Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

moongose

poweruser
19 јули 2013
4.376
5.510
Јас никогаш немам платено царина за книга, без разлика која и да била вредност. Истото важи и за box-sets од филмови и серии, стрипови и игри - што надминувале $30-40. Али да, со DHL сигурно ќе ти побараат да платиш тие давачки само за да ти земат пари за шпедитерски услуги.
За книги нема царина, само 5% ДДВ. Но во неколку наврати ми се случило да платам царински трошоци, затоа што некој на царина одлучил да го отвори пакетот и покрај тоа што пишува дека внатре се книги.

whiterabbit

hello world
20 мај 2020
180
142
Јас никогаш немам платено царина за книга, без разлика која и да била вредност. Истото важи и за box-sets од филмови и серии, стрипови и игри - што надминувале $30-40. Али да, со DHL сигурно ќе ти побараат да платиш тие давачки само за да ти земат пари за шпедитерски услуги.

Досега преку ДХЛ за документи не ми наплатиле за ништо.

Сега го прашав продавачот, рече $5 дека ја пишуваат вредноста.

triki123

Баниран/a
4 мај 2019
85
65
Еве да пријавам ако некој чека од postNL пратка, Денес ми се појави во пошта една што ја чекам од почеток на март..

Astro

sensei
20 јуни 2012
10.149
16.235
Демек се утепавте од книги купување, машалаааа, учен народ имало тука, не биле све само пргави момчиња.

bandrej

hello world
9 март 2016
180
182
Дали според ова на сликата можам да ја подигнам пратката? Уште ми немаат донесено картонче.
172874386beb01265cd4b90c7d8e8f39.jpg

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

VerGer

poweruser
9 ноември 2016
2.026
1.841
Скопје
Дали според ова на сликата можам да ја подигнам пратката? Уште ми немаат донесено картонче.
172874386beb01265cd4b90c7d8e8f39.jpg

можеш ама ако не ја задолжил поштарот за да ти ја донесе он, ако ја спакувал он тогаш нема да ти ја дадат .. ил пробај покасно при крај на радно време

bandrej

hello world
9 март 2016
180
182
можеш ама ако не ја задолжил поштарот за да ти ја донесе он, ако ја спакувал он тогаш нема да ти ја дадат .. ил пробај покасно при крај на радно време
Обично кога ќе видам дека е стигната пратката не сум чекал картонче и одма сум ја подигал во пошта 2 во задниот дел, ама последниот пат пред неколку недели една пратка не можеа да ја најдат позади иако пишуваше дека е пристигната бидејќи им е хаос па ми кажаа да чекам известување и да си ја подигнам напред на шалтер.
Прашањето ми беше за дали ќе можам да ја барам од предната страна иако немам картонче дека во забелешка пишува "известен за испорака на шалтер".

Последна промена:

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.657
13.704
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
Уште е тазе, на денешен ден пренесена на шалтер, на картончето би пишувало од задутре (утре ти го носат и датумот тече од задутре). Ако ти го дадат пред задутре е знак на добра волја (ако ги измолиш). Често не ми давале така во минатото.

Картончето не е толку битно (на пример што ако ти го украле од сандаче), но тие нивните интерни процедури се, за нив.

bandrej

hello world
9 март 2016
180
182
Уште е тазе, на денешен ден пренесена на шалтер, на картончето би пишувало од задутре (утре ти го носат и датумот тече од задутре). Ако ти го дадат пред задутре е знак на добра волја (ако ги измолиш). Често не ми давале така во минатото.

Картончето не е толку битно (на пример што ако ти го украле од сандаче), но тие нивните интерни процедури се, за нив.
Успеав да ја подигнам само со тракинг бројче напред на шалтер без проблеми, одма ја најдоа.

Slupcane

hello world
10 јуни 2017
69
31
Конечно стигна заглавената пратка во Прага, 143 дена (со зборови "сточетириеситри"). :D
Кој сака нека честита. ;)

iMWuF3v.png

Што време чекаше од Pratkata e stavena vo vre}a(Izlez) док да стигне то тука? Тракингов напраи update после 4 месеци.

WeiWuWei

hello world
17 јануари 2020
286
171
Кај мене е денеска 144 ден плус понеделник се паѓа и RV CN тракинг, мора да е некој знак :D

28 ноември 2014
1.224
820
Скопје
Антониј.К's setup  
Processor & Cooler
AMD Ryzen 5 5600
Motherboard
Asus Prime B550M-K
Storage
Samsung SSD 980
PSU
Cooler Master
RAM
ADATA 2x8gb
Video card
MSI N750TI/OC EDITION
Case
Cooler Master MB511 RGB
Keyboard
GHOSTWRITER CLASSIC | RIOTORO
Monitor
SAMSUNG C24F396FHU 24" Curved AMD Freesync Monitor
OS
Microsoft Windows 10 Pro
На страната на пошта нели имаше еден број за внатрешен и меѓународен сообраќај?
Сега го нема.
Да не го зачувал некој?

Испратено од iPhone преку IT.mk форум апликација

TheMarshal

user
3 јануари 2019
1.759
2.770
¡Ay, Dios mío! Овие пинг понг си играат o_O

6z2tO4t.jpg

Пратката не е влезена у МК. И јас имав ваков проблем, со месеци пишуваше дека е кај нас. Ваљда чека лет/камион од Белград за наваму.

Тракингот на наша пошта е најрелевантен.

triki123

Баниран/a
4 мај 2019
85
65
Дечки со нарачки од UK периодов како стои ситуација? преку royalmail конкретно, за колку време стигаат пратки?

Riste19

lurker
14 ноември 2016
654
264
@FiC DoGG , @krema Јас што ви бамкав???? Се јавував секаде и во пошта 2 се јавив да прашам што е работата оти пишува во вреќа(излез), таа ми рече, ќе ви стигне почекајте, сега ми се иде да и се јавам да а отерам у триста....
Чекаш пратка од фебруари и ова да ти го направат нашиве педеришта.

L2MECMc.png

Последни теми

Последни огласи

На врв Дно