Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

Enquito

poweruser
8 август 2017
2.604
1.765
Со LV, LT стигаа за 30-35 дена :cautious:
Точно, пратка нарачана на 15 Јануари, добива статус во Унгарија HU350 на 22 Февруари, за да пристигне на 17 Март во Скопје. Катастрофа, после тоа на 16 Февруари нарачана пратка пратена преку ЛВ пристигна на 17ти Март во Скопје

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Локациски кај се наоѓаш? Ако не е тајна нормално. И јас сум во истата пошта, исто сингапур пост или нл пост, ниту картончиња ми стигаат ниту поштар има кај мене во Карпош 1, а ни пратките не стигаат, или стигаат после 2 месеца тие со поскапиот шипинг, тие со поевтиниот ич да не збориме.
а ти кажале нешто на шалтер, инаку еве и ја сум под 1020 ама козле, кај мене немам проблем, носи редовно пратки до дома, последнава чак и дома ми донесоа да платам царина/данок (ко порано) .. и исто од карпош не од пакетско.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
а ти кажале нешто на шалтер, инаку еве и ја сум под 1020 ама козле, кај мене немам проблем, носи редовно пратки до дома, последнава чак и дома ми донесоа да платам царина/данок (ко порано) .. и исто од карпош не од пакетско.
Ми кажаа дека нема поштари, не им се работело за 18К, што некако ми нема логика, како другиве поштари работат...

krema

OG
24 јуни 2009
15.710
15.805
youtu.be
Не е причината 18к, туку им бегат поштари од причина што многу често платите ги добиваат со огромно задоцнување.

едит:
да не заборавам дека имат голем број на вработени по рамковен договор кои воопшто не се појавуваат на работа а рамо до рамо зимат плата со оние кои чесно си ја вршат својата работа.

• ми се допаѓа
Реакции: thrw

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино
Дечки, добив dispute на али ама треба на човекот да му го вратам рамот назад.
Имате искуство како оди процедурата?

Гледам дека во постапката вели: Треба да го испратам, да му дадам тракинг бројче (врска неам дали даваат нашиве) и откако ќе стигне, тогаш да ми врати парите, но во исто време може и да се побуни па во тој случај алиекспрес би ми дале купон за наредно купување (лол).

Вреди да се замарам? Ако да, ве молам доколку нешто вакво има правено да објасни која е процедурата. Фала!

TexasUS

user
25 февруари 2017
1.285
1.316
На некој кој му мрднала пратка од Унгарска пошта од 5-7 Март има?

Pane24

Mariovec
31 октомври 2012
6.479
7.738
Скопје
www.facebook.com
Ми кажаа дека нема поштари, не им се работело за 18К, што некако ми нема логика, како другиве поштари работат...
едит:
да не заборавам дека имат голем број на вработени по рамковен договор кои воопшто не се појавуваат на работа а рамо до рамо зимат плата со оние кои чесно си ја вршат својата работа.
Еве мојов пример у Стајковци имам поштар али пратки еднаш месечно дали ми носе и го снемува. 2-3 дена по ред му одам у главната пошта за да си ги земам пратките, и се смилува тој на шалтерот и ми рече дека лично он ке ми ги донел до дома...

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Овие од царина 3 дена ми држат пратка веќе. 28.03 и уште не ја пуштаат...

Sent from my iPhone using Tapatalk

StalkeR

poweruser
5 декември 2009
5.517
6.741
Најголема иронија е што за 5 дена од Франкфурт до МК пристигна, уште толку на царина.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Optipro

lurker
5 мај 2021
618
465
Screenshot_2023-03-31-13-52-19-727_net.track24.android-edit.jpg
Не се ништо подобри ми во Латвија :)
Изгледа тој што ги скенира е алкохоличар некој

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино
Мене вчера во пошта во Неготино ме одјебаа. Сакав да враќам 8гб рам на алиекспрес .. ми рекоа едноставно дека може да не му стигне и дека може да не им го земат, да си го задржам најдобро. И сега нит функционален рам (не знам додуша може и лаптопот да е проблематичен) нит парички назад.

