DarthJe5us
Unstoppable
- 2 јануари 2012
- 2.897
- 2.255
Немам купувано до сега, а ни користено. Ми треба предлог за машина. Секој совет е добредојден.
Абе види овдека, расчитај, да не се повторваме:Немам купувано до сега, а ни користено. Ми треба предлог за машина. Секој совет е добредојден.
Машина за перење и сушење, не за сушење само.Абе види овдека, расчитај, да не се повторваме:
![]()
Машина за сушење (облека)
Има некој искуство да ме подучи како комплетен нубац на кои работи треба да запазам? Планирам да е до кај 20,000 ден, стандард големина и барем да има резервни делови кај нас да се набават јер од квалитет имам кренато раце.forum.it.mk
Испратено од телефоно
Поевтина варијанта нема ли добра? Доста е голема разликата од Индесит до Бош.Глеј да е Bosch или LG.
ИзвиниМашина за перење и сушење, не за сушење само.
Поевтина варијанта нема ли добра? Доста е голема разликата од Индесит до Бош.
Bosch > LG > Beko, у тој редослед е и квалитетот и цената.Глеј да е Bosch или LG.
Мене ми се скараа зошто само едно крпче или работнички ставив една мајца, бидејќи осовината ќе се искривелаЈас оваа ја зедов пред пар месеци, ама уште не сум ја пробала па да ти кажам дали ја бива :/ Машина пери/суши BEKO B5DFT59447W, 9/6kg, 1400 врт./min, D
Знам дека советуваат одвоени да се, ама покрај просторот како ограничување, мене не ми одговараше и да морам физички да сум присутна и да префрлам алишта од една во друга машина.
Се изначитав упатства за употреба и на крај пресудно ми беше гаранцијата (има 5г и 10г на моторот) , капацитет да има минимум 6кг за сушење пошто ако пушташ програма што ќе испере и исуши во едно, максимум толку треба да ја наполниш. А сегашната за перење ми е од 6кг, па знам дека ми е доволно. Сѐ над тоа во програми само за перење ми е бонус. И многу битно ми беше да има програм што ќе испере и исуши помала количина за максимум 1ч.
Гледај само да биде кондензациска, и одбегнувај да е со топлотна пумпа...(премногу долго ке треба да ги суши)..
И најбитно на денешно време, ич да не гледаш марка, туку гледај карактеристики и која има најдолгата гаранција.
Јас пак имам Беко, пред 8-9 години е купена.Beko ја имам скоро 3-4 години, во купатило стоење почна да рѓосува кај ногарките. Иако е со 5 години гаранција на електроника и инвертер мотор кога на каросеријата 2-3 години гаранција е.
Не знам што се дешава со поновиве бели техники али можам да кажам дека се срање наспорти тие од пред 10 години.Ова го пишувам за споредба со еден пријател кој во ист период ги зедовме, а тој зеде тогаш Горење, за скоро 3 години ја фрли, цела рѓосана.
Јас ја имам истата, ја користам од Септември 2022 година.Јас оваа ја зедов пред пар месеци, ама уште не сум ја пробала па да ти кажам дали ја бива :/ Машина пери/суши BEKO B5DFT59447W, 9/6kg, 1400 врт./min, D
Знам дека советуваат одвоени да се, ама покрај просторот како ограничување, мене не ми одговараше и да морам физички да сум присутна и да префрлам алишта од една во друга машина.
Се изначитав упатства за употреба и на крај пресудно ми беше гаранцијата (има 5г и 10г на моторот) , капацитет да има минимум 6кг за сушење пошто ако пушташ програма што ќе испере и исуши во едно, максимум толку треба да ја наполниш. А сегашната за перење ми е од 6кг, па знам дека ми е доволно. Сѐ над тоа во програми само за перење ми е бонус. И многу битно ми беше да има програм што ќе испере и исуши помала количина за максимум 1ч.
Со новите бели техники не се дешава ништо друго освен тоа што екстремно кратат на вложување во квалитетни материјали, потпирајќи се на името и репутацијата која ја стекнале во минатото.Не знам што се дешава со поновиве бели техники али можам да кажам дека се срање наспорти тие од пред 10 години.
Не зборам за ефтина бела техника туку за над 30к спрема моментални цени а никаков квалитет.
Оргинал прилепска ситуацијаПотоа се собравме сите околу неа како мајмуните околу монолитот на Одисеја 2001 и се думавме што понатаму.
Домаќин човек,Про тип 1:
Ако сте во можност предната врата држете ја под-отворена. Ем нема да се смрдува ем значително се продолжува векот на кракот кој го држи бубањот
Про тип 2:
Еднаш месечно (или2-3) наместо прашак ставете лимонтус и со програма за бели (90 степени) пуштете ја да одработи еден циклус.
Про тип 3:
Малите парчиња на облека како што се чорапи задолжително во мрежа. Особено прслуци пошто имаат жица. (особено ова)
Некаде на почетокот на 2018 година зедов Горење и до пред еден месец работеше без никаков проблем. Потоа престана да ја исфрла водата. Мајсториве ми се понашаа како да имаат завршено квантна механика и ми закажуваа по една-две недели. Еден ми рече "донеси ја"
Потоа се собравме сите околу неа како мајмуните околу монолитот на Одисеја 2001 и се думавме што понатаму.
После 2-3 часа пцуење од одводното црево кое оди од бубањот до филтерот избадив чорап кој го имаше спречено протокот до пумпата и филтерот.
Исто така и на доводот за вода, на страна од машината, открив дека ситото е затнато со камчиња.
И дефинитивно да внимавате на квалитетот на прашакот зато што кадичката за прашак буквално беше циментирана.
Ете така.
Флегма, гик и некрунисан мајстор веш машина![]()
Домаќин човек,
Се гледа кој ја одржува, селектира алишта и ја пушта машината да пери(се зезам)
Инаку за чистење и одржување на машината најдобро е пуштање еднаш или двапати на 2 месеци со коцка за МАШИНА ЗА МИЕЊЕ НА САДОВИ.
(,,ставаш коцка една директно во барабанот, ја пушташ машината на вриење на најдолгата програма")
Од кога ке ја испушти водата за прв пат, тураш во фиокчеето за детергент едно чашиче АЛКОХОЛНА КИСЕЛИНА (од најобичната) и ја оставаш да си врти до крај.
Оваа практика ја користев на старта машина ,,Горење од пред 25 години" кога ја разотворив внатре цела греачот беше стакло чист. (Ја отворив пошо менував каиш) ја продадов пред 5 години, и гледам дека луѓето уште ја користат![]()
Исти,,кавал" во два примероци.Се продаваат посебни таблети за чистење на машина за садови и за алишта.Зирни во ДМ