ZeroCool666
hello world
- 24 ноември 2020
- 78
- 19
Здраво, веќе некое време сакам да се пренасочам во ИТ светот ни никако да се решам затоа што немам контекст и малце лутам поради тоа што има премногу гранки што ме интересираат и никако да се одлучам.
Затоа еве решив тука да прашам, кога на некој близок што му мислите добро, би требале да му дадете совет како да почне, што би му кажале?
Не сакам софтвер тестинг затоа што наводно е најлесно и најмногу се барало. Глупо ќе звучи ама имам решавано доста секојдневни проблеми поврзани со компјутери, сум правел успешни хекинтоши, сум оптимизирал windows, како мал куцав програми во basic на комодоре
сум конфигурирал рутери за работа со аудио опрема. Што значи сакам да верувам дека не сум тотален почетник но кога ги гледам курсевиве што се нудат некако се губам.
Хелп?
Затоа еве решив тука да прашам, кога на некој близок што му мислите добро, би требале да му дадете совет како да почне, што би му кажале?
Не сакам софтвер тестинг затоа што наводно е најлесно и најмногу се барало. Глупо ќе звучи ама имам решавано доста секојдневни проблеми поврзани со компјутери, сум правел успешни хекинтоши, сум оптимизирал windows, како мал куцав програми во basic на комодоре
Хелп?