Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!

Mi - паметни телефони (Xiaomi) генерална дискусија

the_maker

poweruser
14 август 2014
3.869
6.037
UNIVERSE
www.miui.mk
како да поднесам барање! Јас мислев дека сам можам да го рутирам како Нексусот, не знаев дека треба барање и каде
Тоа така може на Ми А1. Тука, ставаш Ми Акаунт на телефонот, одиш на Apply for unlocking Mi devices и пишеш една молба со таксена марка 50 ден, и кога ќе добиеш смс со чудна кинеска содржина, можеш со Mi Unlock да го отклучиш во fastboot

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

TATA_MATA

poweruser
25 март 2013
2.149
3.023
I koja e razlikata so gcam, na edno video review sto vidov na youtube
View: https://www.youtube.com/watch?v=TRRGJT0KUL0&t=150s

podobro da stoi stock kamerata

Пресуди сам. Во многу добро осветлување и нема да приметиш огромна разлика, во слабо осветлување алгоритмите на гугл се ненадминливи.

Mi camera

mi note 2.jpg

Google camera mi note.jpg

goran_oh

user
26 април 2013
1.468
1.223
Ohrid
Тоа така може на Ми А1. Тука, ставаш Ми Акаунт на телефонот, одиш на Apply for unlocking Mi devices и пишеш една молба со таксена марка 50 ден, и кога ќе добиеш смс со чудна кинеска содржина, можеш со Mi Unlock да го отклучиш во fastboot

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk
Сега се напредни времиња,не мора да да става таксена марка можи со visa electron да регулира:)

Sent from my OnePlus 5T using Tapatalk Pro

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
@the_maker, едно прашање: на ми 4c имам lineage 8.1 и одлично работи ама недостаток е што има проблем со gps, а и мислам дека пребрзо ја троши батеријата. Сакам да го вратам на 7.1, дали треба да направам downgrade на кернел (и кој?) или може и вака да пробам? Не ми е толку за gps-от колку за батеријата, до скоро тераше по 2 дена со 3h SOT, сега е на пола од тоа. Прашав и на форумот кај што е ромот ама дечкото е школарец па нема време ни за апдејт ни за одговор ( Cozzmy13, na Xda).

Sent from my Mi4c using Tapatalk

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
@the_maker, едно прашање: на ми 4c имам lineage 8.1 и одлично работи ама недостаток е што има проблем со gps, а и мислам дека пребрзо ја троши батеријата. Сакам да го вратам на 7.1, дали треба да направам downgrade на кернел (и кој?) или може и вака да пробам? Не ми е толку за gps-от колку за батеријата, до скоро тераше по 2 дена со 3h SOT, сега е на пола од тоа. Прашав и на форумот кај што е ромот ама дечкото е школарец па нема време ни за апдејт ни за одговор ( Cozzmy13, na Xda).

Дали на Миуи8 или Миуи9 со андроид 7 си отклучил бутлоадер по официјален пат? До пред некој ден се занимавав со едно Ми4ц, никако да отклучи... Најбезбедно е china beta latest, па twrp па xiaomi.eu колку ќе трае батеријата ќе си видиш... Според мене повеќе ќе трае во однос на линеаге.

Sent from my MI 4W using Tapatalk

vaskoboya

hello world
17 септември 2014
158
181
Дали на Миуи8 или Миуи9 со андроид 7 си отклучил бутлоадер по официјален пат? До пред некој ден се занимавав со едно Ми4ц, никако да отклучи... Најбезбедно е china beta latest, па twrp па xiaomi.eu колку ќе трае батеријата ќе си видиш... Според мене повеќе ќе трае во однос на линеаге.