Daniel86

poweruser
28 мај 2013
4.284
11.778
Скопје, Карпош 1
www.facebook.com
Daniel86's setup  
Processor & Cooler
i5 11400 & Deepcool AK620
Motherboard
Gigabyte Z590 UD AC
Storage
Samsung 980 Pro NVMe 500GB & Samsung 980 PRO NVMe 1TB & WD Blue WD10EZEX 1TB
PSU
Asus Rog Strix 850W
RAM
2X 16GB DDR4 3200MHz Kingston Fury Beast CL16 RGB
Video card
Intel UHD730 & Asus RX5700XT OC 6GB
Case
Deepcool Tesseract SW Black/Blue
Mouse
MX Master 3
Keyboard
Aula Moon Slasher
Audio
Kenwood KRF-V5020 + Kenwood LS76
Monitor
Asus TUF Gaming VG27AQ3A
OS
Windows 11 Pro
Мене вчера во пошта во Неготино ме одјебаа. Сакав да враќам 8гб рам на алиекспрес .. ми рекоа едноставно дека може да не му стигне и дека може да не им го земат, да си го задржам најдобро. И сега нит функционален рам (не знам додуша може и лаптопот да е проблематичен) нит парички назад.
Да си ти жив и здрав, сите на грешките си учиме, од алиекспрес само ситници што ептен не можат да се најдат кај нас.

mihovkris

poweruser
1 јуни 2016
4.765
4.484
Неготино
Глупост.
Голема глупост.
Од двете страни. АМА ТВОЈАТА Е ПОГОЛЕМА ГЛУПОСТ.

Тие, вработените во поштата се ставени да примаат пратки и да ги проследат понатаму. Едноставна глупа машина, иста како дупчалка - приклучи ја во струја (аналогија однеси го вработениот на работа) и притисни го прекинувачот за да дупчи (ти кога ќе им дадеш пратка за да ја обработат).
НЕ се таму за да даваат мислење, ниту да мислат (што мисли дупчалката?). Они се за да примат пратка, наплатат, дадат потврда дека ја примиле пратката и ТОЛКУ. Ама си ги натерал да работат, можеби работа која не знаат да ја изработат (знаеш што ќе се случи со дупчалката ако одбие да работи? канта за ѓубре).

А ти пак не си ми јасен, кој QR бараш мислење за пратка од нив.

Врати се утре назад и прати ја пратката како вредносна. Стави некоја вредност (1/2) од вредноста на производот што го враќаш, земи фискална сметка, пополни и нека ти го заверат формуларот за примена пратка, царинска декларација CN22 и гледај си сеир. Нека ја изгубат пратката, ќе ти исплатат штета 3 пати од декларираната вредност. Кинезот ќе добие потврда (ако му ја скенираш и пратиш) дека си ја вратил пратката и исправен си пред него.
Си е*ал еден ден од животот без резултат, утре ќе ја повторуваш истата работа, се пофали со глупост на форумов, очекуваш некој да те пофали и погали по глава?

Следниот пат, тоа украсот над вратот, меѓу уши, користи го за размислување.
Не можам да ја пратам, рокот беше до 30ти. Ќе оди на леново лаптоп на девојка ми, ќе ја пробаме и тестираме таму, ваљда ќе работи.
Муабетот со поштата тука беше што никако не сакаа да ја земат. Плус, според али, кинезот требаше да ми плати за shipping кој во пошта, пред да ми кажат дека не сакаат да ја праќаат, го проценија на скоро 400 денари (рамот беше 790 денари, шипинг беше некои 100 денари) на коишто кинезот сигурно немаше да се согласи.

Не гледам како е ова глупост инаку, не се пофалив, само кажав искуство.

Нови мислења

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно