laptop.mk
Или си малер или сите лоши парчиња ти се погодилеИ тие со добри екрани односно IPS панели си страдаат од позадински флеки или сенки после 1 година.
Како во мојов случај со сите IPS екрани низ домов.
Па кога си Apple lover тоа ти е колатералот.И тие со добри екрани односно IPS панели си страдаат од позадински флеки или сенки после 1 година.
Како во мојов случај со сите IPS екрани низ домов.
Lapnitop Asus VivoBook S15 , Philips 24 incen IPS monitor. Apple ... Neam pari za takvi.Па кога си Apple lover тоа ти е колатералот.
Зависи од моделот и цената со блага тенденција Dell да имаат подобри екрани за цената. Стока за малезиски пазар во Европа некако не ми е верно дека е физибилна ствар. Ај да речеш за малезиски пазар во Бангладеш, Сингапур, Таиланд, Индонезија.... ама донесена до Ротердам? Според мене сеедно е од каде ќе го земеш.Меѓу HP, Dell, Lenovo кои имаат поквалитетни екрани, или зависи од моделот и цената.
И дали е посигурно од Анхоч да се купи, отколку од Нептун, оти мислам Нептун земаат стока за малезиски пазар наменета
Кој VivoBook S15 поточно...?Lapnitop Asus VivoBook S15 , Philips 24 incen IPS monitor. Apple ... Neam pari za takvi.
Меѓу HP, Dell, Lenovo кои имаат поквалитетни екрани, или зависи од моделот и цената.
И дали е посигурно од Анхоч да се купи, отколку од Нептун, оти мислам Нептун земаат стока за малезиски пазар наменета
сите продавници тука носат роба со помал квалитет од Европски пазар, баш оваа недела на Леново лаптоп земен од Анхоч на лепенката си пишување дескрипција, спекс на кинески
Кој VivoBook S15 поточно...?
Го немаш на лагер.Мислење за лаптопот, екран дали е добар, дали загрева, дали има нешто подобро околу оваа цена
https://www.anhoch.com/product/5998...gb-ssdgtx1650ti-4gb156-fhd-144hz-ipsbacklitkb
За која намена ти е лаптопот? Ако си гејмер подзаштеди уште 100-тина евра и земи си лаптоп со асална графичка ако не тогаш гледај модели со Ризен 5700U ...Мислење за лаптопот, екран дали е добар, дали загрева, дали има нешто подобро околу оваа цена
https://www.anhoch.com/product/5998...gb-ssdgtx1650ti-4gb156-fhd-144hz-ipsbacklitkb
А не сине, ти не купуваш.Мислење за лаптопот, екран дали е добар, дали загрева, дали има нешто подобро околу оваа цена
На овај пише дека е ips, а тоа спектарот, никаде не наведуваат за тоаБарај IPS, барем мене ми е идеален тип, барај да има барем 99% sRGB спектар на бои, не знам зошто но тие со 72 или помалку многу се ,,wahed-out,, да кажам и лично ми смета.
Барај на сајтот на производителот, по сериски број детални спецификации. Мада од досегашно искуство малку потешко се наоѓа % бидејќи се идиоти и не објавуваат на сајтовите толку детално. Повеќето екрани кај лаптопите кои се 250 nits осветлување се со лош спектар на бои, тие со 300 па нагоре се со океј 99% sRGB. Барем за Леново знам така правеа кај скоро сите модели 250 екраните им беа околу 70-80% sRGB, тие со 300+ 99% sRGB што е сосема прифатливо според мене.На овај пише дека е ips, а тоа спектарот, никаде не наведуваат за тоа
PSU 1000W CORSAIR RM1000E 80 PLUS GOLD ATX 3.1& PCIe5.1 FULL MODULAR, WHITE, CP-9020294-EU
10.710,00 ден
COMBO KEYBOARD AND MOUSE WIRELESS GEMBIRD SILENT KEY PRO, White, KBS-WMS-01-W
970,00 ден
GAMING FLOOR MAT NEXT LEVEL RACING, POLYESTER, ANTI-SLIP BASE, 165x60x0.3CM, BLACK, NLR-A005
2.850,00 ден
MEMORY CARD SANDISK MICRO-SDXC UHS-I 32GB EXTREME C10 w/adapter 100mb/s A2 V30, SDSQXAF-032G-GN6MA
1.980,00 ден
MONITOR 32" SAMSUNG ODYSSEY G6 Curved S32BG650EU, 240Hz, 2560x1440, VA Panel, FreeSync Premium Pro, 1ms, DP, 2xHDMI, w/speakers, Black, LS32BG650EUXEN
22.620,00 ден
CASE FRACTAL DESIGN ATX Mid-Tower NORTH, 2x140mm Aspect 4-pin PWM fans, w/WINDOW TEMPERED GLASS DARK, Side Mesh+Front wood panel, Charcoal Black, FD-C-NOR1C-02
10.050,00 ден