Искрено не се сеќавам по кој пат го отклучив, одамна беше а дома имам 3 шаоми па ми се измешало се. Имаше еден начин преку ADB, без официјалната алатка, само кој телефон го отклучив така, не се сеќавам. Не знам баш дали би идел на миуи, чајна поготово пошто ќе го заклучи гарант, а јас сакам да си играм со xposed, модови, ромови... До сега мислам дека AICP ми се покажа како најдобар ама излезе орео и морав да пробам :), само за орео гпс-от не е среден и deep sleep изгледа не работи. Се сеќавам на миуи или aicp преку ноќ трошеше само 2-3%, а ова сега оди до 12-13%. Немам официјална фб и гапс ми се на минимум, рака да до системот е... Е сега враќање назад дал треба кернел за 7.1 ? Тоа е дилемата...

mnikolce

lurker
27 октомври 2016
805
622
Искрено не се сеќавам по кој пат го отклучив, одамна беше а дома имам 3 шаоми па ми се измешало се. Имаше еден начин преку ADB, без официјалната алатка, само кој телефон го отклучив така, не се сеќавам. Не знам баш дали би идел на миуи, чајна поготово пошто ќе го заклучи гарант, а јас сакам да си играм со xposed, модови, ромови... До сега мислам дека AICP ми се покажа како најдобар ама излезе орео и морав да пробам :), само за орео гпс-от не е среден и deep sleep изгледа не работи. Се сеќавам на миуи или aicp преку ноќ трошеше само 2-3%, а ова сега оди до 12-13%. Немам официјална фб и гапс ми се на минимум, рака да до системот е... Е сега враќање назад дал треба кернел за 7.1 ? Тоа е дилемата...

Со Миуи на андроид7 најверојатно ќе ти го заклучи, за другите ОС инсталирај ги од Тврп, не би требало да има проблем.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.964
6.061
Skopje
Ставив на А1 full screen tempered glass и гумена заштитна маска. И сега некој да ми објасни, (бидејќи не сум имал слично искуство до сега), зошто кога телефонот е без маската позади, стакленцето работи перфектно, а со маската фаќа малку потешко?

Ab@ace

lurker
21 мај 2016
857
737
Батеријава е страшна работа
1cd1d8b833649077e7449fd089b8a455.jpg
ac97b1e413078721321d03ea54011d92.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

kirebananamen

hello world
14 декември 2017
58
32
Ставив на А1 full screen tempered glass и гумена заштитна маска. И сега некој да ми објасни, (бидејќи не сум имал слично искуство до сега), зошто кога телефонот е без маската позади, стакленцето работи перфектно, а со маската фаќа малку потешко?
јас кога ја направив истат комбинација на редми ноте 4х го имав истиот проблем затоа што маската го подигаше минимално стаклото. незмам дали е кај тебе истото

mackod

read-only
28 октомври 2016
35
37
јас кога ја направив истат комбинација на редми ноте 4х го имав истиот проблем затоа што маската го подигаше минимално стаклото. незмам дали е кај тебе истото

Точно. Истиот проблем на Ноте 4х, го подига стаклото и не е осетлив поготово на краевите. Проблемот е решен со ставање на обична фолија, сега за сега е топ.

Banjifiko

poweruser
28 октомври 2008
3.964
6.061
Skopje

Не ја подига, и пробано со два различни типа на маски.
Инаку кај син ми на Note 4X ја има истата комбинација, функционира без проблем.

maki01

hello world
2 август 2017
118
83

kirebananamen

hello world
14 декември 2017
58
32
Не ја подига, и пробано со два различни типа на маски.
Инаку кај син ми на Note 4X ја има истата комбинација, функционира без проблем.
зависи од маската имам јас 5-6 маски со некој ја подига со некој е ок ама сепак не сум задоволен од фул скрин стаклата оти се со доста лош квалитет и се губи убавината на екранот. користам фолија и изгледа супер.

kirebananamen

hello world
14 декември 2017
58
32
Точно. Истиот проблем на Ноте 4х, го подига стаклото и не е осетлив поготово на краевите. Проблемот е решен со ставање на обична фолија, сега за сега е топ.

и јас си користам обична фолија изгледа добро

Alfa@

read-only
25 февруари 2018
36
6
Здраво, Ми фанови, нов член сум,сакав да прашам пред неколку дена се подновив со нов телефон МИ, гледам адаптерот не е ист како за еу или кинески пазар, и одкако е купем денеска му беше 4 полнење,но при полнење покажува battery drain,првиот ден беше ок,па почна со 98% battery drain, и денеска кога се наполни 100% покажуваше 85% battery drain,
Од што може да биде, на андроид форум читав дека адаптерот или кабелот треба да де смени

членови онлајн
мислења
теми
членови

Последни огласи

IT.mk/market понуда

Бесплатна достава на 3000 производи
На врв Дно