Стани премиум член и добиј попуст на 2000+ производи и куп други бенефити!
  • Ако имаш проблем со најава или регистрација на IT.mk, побарај го решението тука!

Македонски Пошти - Општа Дискусија

Како сте задоволни од услугите на Македонски Пошти?

• Вкупно гласале
    722

delco44

hello world
18 ноември 2023
99
31
изгледа пратката ти е во транзит само EDI е испратено до наша пошта, не ја бранам наша пошта само факт, нашите пратки се 1 месец во пошта и уредно си стои 1000 или 1003 ск пошта и толку
Ова е статусот: Departed. Your item departed a transfer airport in SKOPJE, NORTH MACEDONIA on March 26, 2024 at 6:36 am. The item is currently in transit to the destination.SKOPJE, NORTH MACEDONIA. Нарачувам од 2009 година, стотици пратки, првпат гледам ваков статус, а да ја нема во систем кај нас.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Ова е статусот: Departed. Your item departed a transfer airport in SKOPJE, NORTH MACEDONIA on March 26, 2024 at 6:36 am. The item is currently in transit to the destination.SKOPJE, NORTH MACEDONIA. Нарачувам од 2009 година, стотици пратки, првпат гледам ваков статус, а да ја нема во систем кај нас.
Англиски јазик нели разбираш? Зборот "In Transit" разбираш ли што значи? Ако не разбираш англиски јазик користи google translate.

delco44

hello world
18 ноември 2023
99
31
Англиски јазик нели разбираш? Зборот "In Transit" разбираш ли што значи? Ако не разбираш англиски јазик користи google translate.
Сакаш да се тестираме кој знае повеќе англиски или? Ако е во транзит во Македонија, ќе ја покаже на страната на нашата пошта. Ако е во транзит надвор од Македонија, нема да покжува дека е скенирана на скопски аеродром. Досега ваков статус не сум добил без веднаш да се појави кај нас во систем. Патем, форумов е полн со типчиња што сакаат да покажат дека се најпаметни, па наместо да помогнат преминуваат на омаловажување и навреди. Ако помагаш или даваш совет пробај без преминување кон навреди, повеќе ќе те ценат.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Сакаш да се тестираме кој знае повеќе англиски или? Ако е во транзит во Македонија, ќе ја покаже на страната на нашата пошта. Ако е во транзит надвор од Македонија, нема да покжува дека е скенирана на скопски аеродром. Досега ваков статус не сум добил без веднаш да се појави кај нас во систем. Патем, форумов е полн со типчиња што сакаат да покажат дека се најпаметни, па наместо да помогнат преминуваат на омаловажување и навреди. Ако помагаш или даваш совет пробај без преминување кон навреди, повеќе ќе те ценат.
Gleda se kolku znaes...samo treskas gluposti...makedonska posta ta makedonska posta...i za laznite nagradni igri makedonska posta vi e kriva...
Se nekoj drug e kriv...pocekaj uste 2-3 nedeli kje dojde...Koga kje stigne kaj nas pa uste kje cekas ako si od skopje dodeka da ti ja donesat oti nemat postari.
Ne si dobival takov status oti ne ti israkjale so USPS standard...standard opcija e toa makedonski posti ja prevzemat koga stigne vo MK. Za 1 mesec stiga +-...
Ako sakas brzo plati za USPS Priority Mail Express ama kje te kosta poskapo za spedicija, carina i sl.

delco44

hello world
18 ноември 2023
99
31
Gleda se kolku znaes...samo treskas gluposti...makedonska posta ta makedonska posta...i za laznite nagradni igri makedonska posta vi e kriva...
Se nekoj drug e kriv...pocekaj uste 2-3 nedeli kje dojde...Koga kje stigne kaj nas pa uste kje cekas ako si od skopje dodeka da ti ja donesat oti nemat postari.
Ne si dobival takov status oti ne ti israkjale so USPS standard...standard opcija e toa makedonski posti ja prevzemat koga stigne vo MK. Za 1 mesec stiga +-...
Ako sakas brzo plati za USPS Priority Mail Express ama kje te kosta poskapo za spedicija, carina i sl.
Дечки, ај не ми помагај повеќе. Во иднина одмини ги моите постови.

