Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

gremlin

Octogenarian/2
18 октомври 2009
2.930
2.522
Скопје
gremlin's setup  
Processor & Cooler
Ryzen 5 9600X
Motherboard
Gigabyte B850 Gaming Wifi6
Storage
WD SN850X 1TB
PSU
750W NZXT CX
RAM
32GB Kingston Renegade 6000Mhz CL30
Video card
Gigabyte RX 9070 16GB Gaming OC (3100Mhz, 240W+10%, -100mv, +400 core)
Case
CM H500 ARGB
Mouse
Logitech G703
Keyboard
SteelSeries TKL
Audio
Realtek
Monitor
27" Mi 2K 165Hz
OS
Windows 11 Pro 64Bit
1716280094192.png

Веќе 11 дена пратката ми е со овој статус, што се прави во вакви случаи да почекам или да тркнам до пошта да прашам?

kristijan_m75

lurker
22 март 2016
772
573
Почекај,ќе и дојде редот за процесирање.Јас имав пратки и по 14на дена стоеа така...па на крај си стигнаа...
Погледнете го атачментот 137538

Веќе 11 дена пратката ми е со овој статус, што се прави во вакви случаи да почекам или да тркнам до пошта да прашам?

Испратено од M2101K7BNY преку IT.mk форум апликација

agjurcin

hello world
18 април 2018
62
37
Исто и кај мене, пратки од Англија преку PostNL, од крај на април со ист статус skopje 1003 - vo posta. Си стои... Има некој во она депото позади кај поштарите? Да не им допрело времето таму, нешто као time loop?

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Дуи повеќе не се на власт...Многу има инсталации од дуи во мк пошта и што друго да очекувате...Пред тоа по 1 саат во денот работеа сеа па ич не сакат да работат.

Arahangel8

Баниран/a
18 февруари 2024
27
20
Кај мене сосема обратно прорпорционално..сработиле во сабоатат и неделата и во локалната пошта испратени 4000 пратки,(Јас иамв само 9 пратки од 22-26 Април,заглавени,со назнака во врече и излез)..Кој и акко сработил е тања,но денес со еден интересн случај..човек да помисли да не ставиле нова технологија,роботика,па за брзале..така денес се појавува пратка од 4 Мај излез влез,а во локлана пошта е додејдна денес 21 Мај..сите пратки се со обичен тракинг..стварно се интересни и хаотични!

Fatal1ty_

Großmeister
28 февруари 2008
23.784
33.893
roka.mk
Да споделам едно искуство.
Имав пратка од Јануари која стоеше со статус ставена во вреќа (излез).
Немав ни трага ни глас од неа. Решив да пишам во унгарија на [email protected]. Следниот ден се појави дека е во пошта. Ова ми е втор пат истото да се случи. Претходната беше во Февруари за пратка од 11.11.
Screenshot_20240522_063424_Chrome.jpg
Дали е случајно или не неам поима. Може да тестира уште некој дали ова нешто менува или така ми се погодило два пати.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.489
2.937
Имав и јас пратка, за која се бев откажал дека ќе стигни (ефтина сума, некои си 2-3 евра, не успеав ни рифанд да си земам од алиекспрес, ете сум го пропуштил крајнио рок).
Порачана во ноември лани, со заглавен статус во Унгарија од 5ти фев.
И минатата недела случајно гледам дека се појавила на тракинг во пошта кај нас (на 9ти мај).
Бев да си ја подигнам на 17ти мај од железничка, таму позади, пошто не беше доставено ни ливче, ни ништо...си велам отишол во пензија поштаро.
Не ми ја дадоја, ќе ми ја донесел поштаро, наводно ете, не бил во пензија.
И нормално, не е донесена :)
Еве и скриншот од тракинг за пратката во пошта

П.С.
Во пошта ништо ново, пак штрајк:

Атачменти

• Пратка.jpg
    Пратка.jpg
    62,8 KB · Прегледи: 32

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Да споделам едно искуство.
Имав пратка од Јануари која стоеше со статус ставена во вреќа (излез).
Немав ни трага ни глас од неа. Решив да пишам во унгарија на [email protected]. Следниот ден се појави дека е во пошта. Ова ми е втор пат истото да се случи. Претходната беше во Февруари за пратка од 11.11.
Погледнете го атачментот 137552
Дали е случајно или не неам поима. Може да тестира уште некој дали ова нешто менува или така ми се погодило два пати.
Мислам дека е случајно.
Кај мене една со вреќа статус на 18 Март стигна за 56 дена. Другите две со ист статус од неколку дена подоцна се уште не се стигнати, иако поминаа веќе 60-тина дена.

Titanium

hello world
1 март 2024
355
194
Како и да е, ова со вреќиве на тракингот е легендарно. Едно време имаше и англиска верзија на тракинг на МК пошта, при што мислам дека единствениот англиски израз беше Not Found ако добро се сеќавам. Вреќата си беше вреќа.
E сега англиската верзија и не отвара ништо, барем кај мене.
А пошто на 17 Track под вреќастиот статус не пишува од која земја е, додека на МК пошта пишува HU350 - HUBUDA, иди докажи се со некого во спор ако треба да се базира инфото ,,Pratkata e stavena vo vre}a".

Маша

user
24 април 2007
1.052
2.828

Имаме информации дека во нашата држава се дистрибуираат пратки од соседните земји, што е во спротивност со сите меѓународни прописи за поштенски сообраќај. Агенцијата да преземе одговорност спрема другите оператори кои вршат неконкурентна и нелојална достава на пратки, истакна Сашо Димитриески, повереник во Синдикатот на Македонска пошта.

petkotrajko

poweruser
16 јуни 2017
2.489
2.937
Хммм, ова веројатно е поврзано со овие, а:

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно