системот е... Е сега враќање назад дал треба кернел за 7.1 ? Тоа е дилемата...
Sent from my Mi4c using Tapatalk
јас кога ја направив истат комбинација на редми ноте 4х го имав истиот проблем затоа што маската го подигаше минимално стаклото. незмам дали е кај тебе истотоСтавив на А1 full screen tempered glass и гумена заштитна маска. И сега некој да ми објасни, (бидејќи не сум имал слично искуство до сега), зошто кога телефонот е без маската позади, стакленцето работи перфектно, а со маската фаќа малку потешко?
Точно. Истиот проблем на Ноте 4х, го подига стаклото и не е осетлив поготово на краевите. Проблемот е решен со ставање на обична фолија, сега за сега е топ.јас кога ја направив истат комбинација на редми ноте 4х го имав истиот проблем затоа што маската го подигаше минимално стаклото. незмам дали е кај тебе истото
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Не ја подига, и пробано со два различни типа на маски.јас кога ја направив истат комбинација на редми ноте 4х го имав истиот проблем затоа што маската го подигаше минимално стаклото. незмам дали е кај тебе истото
Online-Shop Cafele Ursprüngliche Weiche TPU Telefon Fall für Xiaomi Redmi Hinweis 4/hinweis 4X Ultra-thin Schutzhülle Fall für Xiaomi Redmi Hinweis 4X | Aliexpress MobilДај препорачајте стакло и маска за телефонов
зависи од маската имам јас 5-6 маски со некој ја подига со некој е ок ама сепак не сум задоволен од фул скрин стаклата оти се со доста лош квалитет и се губи убавината на екранот. користам фолија и изгледа супер.Не ја подига, и пробано со два различни типа на маски.
Инаку кај син ми на Note 4X ја има истата комбинација, функционира без проблем.
и јас си користам обична фолија изгледа доброТочно. Истиот проблем на Ноте 4х, го подига стаклото и не е осетлив поготово на краевите. Проблемот е решен со ставање на обична фолија, сега за сега е топ.