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Дечки, ај не ми помагај повеќе. Во иднина одмини ги моите постови.
1 mesec se ceka so standard...Vikam ti poracaj sleden pat so express opcija ako ti se frla pari za spedicii....ne so standard.
Kako ocekuvas da ti pomogneme ovde? Znae se koga kje pise (vlez) ili "vo posta" na posta.com trackingza sledenje toa znaci deka e kaj nas....
Ima drug tracking za sledenje kaj nas vo posta...Odi na parcelsapp.com da vides koj e tracking brojo za sledenje vo posta kaj nas i kje cekas.
62fhw.png

delco44

hello world
18 ноември 2023
99
31
1 mesec se ceka so standard...Vikam ti poracaj sleden pat so express opcija ako ti se frla pari za spedicii....ne so standard.
Kako ocekuvas da ti pomogneme ovde? Znae se koga kje pise (vlez) ili "vo posta" na posta.com trackingza sledenje toa znaci deka e kaj nas....
Ima drug tracking za sledenje kaj nas vo posta...Odi na parcelsapp.com da vides koj e tracking brojo za sledenje vo posta kaj nas i kje cekas.
Погледнете го атачментот 136506
Следам на Universal Parcel Tracking - Global Package Tracking. Пратката е преку Asendia во соработка со USPS. И да, пребарувам со next tracking number, бројчето нa USPS, не со бројот на Asendia. Јасна ми е процедурата, не нарачувам првпат. Претходниот статус беше од 25 март: „Departed FRANKFURT, GERMANY“. Најновиот статус пишува дека е во Македонија, односно дека напуштила аеродром во Македонија: „Departed. Your item departed a transfer airport in SKOPJE, NORTH MACEDONIA on March 26, 2024 at 6:36 am. The item is currently in transit to the destination.“ Штом стигне тука, веќе треба да влезе во нашиот поштенски систем. Поминаа скоро 2 недели и не е променет статусот. Ова ми создава забуна, затоа пишав тука, не некој да ми кажува што знам, а што не знам. Ако не можеш да се воздржиш од омаловажување, игнорирај ме, едноставно е.
Мислењето е автоматски споено:

изгледа пратката ти е во транзит само EDI е испратено до наша пошта, не ја бранам наша пошта само факт, нашите пратки се 1 месец во пошта и уредно си стои 1000 или 1003 ск пошта и толку
Претходниот статус е од Франкфурт, Германија. Сакаш да кажеш дека не стигнала во Скопје, туку само испратиле известување? Си имал ваков статус досега?

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.152
Пратката е кај нас во пошта само што не е распоредена. И јас мислев дека штом е во пошта мора да има апдејт на тракинг на МК сајтот. Но не е така. Зависи дали дошла на ред за распоредување. Кој како сака нека си верува. Но наша пошта е страшен хаос.

delco44

hello world
18 ноември 2023
99
31
Пратката е кај нас во пошта само што не е распоредена. И јас мислев дека штом е во пошта мора да има апдејт на тракинг на МК сајтот. Но не е така. Зависи дали дошла на ред за распоредување. Кој како сака нека си верува. Но наша пошта е страшен хаос.
Фала ти на одговорот. Секако дека ти верувам, си мислев дека или ја изгубиле или некому му се допаднала. Мислиш треба да одам на железничка и да си ја барам или да чекам?

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
Racno gi rasporeduvat. Nemame nie kako drzava avtomacka masina za sorting na pratkite...Zatoa i golem del od aliexpress pratkite bea na statusot "being prepared"...Poradi 11.11ti mnogu pratki bea stignati od aliexpress sto moraa makedonski posti da angazirat prviatna posta.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
наша пошта е полоша од било која афричка факт.
Друг факт кога наша пошта добива EDI статус од транзитерите влегува во наш систем. EDI се добива кога претходната дестинација електронски ја информира нашата дека следна точка на пратката ќе биде наша пошта. Ова е систем од меѓународна поштенска асоцијација мислам од 1998 год.

