Должината на сушењето е одредено од влажноста на алиштата после перење и центрифугирање (помала центрифуга - поќе вода во алиштата).Колку долго ги сушите алиштата? На пример кошули, џемпери и такви работи? Си ставив јас на 2 саати сушење излегоа потполно суви меѓутоа голем дел од облеката како да е смалена, скусена.
Сум сјебал јас 2 џемпери од волна само со центрифуга. До папокот ми се сега..Должината на сушењето е одредено од влажноста на алиштата после перење и центрифугирање (помала центрифуга - поќе вода во алиштата).
Некои машини (скоро сите) за сушење си имаат сензори за влага, па врз основа на нив машината низ циклусот донесува одлука уште колку време ќе трај сушењето, и на екранчето ќе пишува минутажа до крај на циклусот (мада не е секогаш најпрецизна де, ама отприлика).
Некои немаат сензори, па кај нив е преддефиниран тајмер (пр.90 мин. или 120, па ако се недосушени, пушти ги уште некоја минута).
А за собирање на алиштата, е да...добредојде во клубот
Има некои текстилни материјали не се собораат многу, ама други знаат доста да се соберат.
Треба да пазиш ко ќе сушиш џемпери и слични работи од волна, не трпат многу висока температура при сушење (се собираат многу).
При сушење на осетливи алишта (волнени џемпери на пр.) види ако има опција/сетинг за намалвање на температура, суши ги на пониска температура.Сум сјебал јас 2 џемпери од волна само со центрифуга. До папокот ми се сега..
Иначе ќе пробам пола саат, тоа е најмалце што може машинава за сушење мислам, а постелнини и крпи може да се сушат по 2 саати секако не ми игра улога ако се малце смалени.
Времетраењето нема врска, температурата игра улога при собирање. Ќе ги го прочиташ упатството кој програм за што е, а машината ќе ја полниш според етикетите за сушење.Си ставив јас на 2 саати сушење излегоа потполно суви меѓутоа голем дел од облеката како да е смалена, скусена.
Не може да се менува температура на сушење, бар јас не најдов во упатството и кога чачкав во сетингзите.Времетраењето нема врска, температурата игра улога при собирање. Ќе ги го прочиташ упатството кој програм за што е, а машината ќе ја полниш според етикетите за сушење.
Некои ткаенини воопшто не треба да се ставаат во сушара, заради собирење или литење. Си пише на етикетите.
А некоја програма што има пониска температура на сушење?Не може да се менува температура на сушење, бар јас не најдов во упатството и кога чачкав во сетингзите.
Се работи за Горење комбинирана машина за перење и сушење.
Нема такво нешто.А некоја програма што има пониска температура на сушење?
Да не зависи сушењето од изборот на програмата за перење?