Со LV, LT стигаа за 30-35 денаЗа оваа последнава можно е да чекаш од тој датум плус цел месец додека стигне во Македонија барем јас такво искуство имав со унгарската пошта.
Точно, пратка нарачана на 15 Јануари, добива статус во Унгарија HU350 на 22 Февруари, за да пристигне на 17 Март во Скопје. Катастрофа, после тоа на 16 Февруари нарачана пратка пратена преку ЛВ пристигна на 17ти Март во СкопјеСо LV, LT стигаа за 30-35 дена![]()
а ти кажале нешто на шалтер, инаку еве и ја сум под 1020 ама козле, кај мене немам проблем, носи редовно пратки до дома, последнава чак и дома ми донесоа да платам царина/данок (ко порано) .. и исто од карпош не од пакетско.Локациски кај се наоѓаш? Ако не е тајна нормално. И јас сум во истата пошта, исто сингапур пост или нл пост, ниту картончиња ми стигаат ниту поштар има кај мене во Карпош 1, а ни пратките не стигаат, или стигаат после 2 месеца тие со поскапиот шипинг, тие со поевтиниот ич да не збориме.
Ми кажаа дека нема поштари, не им се работело за 18К, што некако ми нема логика, како другиве поштари работат...а ти кажале нешто на шалтер, инаку еве и ја сум под 1020 ама козле, кај мене немам проблем, носи редовно пратки до дома, последнава чак и дома ми донесоа да платам царина/данок (ко порано) .. и исто од карпош не од пакетско.
Дават,врска неам дали даваат нашиве
Ми кажаа дека нема поштари, не им се работело за 18К, што некако ми нема логика, како другиве поштари работат...
Еве мојов пример у Стајковци имам поштар али пратки еднаш месечно дали ми носе и го снемува. 2-3 дена по ред му одам у главната пошта за да си ги земам пратките, и се смилува тој на шалтерот и ми рече дека лично он ке ми ги донел до дома...едит:
да не заборавам дека имат голем број на вработени по рамковен договор кои воопшто не се појавуваат на работа а рамо до рамо зимат плата со оние кои чесно си ја вршат својата работа.
Хахахахха што се 3 дена, полекаОвие од царина 3 дена ми држат пратка веќе. 28.03 и уште не ја пуштаат...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Од 3 Март идат...Macedonia Post vs Magyar Posta ...
Изгледа овие Magyar Posta се бетер од нас?
Да си ти жив и здрав, сите на грешките си учиме, од алиекспрес само ситници што ептен не можат да се најдат кај нас.Мене вчера во пошта во Неготино ме одјебаа. Сакав да враќам 8гб рам на алиекспрес .. ми рекоа едноставно дека може да не му стигне и дека може да не им го земат, да си го задржам најдобро. И сега нит функционален рам (не знам додуша може и лаптопот да е проблематичен) нит парички назад.
Не можам да ја пратам, рокот беше до 30ти. Ќе оди на леново лаптоп на девојка ми, ќе ја пробаме и тестираме таму, ваљда ќе работи.Глупост.
Голема глупост.
Од двете страни. АМА ТВОЈАТА Е ПОГОЛЕМА ГЛУПОСТ.
Тие, вработените во поштата се ставени да примаат пратки и да ги проследат понатаму. Едноставна глупа машина, иста како дупчалка - приклучи ја во струја (аналогија однеси го вработениот на работа) и притисни го прекинувачот за да дупчи (ти кога ќе им дадеш пратка за да ја обработат).
НЕ се таму за да даваат мислење, ниту да мислат (што мисли дупчалката?). Они се за да примат пратка, наплатат, дадат потврда дека ја примиле пратката и ТОЛКУ. Ама си ги натерал да работат, можеби работа која не знаат да ја изработат (знаеш што ќе се случи со дупчалката ако одбие да работи? канта за ѓубре).
А ти пак не си ми јасен, кој QR бараш мислење за пратка од нив.
Врати се утре назад и прати ја пратката како вредносна. Стави некоја вредност (1/2) од вредноста на производот што го враќаш, земи фискална сметка, пополни и нека ти го заверат формуларот за примена пратка, царинска декларација CN22 и гледај си сеир. Нека ја изгубат пратката, ќе ти исплатат штета 3 пати од декларираната вредност. Кинезот ќе добие потврда (ако му ја скенираш и пратиш) дека си ја вратил пратката и исправен си пред него.
Си е*ал еден ден од животот без резултат, утре ќе ја повторуваш истата работа, се пофали со глупост на форумов, очекуваш некој да те пофали и погали по глава?
Следниот пат, тоа украсот над вратот, меѓу уши, користи го за размислување.
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SLIM PRO, Black, KBS-WPS-01
850,00 ден
GAMING WHEEL MONITOR STAND LITE NEXT LEVEL RACING, UP TO 55" NLR-A020
7.250,00 ден
PAD THERMAL THERMAL GRIZZLY PUTTY BASIC (100g), TG-P-B-100
2.130,00 ден
CPU INTEL ULTRA 5 225 max turbo 4,9GHz, 10 CORE, 22MB s.1851, BOX w/o cooler BX80768225
11.900,00 ден
UPS 1200VA / 600W POWERWALKER VI 1200 SH, 2xSHUKO, 2x IEC C13, USB, RJ11, 10120050
9.120,00 ден
SOUND AUDIO MIXER ELGATO WAVE XLR MK.2, 10MAN9901
10.480,00 ден