Metuzalem

Tootle Puffer
28 ноември 2010
7.659
13.706
1000 Скопје
Metuzalem's setup  
Processor & Cooler
i7-2600K @4,6 GHz, Noctua NH-D14
Motherboard
ASUS P8Z68-V/GEN3
Storage
Samsung 840 Pro 256 Gb SSD, Samsung Spinpoint F3 1 Tb
PSU
CM 600W Silent Pro Gold
RAM
Kingston @1866
Video card
Radeon HD 7750
Case
HAF 912 Plus
Mouse
ASUS ROG GX950
Keyboard
Filco Majestouch-2, Logitech G710+
Audio
Realtek ALC892
Monitor
Viewsonic VX2753MH-LED
OS
WinServer2003, Win7 x64
@delco44 Мене последните две пратки (не од Кина, од САД и В. Британија) овој месец ми седеа по три недели на 1003 (само влезени, чекаат распределување), па сега ти види.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
@delco44 Мене последните две пратки (не од Кина, од САД и В. Британија) овој месец ми седеа по три недели на 1003 (само влезени, чекаат распределување), па сега ти види.
аххаха ама него го мразат дека е јак англиски. Јас имам еден куп пратки во пошта 1000 и 1003 стигнати помеѓу 8 февруари и 28 март. Исто пратка со ЛТ порачана на 17 март ја добив вчера ова е некој хаос кој ни квантна физика не може да го реши

delco44

hello world
18 ноември 2023
99
31
аххаха ама него го мразат дека е јак англиски. Јас имам еден куп пратки во пошта 1000 и 1003 стигнати помеѓу 8 февруари и 28 март. Исто пратка со ЛТ порачана на 17 март ја добив вчера ова е некој хаос кој ни квантна физика не може да го реши
Добро бе другар, читаш што пишувам или имаш замерка спрема мене некоја? Кај тебе стои статус од тракингот на мк пошта. Кај мене ја нема во систем, иако пишува дека е стигната во Скопје.

Проблемот е што кај мене не стои 1003, едноставно не е скенирана од наша пошта.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Добро бе другар, читаш што пишувам или имаш замерка спрема мене некоја? Кај тебе стои статус од тракингот на мк пошта. Кај мене ја нема во систем, иако пишува дека е стигната во Скопје.

нашите со статус стигнати ги нема никаде ти ја сакаш твојката која нема ни статус дека е тука, не се буткај преку ред хахахахаха

Vlecka

hello world
28 јуни 2013
461
247
Vlecka's setup  
Processor & Cooler
i5-3570k w/ stock
Motherboard
Gigabyte Z77-DS3H
Storage
Western Digital Caviar Blue 1TB EZEX
PSU
Cooler Master B Series 600W
RAM
2x4GB Kingston HyperX Blue 1600 MHz
Video card
Nvidia GT1030
Case
Cooler Master N200
Mouse
A4Tech X-748K
OS
Windows 7 Ultimate

Прати мејл на [email protected] со инфо за пратката, враќаат.

gokica

Модератор
13 јуни 2009
10.059
14.152
наша пошта е полоша од било која афричка факт.
Друг факт кога наша пошта добива EDI статус од транзитерите влегува во наш систем. EDI се добива кога претходната дестинација електронски ја информира нашата дека следна точка на пратката ќе биде наша пошта. Ова е систем од меѓународна поштенска асоцијација мислам од 1998 год.
1712508578975.png

Така де. Ама тогаш кога нашите ќе ја распоредат добива статус MK1003 или слично. Оваа пратка погоре ја чекам месеци. Знам дека е кај нас во вреќи некаде. Но нема статус дека е тука.

delco44

hello world
18 ноември 2023
99
31
нашите со статус стигнати ги нема никаде ти ја сакаш твојката која нема ни статус дека е тука, не се буткај преку ред хахахахаха
Ајде и јас цинично како што ти одговараш. Твоите се уште во Унгарија хахахаха.

gamon

user
15 септември 2014
1.669
1.951
orgrimar
Оди и директно што си нестрплив. Прво ќе и помогеш да преместат 500 вреќи па ќе видеш ако е стигната за обработка ќе ја земеш ако не ништо.
мицко и таче да имаат пошта и да ја бараат по сите партиски канали ако не е во достава нема да ја добијат, во пошта има куп од можеби 200-400 вреќи и земаат рандом по неколку на ден, сега и помалце бидеќи е рамазан и рамковните не одат на работа

JonnyDark

Баниран/a
10 јуни 2022
532
365
мицко и таче да имаат пошта и да ја бараат по сите партиски канали ако не е во достава нема да ја добијат, во пошта има куп од можеби 200-400 вреќи и земаат рандом по неколку на ден, сега и помалце бидеќи е рамазан и рамковните не одат на работа
Nema veza na delco specijalno preku red kje mu ja dadat.

Последни теми

Последни огласи

ит маркет

На врв Дно